Na wyjeździe #5

17 lutego 2014 20:28
tina 100%

Kupiłam na ostatnim pobycie w Niemczech raclette w Reve,pycha,musiałam dobrze schować ,bo domownicy zjedliby w stanie nieroztopionym.Dobrze,że sporą ilość kupiłam.

Raclette też sprobuję ale potrzeba go roztopić ?
17 lutego 2014 20:29
Athenka

amelka55. tak za 1300€ tez chca pracowac . rozne stawki swoje podaja : 1300, 1000, 500, 625 ....

Ja kupuje Bavaria Blue serek och mniam och och

Athenka, a gdzie go kupujesz?
17 lutego 2014 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
No jak Wy nazwy tych serów zapamiętujecie? Ja poznaję po opakowaniu czy coś jadłam czy nie :)
17 lutego 2014 20:31 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Raclette też sprobuję ale potrzeba go roztopić ?

Raclette trzeba roztopić,a ściślej jest to ser do grilla,roztapia się go na takich specjalnych małych łopatkach.Podany z takimi ziemniaczkami,jakie opisała Emilia,to niebo w gębie.Widziałam w necie więcej przepisów na potrawy z serem raclette,ja też nowicjuszka,znajoma mi ten ser poleciła.No i tak kupiłam i stwierdzam,że rewelka.
17 lutego 2014 20:34
Amelka55, w Edece . :) Sa u nas rodzaje rozne. Fajny :)

Giunta , witaj :D

Nie wiecie czy leci juz "Walking Death" w niem TV ? Wczoraj byl pierwszy odc nowej serii w USA, dzisiaj pokazali go w UK kumpel mi napisal - ech a co z DE ???? OCH
17 lutego 2014 20:36 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No jak Wy nazwy tych serów zapamiętujecie? Ja poznaję po opakowaniu czy coś jadłam czy nie :)

To znaczy czy już puste?;-)
17 lutego 2014 20:38 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

To znaczy czy już puste?;-)

Dokładnie,ale kolor opakowania ma wielkie znaczenie :)
17 lutego 2014 20:48
Dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Walking Dead dzisiaj na VOX leci za 20 minut. Jak macie ochote. Babcia juz spi , ale ja tez senna !!! Ajajajaj . * A Takie pytanie przy okazji : Slaszala ktoras z Was Szanowne Kolezanki Opiekunki o kredytach 1% ? Tzn tylko 1% to odsteki ... Ech moja kolezanka taki znalazla i chce pozyczyc 4 tys € . Boje sie zeby sie w cos nie wkopala, bo dla mnie podejrzana sprawa ze takie niskie oprocentowanie :/
17 lutego 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

dZIEWCZYNY , powstal taki nowy portal ogloszeniowy ( zadna konkurencja dla naszego zajebistego Opiekunkowa bo tylko ogloszenia) .
I tam oglaszaja sie firmy i opiekunki.
I tak przegladam ogloszenia Opiekunek.
Dziewczyna szuka sztelli , podaje swoje doswiadczenia jezyk itp oraz oczekwiane wynagrodzenie : 500 €/mies (!!)
Kolejna 27, co prawda bez doswiadczenia. oczekiwane wynagrodzenie : 500 €

http://de.laudigo.com/betreuerin/anna-m-1

Ja znalazłam taką co chce 412 euro zarabiać m-cznie!Jak takie ogłoszenia są,to co sie dziwic ,że agencje nie chcą więcej niż 1000,a nawet mniej płacić opiekunkom.......To jest dokładnie to,o czym często tu,na naszym zaje..fajnym Opiekunkowie piszemy-dziewczyny same psują rynek sobie i wszystkim innym...
17 lutego 2014 21:04 / 2 osobom podoba się ten post
My kupujemy sery od "chłopa" ma swoje stałe stoisko i naprawdę różnią się smakiem od tych sklepowych. Aj tam sery, dobre i już !! Ale kupujemy też chleb pieczony w domu i uwierzcie mi, jest tak dobry że najlepiej go tylko z masełkiem jeść. Szynka psuje smak, ja uwielbiam go z masełkiem, też domowej roboty ;-))) Inaczej pachnie. Zajadam się tym chlebusiem, na moje nieszczęście bo w bioderka chyba lubi włazić. Ale ograniczam się ;-)))
17 lutego 2014 21:08
kasia63

Ja znalazłam taką co chce 412 euro zarabiać m-cznie!Jak takie ogłoszenia są,to co sie dziwic ,że agencje nie chcą więcej niż 1000,a nawet mniej płacić opiekunkom.......To jest dokładnie to,o czym często tu,na naszym zaje..fajnym Opiekunkowie piszemy-dziewczyny same psują rynek sobie i wszystkim innym...

no ne no !!! to chyba tygodniowo, przecież Niemcy prywatnie płacą tygodniowo !!!
17 lutego 2014 21:10
Mycha

no ne no !!! to chyba tygodniowo, przecież Niemcy prywatnie płacą tygodniowo !!!

a zebys myszko wiedziala, w mojej miescinie jest dziewuszka tora bierze tygodniowki 330e i mowila ze to nie duzo
17 lutego 2014 21:15
Mycha wlasnie MIESIECZNIE . jakby tygodniowo , to nie 500€ tylko 2000€ by wychodzilo !

Kasia, no dokladnie, tez to mnie wkurza ! Ja rozumiem bez doswiadczenia , ale moglyby przynajmniej po te 800 sie deklarowac a nie od razu zaczynac od najnizszej mozliwej. Chyba co niektore musza na gwalt jechac i musza przebic konkurencje. A ze nie moga przebic doswiadczeniem lub znajomoscia jezyka niemieckiego, to przebijaja cena :(
17 lutego 2014 21:19
Athenka

Mycha wlasnie MIESIECZNIE . jakby tygodniowo , to nie 500€ tylko 2000€ by wychodzilo !

Kasia, no dokladnie, tez to mnie wkurza ! Ja rozumiem bez doswiadczenia , ale moglyby przynajmniej po te 800 sie deklarowac a nie od razu zaczynac od najnizszej mozliwej. Chyba co niektore musza na gwalt jechac i musza przebic konkurencje. A ze nie moga przebic doswiadczeniem lub znajomoscia jezyka niemieckiego, to przebijaja cena :(

A gdzie tam jest podane, ze miesięcznie ??? Bo nie zauwazyłam ;-//
17 lutego 2014 21:21
Mycha

My kupujemy sery od "chłopa" ma swoje stałe stoisko i naprawdę różnią się smakiem od tych sklepowych. Aj tam sery, dobre i już !! Ale kupujemy też chleb pieczony w domu i uwierzcie mi, jest tak dobry że najlepiej go tylko z masełkiem jeść. Szynka psuje smak, ja uwielbiam go z masełkiem, też domowej roboty ;-))) Inaczej pachnie. Zajadam się tym chlebusiem, na moje nieszczęście bo w bioderka chyba lubi włazić. Ale ograniczam się ;-)))

Bogu niech bedą dzięki, ze ja nie mam takich dobroci w swoim zasięgu:)