Na wyjeździe #5

17 lutego 2014 16:14
Witajcie Kochani, w nawiazaniu do wczorajszej wypowiedzi o rozwiazaniu umowy zwracam sie do Was o pomoc. Chcę w jakis sposób pomóc mojej kolezance podnieść sie po tym co przeszła.Jeśli któraś z Was wie o miejscu pracy, mogłaby dać namiar na dobrego,sprawdzonego pracodawcę,proszę o kontakt.Moje namiary w profilu. Z góry dziekuję. Mogę ewentualnie podać nr bespośrednio do kolezanki,Pozdrawiam.
17 lutego 2014 16:22 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Wróciłam właśnie z prawie 3-godzinnego spacerku z pdp. Poszłyśmy wyrzucić butelki i słoiki do kontenera,ale nikt mi nie powiedział,że jest tylko jeden w całym miasteczku. Zapytałam najpierw w sklepie gdzie jest kontener na szkło,pani machnęła ręką i mówi,oj to tam na dole. Ok,mówię przejdziemy sie z babcią.
"Na dół "prowadzą trzy uliczki.Jedna juz obejrzałam przedwczoraj więc wiedziałam ,że tam nie ma zadnego kontenera. Poszłyśmy więc drugą. I tu muszę przypomniec Wam o złym wybieraniu dróg...oczywiście doszłyśmy do samego końca i też nie było.
Zrezygnowana pytam moją pdp,czy umie trafić do tego kontenera,a ona mówi,że pewnie ,wzięła mnie za rękę i prowadzi. Prowadzi,prowadzi,pytam co chwila czy jest pewna,ze dobrze idziemy bo szłyśmy juz 40 minut ,mówi,że taaak. No to idziemy daalej. Doszłyśmy do dworca a tam żadnego kontenera.Zrezygnowana juz chciałam wracac ,nagle patrzę słupki z ziemi wystają ,a tam napisane na każdym: weiss glass,brown glass,grun glass....Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam :).
Teraz ledwie żyjemy :)

Hahaha , schudniesz Ivanillia ;-)))
U mnie dzisiaj jest cudna pogoda. Teraz wiem dlaczego wczoraj tak mnie stawy bolały - to na zmiane pogody ;-)))
17 lutego 2014 16:24 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Hahaha , schudniesz Ivanillia ;-)))
U mnie dzisiaj jest cudna pogoda. Teraz wiem dlaczego wczoraj tak mnie stawy bolały - to na zmiane pogody ;-)))

Na schudnięcie bym nie liczyła,dziś kupiłam kilka czekolad do zdegustowania. Jednej już nie ma :):):)
17 lutego 2014 16:26 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Na schudnięcie bym nie liczyła,dziś kupiłam kilka czekolad do zdegustowania. Jednej już nie ma :):):)

No to tylko nadrobisz stracone kalorie,ale nie przytyjesz:))
17 lutego 2014 16:32 / 4 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No zapomniałam, że całkiem zgłupiałaś przez te fioletowe krowy ;-))))) i podbierasz im prosto z wymion czekoladę ;-))
17 lutego 2014 17:07 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

No zapomniałam, że całkiem zgłupiałaś przez te fioletowe krowy ;-))))) i podbierasz im prosto z wymion czekoladę ;-))

Ha,ha,ha,ha Mycha no Ty to wariatka jesteś naprawę hi,hi,hi
17 lutego 2014 17:49 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Ha,ha,ha,ha Mycha no Ty to wariatka jesteś naprawę hi,hi,hi

Ivanillia ja to "widzę" szkoda, że nie potrafie rysować. Odmalowała bym Cię  suuper !!!   Będę do Ciebie mówić - TY grubasie !!! może przestaną Ci czekolady smakować. Przecież stracisz to, co zrzuciłaś !!  A po dłuższym tam pobycie potoczysz sie wesoło do domu, bo czekoladka humorek poprawia, zdecydowanie. 
A jak s serami ???  Lubisz ???
17 lutego 2014 17:59 / 2 osobom podoba się ten post
heh widze ze pogoda wszystkim spacerowiczom dopisala :)) ja moja babcie rowniez wyciagnelam na zakupy :)) ale z racji, ze sie znamy to wiem juz gdzie chodzic, a poszlysmy do Edeki na zakupy spacerkiem, wracac mialysmy autobusem, ale duzo nie kupilam a pogoda piekna wiec trzasnelysmy dzisiaj 12 km :))) Ivanilka, a sprawdzalas inne drogi do kontenerow??? moze babcia Cie skrotem prowadzila jak swego czasu moja pdp przez pola mnie prowadzila :)))
17 lutego 2014 18:59 / 2 osobom podoba się ten post
Dziewczyny fryzjer zaliczony,telefon od zmienniczki mnie zaniepokoił,babcia ciężko przeżyła mój wyjazd,był nawet lekarz,dopiero dziś jest trochę spokoiniej,teraz oglądam skoki,wreszcie w domu ale narazie nie jest dobrze.
17 lutego 2014 19:02
Gabrysia

Czyli masz Hewlett Packard Compaq nc6220 .
Jak na "staruszka" to niezły sprzęt!! Sprawdziłam - wszystkie wymagania (RAM, procesor itd.) - spełnione z naddatkiem :)

W XP musisz mieć uaktualnienie SP3 - inaczej Skype może się nie zainstalować.
Jak to sprawdzić:
-najprościej kliknij w ikonkę komputera na pulpicie
-otworzy się okienko, z lewej strony masz niebieski panel; 1sza pozycja to: informacje o systemie
Powinno być coś takiego: Windows XP mit Service Pack 3 ,   lub (SP3)

Teraz jak wejść na konto administracyjne:
Jeżeli na kompie jest kilka kont, to przy włączaniu komptera /ładowaniu systemu pokazują  Ci się  okienka użytkowników – klikasz na to konto na które chcesz wejść – dopiero wtedy dokońca ładuje się system i ustawienia twojego konta.
Czyli musisz wejść na inne konto niż  Twoje  i  poprzez to konto zainstalować Skypa  (będzie na wszystkich  kontach użytkowników). 

Tylko jest jedno ale: jeśli konto administratora jest zabezpieczone hasłem – to niestety nie uda Ci się na nie wejść . Wtedy musisz poprosić właściciela lapka o zainstalowanie Skypa (lub podanie hasła).

No właśnie Gabrysiu, starszy Pan nie może przypomnieć sobie hasła do konta administratora i tu alles kaput -)) Już wcześniej, jak mi napisałaś o administratorze, to chciałam to zrobić. Liczę jednak, że sobie jednak przypomni.  Tak to jest HP.
Zajrzałam w informacje o systemie i tam jest- Service Pack 2.
To chyba potrzeba zmienić, żeby było 3 tylko jak?
17 lutego 2014 19:10 / 2 osobom podoba się ten post
mamusia2, czemu nie jest dobrze ??? Masz na mysli polskie skoczki czy u ciebie cos nie tak?
17 lutego 2014 19:25 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka a o co,o skoki,jak nie oglądałam skokówbo byłam w Niemczech to Stoch wygrał jak jestem w domku i oglądam skoki to po 1 seri nie jest najlepiej,ale może po 2 będzie lepiej,w domku jest oki,tylko kasa leci oj jak leci,hi,hi.
17 lutego 2014 19:26 / 2 osobom podoba się ten post
Mamusia2 precz sprzed tv ;-) Przydałby nam się brązowy medal !!
17 lutego 2014 19:33 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

No właśnie Gabrysiu, starszy Pan nie może przypomnieć sobie hasła do konta administratora i tu alles kaput -)) Już wcześniej, jak mi napisałaś o administratorze, to chciałam to zrobić. Liczę jednak, że sobie jednak przypomni.  Tak to jest HP.
Zajrzałam w informacje o systemie i tam jest- Service Pack 2.
To chyba potrzeba zmienić, żeby było 3 tylko jak?

Podpowiem Ci coś :)      ....ale przejdżmy do tematu Internet w Niemczech ok?
17 lutego 2014 19:41
dZIEWCZYNY , powstal taki nowy portal ogloszeniowy ( zadna konkurencja dla naszego zajebistego Opiekunkowa bo tylko ogloszenia) .
I tam oglaszaja sie firmy i opiekunki.
I tak przegladam ogloszenia Opiekunek.
Dziewczyna szuka sztelli , podaje swoje doswiadczenia jezyk itp oraz oczekwiane wynagrodzenie : 500 €/mies (!!)
Kolejna 27, co prawda bez doswiadczenia. oczekiwane wynagrodzenie : 500 €

http://de.laudigo.com/betreuerin/anna-m-1