Na wyjeździe #5

27 lutego 2014 20:04
robert72

http://streamplay.pl/?cat=474

telewizja polska, do wyboru kanały.Póki co za free:)

U mnie niestety nie idzie ta stronka :(
27 lutego 2014 20:05
Ja normalnie już pier.....dostaje , ta moja PDP nic nie chce jeść . Jeden dzień zjadła dośc ładnie , a wczoraj i dziś totalnie nic . Jak głupia chodze i kombinuje , moze by to zjadła , może by tamto . Sto razy podchodze do niej i prubuje coś jej wcisnac , ale to na nic .Wszystko jest fujjjjjj.....Sił i nerwów mi już brak.
27 lutego 2014 20:15
robert72

dzieki u mnie chodzi fajnie,ze tvn jest
27 lutego 2014 20:15
robert72

Dzięki. 
Strona śmiga jak talala :):):):)
27 lutego 2014 20:24 / 1 osobie podoba się ten post
hahahahahh Andrea no wariacie jeden heheheheh
27 lutego 2014 20:30 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Ojejku Anetka to nie prawdopodobne zeby ubezpieczenie nie pokryło kosztow leczenia tej choroby!! Nie wiem ile w tym prawdy ale kiedys słyszałam ze na łoszczyce jest dobra zywica z brzozy!!! Jak ktos umie ja zebrac chyba teraz jest najlepsza pora podobno, jak sie posmaruje miejsca chore ,jakis czas zmyc nie wiem czy od razu czy po jakims czasie pomaga ze mozna wyleczyc nie podleczyc lecz wyleczyc!! Ale jeszcze raz powtazam nie prubowałam na szczescie nie ma takiej potrzeby i ile w tym prawdy nie wiem Zaszkodzic napewno nie zaszkodzic pewnie nioe zaszkodzi!! No ale !! Powodzonka

Dzwoniłam do firmy ubezpieczeniowej, to takie wiesz fikołki z tym ubezp. Pani mówiła że oczywiście pierwsza pomoc jest opłacana z ubezp a np kontrola już niekoniecznie, wszystkie choroby przewlekłe są różnie rozpatrywane więc wszystko będzie zależało co w raporcie lekarz napisze.
Ogólnie choruję od 7 roku życia ale zawsze przebieg był łagodny,obecnie 6 plamek na plecach, trochę skóra głowy i paznokcie. Ten wysyp teraz w takim miejscu nie wiadomo dokładnie od czego,  lekarz twierdzi że tak organizm zareagował na stres a tutaj miałam go wiele, wilgotne miejsce i choroba miała dobre warunki do rozwoju do tego moja pdp ma wciąż zapalenia pęcherza i załapałam dodatkowo drożdżyki, nie mogłam na początku używać moich leków na łuszczycę bo było ostre zapalenie. Zapalenie przechodzi a łuszczyca została.  Leki od dermatologa to przeważnie sterydy, znalazłam kiedyś lek płynny bez sterydu i sprowadzam go z Anglii, obecnie nawet jest dostępny na allegro. Od 2 tyg stosuję sufrin - źródło siarki przyswajalnej, mam nadzieję że pomoże. A sok z brzozy teraz na wiosnę będzie świeży więc dziękuję za podpowiedź, skorzystam.

W sobotę jadę do domu - w końcu. Boję się drogi bo to 17 godz siedzenia, będę jak akrobatka się wyginała żeby nie siadać za dużo i mieć dostęp powietrza do tych wysypów łuszczycowych.
27 lutego 2014 20:43
bieta

Ja to miałam dzisiaj akcję !

Babcia 6 dni nie mogła oddać stolca, nie pomogły nawet przepisane krople.
Zadzwoniłam po lekarza, a ten owszem przyszedł i powiedział, że za pół godziny mam przyjść po receptę,
potem wykupić to i owo, no i zrobić babci lewatywę !!!!!!!!!!!!!!
No se myślę......żadnych takich zabiegów robić nie będę. Zadzwoniłam do firmy, powiedziałam co i jak - ta z kolei skontaktowała się z wnuczką (prawnym opiekunem). Nie minęło 15 min. dzwoni wnuczka i mówi, że przyjadą z Rote Kreuz, zabiorą babuklę do szpitala i tam jej zrobią lewatywę.
Muszę przyznać, że firma stanęła na wysokości zadania, bo reakcja była natychmiastowa :)

Dziewczyny, czy to normalne, że babcia po lewatywie została w szpitalu ? 
Sądziłam, że jeszcze dzisiaj wróci do domu.
27 lutego 2014 20:51
bieta

Dziewczyny, czy to normalne, że babcia po lewatywie została w szpitalu ? 
Sądziłam, że jeszcze dzisiaj wróci do domu.

Może przy okazji lewatywy,coś jeszcze zauważyli?
27 lutego 2014 20:52
No kurde, trochę się denerwuję......
27 lutego 2014 20:53
kasia63

25tys. w jakiej walucie?:)Ok.15 lat temu miałam taką propozycję od kogoś ze Wschodu:)Za duże ryzyko:)

Kasiu zacytowałam posta bo był najkrótszy z twoich jakie tu znalazłam. Obiecałam że napiszę jak zakończyła się moja sprawa. Nie można wejść na twój profil, nie mam Tw meila więc piszę tutaj.  Firma przysyła mi zmienniczkę na sobotę. Biedna dziewczyna nie ma pojęcia co ją czeka. Mi pójdą na rękę i wypiszą mi świadectwo pracy że wygasła umowa - mam jakiś aneks do umowy dostać żeby wszystkie papiery były ok,  bynajmniej zasiłek dostanę, z chorobowym nie chcę się bawić, chcę jak najszybciej się wyleczyć i wrócić do pracy ale już nie do opieki :) Mój stan zdrówka leciutko się poprawił ale strach przed tymi 17 godzinami w autobusie mam.
27 lutego 2014 20:56
robert72

ooooo ojciec Tadeusz  haha
27 lutego 2014 20:59
gosia35

ooooo ojciec Tadeusz  haha

Czyli na żywo, bo wcześniej sprawdzałam program TV 
27 lutego 2014 21:03
Zadzwoniła wnuczka, że babcia wróci "chyba" jutro, tak przekazał mi Opa, bo z nim rozmawiała.
27 lutego 2014 21:05 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Zadzwoniła wnuczka, że babcia wróci "chyba" jutro, tak przekazał mi Opa, bo z nim rozmawiała.

No,to masz czas dla siebie. Nalej sobie pełniutką wannę gorącej wody,zrób sobie pachnącą kąpiel,nałóz maseczkę na twarz,wlej sobie winka ( bo jesteś sama),włącz sobie relaksacyjną muzykę i czekaj na babcię:)
27 lutego 2014 21:07
ivanilia40

No,to masz czas dla siebie. Nalej sobie pełniutką wannę gorącej wody,zrób sobie pachnącą kąpiel,nałóz maseczkę na twarz,wlej sobie winka ( bo jesteś sama),włącz sobie relaksacyjną muzykę i czekaj na babcię:)

Siedzę przed lapkiem i nogi moczę...........ale bajka