Na wyjeździe #5

26 lutego 2014 17:50 / 2 osobom podoba się ten post
Lili napisała mi na skypie info dla wszystkich-cytuję:)

"przekaz dziewczynom że za nimi tęsknię i mam nadzieję wkrótce do wszystkich dołączyć wirtualnie, o ile tylko będę miała neta... Jutro wracam do swojego domku, pakuję manele, i w drogę! Jadę do Mamming koło Landshuta na 6 tygodni, wyjazd w niedzielę wieczorem. buziole dla ciebie i opiekunowa!"
26 lutego 2014 19:07 / 4 osobom podoba się ten post
http://www.buehlerhexen.de/
No i sie zaczelo ........... muzyka ,tance i ........latanie na miotlach .Takie świeto ,dzisiaj w tym miasteczku.Czy hogata ...............zdarzyla ??????/ .:) :)
26 lutego 2014 19:23
esmeralda

A jak to sie ma do alkoholu??? Bo moje dziadki pija tylko dwie filizanki kawy dziennie plus dwa razy dziennie troszke wody do popicia tabletek i to wszystko. Ale za to dziennie dodatkowo po 3-4 buteleczki piwa na osobe, ok 1 litra wina, po dwa kieliszki wodki i wieczorkiem szklaneczke rumu. 

zum wohl !
26 lutego 2014 19:29
Athenka

zum wohl !

Moje dziadki mowia "Prost!":) a i tu sie dowiedzialam ze rum to grock :)
26 lutego 2014 19:36
ach Esmeralda, no alkohol raczej sie nie liczy jako normalny napoj . Z tego co wiem to przeciwnie - odwadnia dodatkowo.

Dlatego nie do konca sie zgadzam z Impala.
26 lutego 2014 19:45
Athenka-wklejam info o wynikach badań wpływu piwa na organizm
Wniosek z badań jest więc taki, że ten złocisty trunek może ochronić nas przed nadciśnieniem tętniczym, miażdżycą, a nawet zawałem serca
26 lutego 2014 19:45 / 2 osobom podoba się ten post
esmeralda

Moje dziadki mowia "Prost!":) a i tu sie dowiedzialam ze rum to grock :)

Grog to mieszanka alkoholowa na bazie rumu, ale nie sama nazwa alkoholu.
Przewaznie jest to tylko rum rozcieńczony ciepłą wodą, ale można też dodać cytrynę, czy co kto tam lubi. 

26 lutego 2014 19:51
wichurra

Przewaznie jest to tylko rum rozcieńczony ciepłą wodą, ale można też dodać cytrynę, czy co kto tam lubi. 

hehe dzieki kochana, babcia w sklepie lata i krzyczy ze musi kupic ten grog a kupuje zwykly rum, ale w domku juz sobie dolewa wody i dwie lyzeczki cukru  i to podgrzewa w mikrofali :)))tom ja teraz wiem co z czym sie pije :))
26 lutego 2014 19:52 / 4 osobom podoba się ten post
i info o zdrowotnym wpływie winka
Wino w takiej ilości przede wszystkim;
- zapobiega zawałom serca oraz zachowuje elastyczność naczyń,
- odpręża człowieka oraz pomaga w dużym stopniu zredukować stres,
- znacznie obniża ryzyko powstawania nowotworów,
- uzupełnia cenne minerały oraz przywraca harmonię ciała,
- posiada działanie orzeźwiające, polepsza trawienie.
Wino jest więc wspaniałym rozwiązaniem dla każdego i w każdym wieku, oczywiście po skończeniu lat 18. Pite z umiarem znakomicie wpływa na organizm
26 lutego 2014 19:59 / 2 osobom podoba się ten post
Właściwości czerwonej herbaty:

Napar z czerwonej herbaty działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych i stymuluje pracę jelit co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie spalanie tłuszczów.

Reguluje przemianę materii – reguluje masę ciała.

Obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie.

Czerwona herbata jest obfita w związki mineralne i mikroelementy fluoru, wapnia, manganu i teiny.

Zawiera znaczne ilości olejków eterycznych i białka.

Codzienna czarka czerwonej herbaty ma zbawienny wpływ na działanie organów wewnętrznych: głównie układu pokarmowego i wątroby.

Zawarty w niej fluor pomaga chronić zęby przed próchnicą.

Poprawia pamięć, koncentrację i nastrój.

Przyśpiesza usuwanie toksyn z organizmu. Ma działanie moczopędne.

Wzmacnia organizm
26 lutego 2014 20:00 / 2 osobom podoba się ten post
Jest zdrowa tak samo jak wino a nie uzależnia :)
26 lutego 2014 20:02 / 1 osobie podoba się ten post
robert72

RAtunku!!!!! kto ma zakupiony abonament na weeb tv??? Przelew nie dotarł na czas i zostałem bez tv!!!!

DarmoweTV.com tu masz darmową telewizję ja oglądam i nic nie płacę
26 lutego 2014 20:05
wichurra

Szklanka mocnej, dobrej herbaty, łyżeczka miodu , sok z cytryny, 50 g rumu i mamy grog wysmienity:)
26 lutego 2014 20:07 / 1 osobie podoba się ten post
Impla!!! Toz to moje dziadki powinny skakac jak sarenki zdrowe :))Ty tak nie kus bo sie do nich dolacze :) choc jak w domu powiedzialam ile w siebie wlewaja to moj maz stwierdzil, ze po takiej dawce to by nie wstal :))
26 lutego 2014 20:09
Impala - tak , tak absolutnie sie zgadzam . Ale raczej polecane sa nie za duze porcje jak sama piszesz, wiec jezeli ktos ma polecane pic dziennie 2 Litry plynow to raczej 60-70% tych plynow powinno byc bezalkoholowych, a nie odwrotnie jak w przypadku dziadkow Esmeraldy.

Och Ivanilia, juz dawno nie pilam czerwonej herbaty. Z herbaty to tylko owocowa slodka lub czarna slodka z zitryna.