Na wyjeździe #5

13 lutego 2014 11:29 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dziś witam się z Wami tutaj ,bo nie mam za dużo czasu ,żeby wszystko przeglądnąć ,ale obiecuję poprawę....W dniu wyjazdu moja zmienniczka przyjechała ok.14-ej,ja odjeżdżałam ok. 17-ej.Czasu za dużo na przekazanie nie było. Kobieta bystra, więc nie mam obaw. Ma laptopa, wiem , że czyta Forum ,mówiłam żeby się zalogowała .Nie mogę przyzwyczaić się do domowego laptopa ,zapominam , że tu mam wszelakie kreseczki i ogonki ,zapominam nacisnąć Alt i co chwila mam podkreślone czerwonym wężykiem błędy !!!!!...a wnerwia mnie to przeokropnie !..na "poniemieckim" mogłam se walić byki bez ograniczeń. No, przed chwilą córka mi objaśniła co mam robić jak mi podkreśla czerwony wężyk ,no ,wiecie jak nie lubię czerwonych uwag .Już przed chwilą miałam pierwszą weryfikację jęz . ze smoczej jamy na literę A. poszło bardzo dobrze ,ale powiedziałam ,że w poniedziałek dam odpowiedź ,mimo , że stawka dużo lepsza niż miałam w starej firmie . Andi ,z firmy naszej nie dzwonili ,ale i tak myślę ,że nie podwyższyli by mi na tyle ile mi dziś zaproponowano . Jeszcze działam w innych--no i licytacja kto da mi więcej . Tak już mnie nauczyliście ,że mam się cenić !....A , lapka poniemieckiego nie wzięłam ,bo nic mi nie powiedzieli ,że mam wziąć ---a ja jestem "dziad ,ale honorowy" .Kupie sobie sama ,gdyż teraz będę więcej zarabiała -:))))))....Już zaczynają się biegi ,pozdrawiam i spadam . ...:))))

Nie lap z marszu pierwszej ktora sie odezwala.Daj sobie na luz.Madrze wybierz .........no tak ,latwo powiedziec ,rzeczywistosc czasami mija sie z prawda.To nic , wierze w Ciebie, dokonasz wlasciwego wyboru.Powodzenia .
13 lutego 2014 12:03 / 5 osobom podoba się ten post
Jak jaki dobry znajdziesz ,to daj namiary;)Jak sie ino gapiom i nic nie gadajom,to trza sobie samej wziąć.Ze mna też jest tak Andrejka ,jak z Tobą.Już se tak pomyślałam,że jak tak sie gapi i milczy,to może chce w morde dostać?;-)))).
13 lutego 2014 12:04
Arabrab, masz już skypa, lub e-maila? Chciałabym się o coś zapytać, boję się czerwonego koloru:) Do mnie namiary są w profilu.
13 lutego 2014 12:13
mzap88

Dziewczyny, muszę wysłać umowę z Niemiec do Polski pocztą niemiecką, ile kosztuje tzw polecony i jak się on nazywa po niemiecku? :P też trzeba jakieś świstki wypełniać?

Polecony po niemiecku to: Einschreibenbrief (idzie dłużej, bo jest wszędzie rejestrowany).
Dopłata do niego 2,15e (oprócz podstawowego znaczka).

Uwaga: w DE opłata za list zależy nie tylko od wagi ale i od wielkości koperty !!

Ja kiedyś musiałam dosłać do firmy 1 stronę umowy. Pod ręką miałam kopertę A5 (zwykłą cienką, niebąbelkową), nakleiłam znaczki za 1,5e -bo tylko takie miałam i wrzuciłam do skrzynki. Po kilku dniach dostałam zwrot za skasowanym znaczkiem i adnotacją: brak opłaty. Tym razem juz pofatygowałam się na pocztę z zażaleniem....przecież ciężar standardowy. Okazało się, ze też powinnam nakleić znaczki za 3,5e.Więc przełozyłam 1 kartkę do zwykłej, małej koperty, nakleiłam znaczek za 0,75e .....i taką poczta przyjęła jako prawidłową przesyłkę smile

Znaczek 0,75e dot. tylko małych kopert (waga listu do 20g; do 50g -1,50e). 
Tu macie cennik i kalkulator wszystkich przesyłek z DE:

http://www.deutschepost.de/de/b/briefe-ins-ausland.html 

13 lutego 2014 12:27 / 1 osobie podoba się ten post
Justyna Kowalczyk wybiegała złoto ;))))))))))))))))))))))))) ( mimo złamanej kości stopy)
13 lutego 2014 13:46 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dziś witam się z Wami tutaj ,bo nie mam za dużo czasu ,żeby wszystko przeglądnąć ,ale obiecuję poprawę....W dniu wyjazdu moja zmienniczka przyjechała ok.14-ej,ja odjeżdżałam ok. 17-ej.Czasu za dużo na przekazanie nie było. Kobieta bystra, więc nie mam obaw. Ma laptopa, wiem , że czyta Forum ,mówiłam żeby się zalogowała .Nie mogę przyzwyczaić się do domowego laptopa ,zapominam , że tu mam wszelakie kreseczki i ogonki ,zapominam nacisnąć Alt i co chwila mam podkreślone czerwonym wężykiem błędy !!!!!...a wnerwia mnie to przeokropnie !..na "poniemieckim" mogłam se walić byki bez ograniczeń. No, przed chwilą córka mi objaśniła co mam robić jak mi podkreśla czerwony wężyk ,no ,wiecie jak nie lubię czerwonych uwag .Już przed chwilą miałam pierwszą weryfikację jęz . ze smoczej jamy na literę A. poszło bardzo dobrze ,ale powiedziałam ,że w poniedziałek dam odpowiedź ,mimo , że stawka dużo lepsza niż miałam w starej firmie . Andi ,z firmy naszej nie dzwonili ,ale i tak myślę ,że nie podwyższyli by mi na tyle ile mi dziś zaproponowano . Jeszcze działam w innych--no i licytacja kto da mi więcej . Tak już mnie nauczyliście ,że mam się cenić !....A , lapka poniemieckiego nie wzięłam ,bo nic mi nie powiedzieli ,że mam wziąć ---a ja jestem "dziad ,ale honorowy" .Kupie sobie sama ,gdyż teraz będę więcej zarabiała -:))))))....Już zaczynają się biegi ,pozdrawiam i spadam . ...:))))

Policytuj się trochę, popytaj o warunki zatrudnienia i powodzenia na nowej drodze pracowniczej.
13 lutego 2014 14:48 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O i bravo,bom ja tez honorowa:)

Tak tak,masz czs,więc przbieraj:)A ja Ci  życzę,zebyś dobrze znalazła:)
13 lutego 2014 14:51 / 1 osobie podoba się ten post
magmab

Justyna Kowalczyk wybiegała złoto ;))))))))))))))))))))))))) ( mimo złamanej kości stopy)

Teraz biję sie w pierś:(Bo myślałam,że nie da rady,ale to twarda sztuka,ach jak miło:)
13 lutego 2014 15:14 / 3 osobom podoba się ten post
Zalogowałem się, a tutaj na poczcie wewnętrznej portalu 33 wiadomości. Rety!
13 lutego 2014 15:37 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun_Janusz

Zalogowałem się, a tutaj na poczcie wewnętrznej portalu 33 wiadomości. Rety!

Ludzie listy piszą( czytaj piękne panie) a Ty się skarżysz? Chyba też plusa Tobie przyznałam uczciwie, chociaż czasem podnosisz mi ciśnienie:)
Mam nadzieje , że to nie będzie uznane za obrazę uczestnika forum:)
13 lutego 2014 15:49 / 1 osobie podoba się ten post
Jeśli Ci podnoszę ciśnienie bardziej niż kawa, to przepraszam Niechcący.
13 lutego 2014 15:50
opiekun_Janusz

Jeśli Ci podnoszę ciśnienie bardziej niż kawa, to przepraszam :-) Niechcący.

Pije bezkofeinową:)

13 lutego 2014 16:17 / 1 osobie podoba się ten post
No i wszystko jasne
13 lutego 2014 19:16
A mam takie?
13 lutego 2014 19:22 / 3 osobom podoba się ten post
opiekun_Janusz

A mam takie?

No pewnie !! Całe forum to Twoje "prawie że dziewczyny". A spróbuj nas nie chcieć !!! ;-))