Na wyjeździe #5

15 lutego 2014 15:41
hogata76

Wiecie co???????????????Na rower się nie wybrałam ,ale za to:):):):) Hipis zawiózł mnie do miasta,taką drogą żebym się nie zgubiła(moja orientacja to katastrofa).Połaziłam po sklepach,popatrzyłam na ludzi...Piękne to Koblenz,a jutro wybieram sie nad Mozele:D;D;D;D;D;D;D;D;D;D; Kurde,ubrałam sie inaczej nizż zwykle chodzę w domu,no wiecie,szłam do ludzi,meka-up,włoski,ciuszek ,buciki...Hipis do mnie"jakos inaczej wyglądasz" ,a ja na to"bo ja do ludzi idę ,a co nie podoba się?...Hahahahahahahaha,trochę się zmięszał,buahhaahahahahah:D;D;D;D;D;D

Ale mi to dobrze zrobiło:D;D;D;D;D;DD;D;D;D;D;D w kOLONII tak nie miałam i niestety usychałam:(Ale już jest ok,wróciłam do żywych:D;D;D;D;D;D

Jak bedziesz mogla wybierz sie do Trier - wlasnie rozwazamy, czy zamiast do Berlina tam sie nie osiedlimy, piekne miejsce !!!
15 lutego 2014 15:43
tina 100%

Własnie o tym słyszałam,to też wiem że ze szwajcarskiego ubezpieczenia można korzystać w Polsce,jednak zakres usług jest ograniczony.I teraz nęka mnie pytanie,co zrobić ,aby wilk był syty i owca cała.Dzięki Ci Emilia za info,bo ja to wiem,że gdzieś dzwonią,ale nie wiem w którym kościele,a ta cała biurokracja przyprawia mnie o "globusa".Jednak trzeba się będzie za to wziąć.

Nie ma za co, tematu nie zglebiam, bo jednak myslimy na stare lata do DE, Szwajcaria piekna, ale ceny niezbyt radosnie przyjmuje i ta cholerna biurokracja ...
15 lutego 2014 15:44 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Jak bedziesz mogla wybierz sie do Trier - wlasnie rozwazamy, czy zamiast do Berlina tam sie nie osiedlimy, piekne miejsce !!!

Znam Trier,byłam tam setki rAZY:)Ale to dawno,jeszcze jak pracowałam w Hotelu,do Trier miałam 40 km,wie co sobota sie tam wybierałam:)
15 lutego 2014 15:45
hogata76

Wiecie co???????????????Na rower się nie wybrałam ,ale za to:):):):) Hipis zawiózł mnie do miasta,taką drogą żebym się nie zgubiła(moja orientacja to katastrofa).Połaziłam po sklepach,popatrzyłam na ludzi...Piękne to Koblenz,a jutro wybieram sie nad Mozele:D;D;D;D;D;D;D;D;D;D; Kurde,ubrałam sie inaczej nizż zwykle chodzę w domu,no wiecie,szłam do ludzi,meka-up,włoski,ciuszek ,buciki...Hipis do mnie"jakos inaczej wyglądasz" ,a ja na to"bo ja do ludzi idę ,a co nie podoba się?...Hahahahahahahaha,trochę się zmięszał,buahhaahahahahah:D;D;D;D;D;D

Ale mi to dobrze zrobiło:D;D;D;D;D;DD;D;D;D;D;D w kOLONII tak nie miałam i niestety usychałam:(Ale już jest ok,wróciłam do żywych:D;D;D;D;D;D

Hagata, zajrzyj, proszę na swoją pocztę:)
15 lutego 2014 15:45 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Znam Trier,byłam tam setki rAZY:)Ale to dawno,jeszcze jak pracowałam w Hotelu,do Trier miałam 40 km,wie co sobota sie tam wybierałam:)

Zazdroszcze !!!!!
15 lutego 2014 16:07
emilia

Kochanie, jesli zdecydujesz sie na stala prace w CH to bedziesz podlegac pod obowiazkowe ubezpieczenie, skladki i wszystko inne. Nie bede na ten temat sie wypowiadac, bo nie sprawdzalam dokladnie. Tam, na forum, o ile sie nie myle, chodzilo o wykupienie dodatkowego ubezpieczenia.

Oczywiście masz rację,że jakbym pracowała na stałe to tak by było,ale ja nie będę na stałe pracować,więc chodziło mi tylko o to ubezpieczenie na czas pracy w CH,a po powrocie do Polski będzie ono również honorowane,powiedzmy przez miesiąc.
15 lutego 2014 16:36 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie oglądam ,ostatnia para zaraz będzie radość:)
15 lutego 2014 17:10 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie syreny nie wyły- ale ja tak ,mój mąż też się wzruszył.....:::))))))
15 lutego 2014 17:33 / 2 osobom podoba się ten post
Inaczej byc nie może skoro jest strażakiem. Koledzy o nim pamiętaja :)))
15 lutego 2014 17:37 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj moja córcia pierwszy raz swojego chłopaka przywozi do domu, kurcze ale będzie......
15 lutego 2014 17:38 / 2 osobom podoba się ten post
Wyczytałam,że to strażak z Łowicza, to trudno się dziwić że wszystko w okolicy wyje ;-)))
Też się cieszę, tym bardziej że to z "zaskoczenia"  no i mamy medal ;-))))
15 lutego 2014 18:05 / 3 osobom podoba się ten post
Ja co chwile wpadam do Wrocławia to  juz tak prześwietlony, ze prawie przezroczysty. Zupę gulaszowa gotuje zajefajną hahahaah
On dopiero co obroniony inż. Córka jeszcze studiuje , po wakacjach do Belgii na Erazmusa jedzie . Karol w tym czasie będzie tam pracował zeby nie czuła sie samotna. Niech sie kochają ..to w zupełnosci chwilowo wystarczy.
Córcia przyjedzie zeby swojego braciszka pod skrzydełka wziać, bo ten ma dziewczynę z którą pół nocy przesiaduje i tu niespodzianki nie wskazane.
A ja spokojnie zajmę sie zarabianiem kasiorki dopóki na nózki nie staną.

15 lutego 2014 18:18 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie Kurzajewski powiedział o nim "Najszybszy strażak świata":)
15 lutego 2014 18:31 / 2 osobom podoba się ten post
I żołądkowa sie leje, a Ciebie tam nie ma bu.........
15 lutego 2014 18:35 / 1 osobie podoba się ten post
"Śpieszył, śpieszył do pożaru, zdążył, ugasił ten pożar"-nasi komentatorzy przechodzą dziś sami siebie:)no ale jest okazja ku temu nie lada:)

"na co jak na co, ale na straz pozarną liczyć możemy":)