Na wyjeździe #5

28 lutego 2014 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
Już powiadomiłam.
28 lutego 2014 17:18 / 1 osobie podoba się ten post
barbarella

To się wysilili:) znam to z autopsji i nie wiadomo czy się śmiać, czy płakac. Moja koleżanka dostała 0,30 euro.

Mało ,ze tak się wysilili to jeszcze mi powiedzieli ,że na tej konkretnej sztelli nie mogą mi dać więcej.
28 lutego 2014 17:19
alinka1339

Dziś dostaam aneks do umowy . Przyznali mi 3eur więcej do stawki dziennej .

To znaczy się miesięcznie ok 30 eur ??
28 lutego 2014 17:22 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

To znaczy się miesięcznie ok 30 eur ??

Chyba 90 € miesięcznie? Ja myślę,że wcale nie zle dostała Alinka :)
28 lutego 2014 17:24
jagoda_12

Tez tak kiedys mialam. Musialam sie wylogowac, zrobic zadanie jeszcze raz niestety i wtedy zalapalo. Jak jestes z tych ambitnych to wyloguj sie i zrob zadanie jeszcze raz, jak nie to przed wylogowaniem skopiuj, potem sobie wkleisz to samo ;-)

Dzięki , spróbuję.
28 lutego 2014 17:26
alinka1339

Mało ,ze tak się wysilili to jeszcze mi powiedzieli ,że na tej konkretnej sztelli nie mogą mi dać więcej.

Tak, tak, znam to, i rodzina nie może więcej płacić:))
28 lutego 2014 17:26
jagoda_12

Holender, nie moge juz edytowac swojego poprzedniego postu zeby cos dopisac. Jesli to cw. multimedialne to moze chodzi o to, ze odpowiedz trzeba nagrac, dlatego ci nie zalicza. Jak jest tam znaczek mokrofonu to na pewno tak jest.

ok , spróbuję.
28 lutego 2014 17:33 / 2 osobom podoba się ten post
barbarella

Basiuni.a , a skąd to wiesz ? hahaha racja , racja rodzinka nie może więcej płacić
28 lutego 2014 17:37
ivanilia40

Chyba 90 € miesięcznie? Ja myślę,że wcale nie zle dostała Alinka :)

Ivanillia tak to wychodzi 90eur miesięcznie . Ja mówię lepszy rydz, niż nic . Dobrze ,że nie muszę zapitalać na tej sztelli , mam sporo czasu dla siebie i nikt mi się do niczego nie wtrąca.
28 lutego 2014 17:38
barbarella

Hej Barbarella czy twoja poczta działa bo napisałam do Ciebie,odpisz mi bo jajko zniosę.Pozdrowionka
28 lutego 2014 18:23
Malina

Hej Barbarella czy twoja poczta działa bo napisałam do Ciebie,odpisz mi bo jajko zniosę.Pozdrowionka

Odpisałam.
28 lutego 2014 18:25
zosia_samosia

W jakim rejonie Niemiec jestes???.U mnie w miasteczku tez "taka tradycje 'maja .

okolice Sztutgartu
28 lutego 2014 18:27
Lawenda

Andrea, dobrze prawisz.
Moim zdaniem należy wszcząc alarm - nawet jesli okaże się nieuzasadniony.
A możliwe jest wszystko, kto wie, czy ten chory psychicznie synek czegos nie zmalował? A mało to się słyszy o molestowaniu, a nawet próbach gwałtu? jak kobieta ładna, młoda......

No on raczej nie gwałci, ma leki hamujące popęd, on ma umysł 5 latka, jest hałasliwy i czasami agresywny w stosunku do matki. Ja na niego spojrzałam i był spokój, ale to tylko Malina wie jakie ja mam to spojrzenie, jak stara kobra:))))
28 lutego 2014 18:29 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

No kochani ogarniam pomału temat. Babcia spokojniej daje się myć jak nakładam biały kitel.Niestey musze ja nawadniać co pól godziny wiec jestem uwiazana do jej łózka. Maz PDP tez na okrągło mnie nadzoruje. Codziennie mam inny plan dnia.Ale po malutku odchaczam kazdy dzień. Jutro wspólne zakupy z mezem, może być wesoło bo trzeba wydać kasę na moje jedzenie. Dzisiaj makaron odmierzany był na wadze po jednym kluseczku. Trwało to 10 min. Całe 55 kg mojej wagi to jest cierpliwosc.

Widzę Gosiu,że juz ogarnełaś z grubsza -  masz  neta, a jesteś dopiero parę dni,piszesz no to masz trochę czasu.Początki są zawsze trudne ale Ty pojechałaś przygotowana.Trzymaj się i nie daj się.
28 lutego 2014 19:47 / 3 osobom podoba się ten post
No jasne ze tak . Podpieram sie waszymi pomysłami i zeby babcia chciała sie myć to ubiram biały kitel pielegniarki a zeby chciała wieczorem połknać tabletki szantazują ja ptasim mleczkiem z Polski. Już w pierwszy dzień poprosiłam o owoce dla mnie i dziadek z" bólem zębów" ale kupuje. Pierwszy dzień miałam tragiczny. jak nie czytała bym was to bym uciekła gdzie pieprz rosnie. A tak dałam se na wstrzymanie i ogarniam wszystko powoli. Dzisiaj dziadek anie razu nie wydarł sie na mnie ani babcie to znaczy ze jest gut :) Bogu dziekuje za forum a Wam za doswiadczenie...buziaczki