Na wyjeździe #5

28 lutego 2014 21:34 / 2 osobom podoba się ten post
emi

Ja dzisiaj świętuję urodziny Teściowej. Kupiłam jej fioletowe tulipany i bluzkę.
Mam nadzieję, że jej się podoba, bo sobie wzięłam taką samą :)

Dobra synowa::)))))))))))) Długich lat dla Teściowej !!! w zdrowiu:)

Duzo zdrówka dla Córci Opiekunki, ja też mam blizniaki od Córci- urodziła 3 tygodnie przed terminem,14 marca 3latka - Klara i Aleksander - super sprawa.Byłam z nimi od urodzin do 2 i pół roku.Opiekunkaa, a Ty rodziłaś się w tym dniu co moja Córka pozdrawiam i szczęsliwego rozwiązania dla Córci:)

28 lutego 2014 21:37
ivanilia40

Jak najedziesz kursorem na ten minus to usuniesz ze znajomych tą osobę.

ale jak wchodzę np. na Twój profil to nie masz tych minusów przy znajomych?
28 lutego 2014 21:40
michalina

Duzo zdrówka dla Córci Opiekunki, ja też mam blizniaki od Córci- urodziła 3 tygodnie przed terminem,14 marca 3latka - Klara i Aleksander - super sprawa.Byłam z nimi od urodzin do 2 i pół roku.Opiekunkaa, a Ty rodziłaś się w tym dniu co moja Córka pozdrawiam i szczęsliwego rozwiązania dla Córci:)

Ale mamy dużo wspólnego  wnuki bliżniaki,data urodzenia moja i Twojej córki,mężów w Niemczech :)))
28 lutego 2014 21:45
michalina

Ty u moich znajomych tych minusów nie zobaczysz,tylko ja :)
28 lutego 2014 21:47
opiekunkaa

Ale mamy dużo wspólnego  wnuki bliżniaki,data urodzenia moja i Twojej córki,mężów w Niemczech :)))

Na pewno więcej by się znalazło:) czas pokażę, chłopcy  dziewczynki, czy parka? jestem ciekawa co? a znalazłam jeszcze jeden szczegół, moja Córka tez rodziła w wielu 29 lat - przynudzam:))
28 lutego 2014 21:49
ivanilia40

Ty u moich znajomych tych minusów nie zobaczysz,tylko ja :)

dzięęęki ivanilio :) milego wieczoru.
28 lutego 2014 21:51
michalina

Na pewno więcej by się znalazło:) czas pokażę, chłopcy  dziewczynki, czy parka? jestem ciekawa co? a znalazłam jeszcze jeden szczegół, moja Córka tez rodziła w wielu 29 lat - przynudzam:))

Chłopcy ,już mają po półtora kilograma,jak donosi do 15 kwietnia/termin cesarki/,to będą mieli ładną wagę:))
28 lutego 2014 21:57
michalina

Michalina to wszystko dla tej "nielubianej" teściowej, z którą muszę spędzać święta.
<rozmawiałyśmy o tym w innym wątku>
28 lutego 2014 22:00
ADRIANA_

Zastanawia mnie,dlaczego nie mogę dodawać znajomych...tzn próbowałam już kilka razy i "nie działa"..może coś zle robię? ;)

Dodawać możesz, ale oni muszą jeszcze przyjąć Twoje zaproszenie, żebyś miała ich w profilu jako znajomych.

28 lutego 2014 22:00
michalina

Ja dodaje a mam takie minusy co to oznacza?

Minusami się usuwa ze znajomych.

28 lutego 2014 22:02
michalina

Widzisz je tylko na swoim profilu, bo na profilu innej osoby nie możesz usuwać jej znajomych.

28 lutego 2014 22:06 / 1 osobie podoba się ten post
emi

Michalina to wszystko dla tej "nielubianej" teściowej, z którą muszę spędzać święta.
<rozmawiałyśmy o tym w innym wątku>

Wiem, wiem emi, że to Ty ;) ja już Cię lubię!!! kolor tych tulipanów tez odpowiedni dla Teściowych :):):)
28 lutego 2014 22:08
Pomoc forum1

Minusami się usuwa ze znajomych.

Wielkie dzięki :))))))))
28 lutego 2014 23:50 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiejszy dzień minął spokojnie. Od 9.30 do 16.30 babcia była w Caritasie, jutro też tam będzie. To jest taki czas dla mnie, bo w pozostałe dni mam godzinkę wolnego, kiedy to ona śpi po obiedzie. W sumie nie mogę narzekać, że jestem jakoś specjalnie zmęczona, bo nie mam tutaj wiele do roboty. Wieczorkiem siedzimy sobie w fotelach, ona ogląda coś "łatwego i przyjemnego" w telewizji, a ja obok haftuję sobie.
Miałam wcześniej do czynienia z osobami z demencją, ale nie miałam jeszcze takiego przypadku. Jestem psychicznie zmęczona, ale nie uważam tego czasu, za czas stracony i na pewno wiele się nauczyłam. Nauczyłam się zakładać pończochy uciskowe, jeździć autkiem z automatyczną skrzynią biegów ... ale dużo uczy mnie sama babcia i jej demencja.
Każdy mój błąd natychmiast jest wypunktowany i wykorzystany. Ułatwiłam sobie dużo i jest lepiej, ale czasami spadam z obłoków bardzo nisko i to potrafi się zdarzyć w przeciągu kilku minut. Demencja zaskakuje, a swoje błędy bolą. Pozostaje myśl, że uczymy się na nich. Przykład wczorajszy wieczór. Babcia łaskawie i w miarę szybko podniosła się z fotela i to w cudownym nastroju, myślałam, że teraz bez problemu zaprowadzę ją do łazienki na górę, ale w myśl wierszyka" "już był w ogródku, już witał się z gąską".... okazało się, że zostawiłam uchylone drzwi do kuchni i babcia to zobaczyła. Następna godzina, to był czas w kuchni, na przekładaniu dziesiątki razy tych samych rzeczy. Pilnowałam tylko, aby nie zrobiła sobie krzywdy. Gdybym tego dopilnowała, odrobiłabym się szybciej, zaoszczędziłabym sobie i czasu i złości na samą siebie.
Każdy dzień to coś nowego. Jak przychodzę do siebie, to pierwsza myśl : "Ufff, kolejny dzień z głowy "
01 marca 2014 00:08
A mi to juz chyba za moim Miskiem tęskno bo filmy okrutnie namiętne ogladam ,tak pieknie romantyczne a i do mego juz kochanie mówie :))Polecam Wam film Kochanek krolowej :))