Na wyjeździe #5

03 lutego 2014 20:45
kasia63

Ale tylko przez 3 dni bo mi sie tam nie podobało:):):):)

Ja jestem po ogrodniku ,ale po maturze i tak inną drózkę wybrałam chociaż miałam nawet praktykę w szwajcarii

03 lutego 2014 20:45 / 3 osobom podoba się ten post
Jest ciemno, zimno i do domu daleko:((((cholery idzie dostać
03 lutego 2014 20:46
Jesli nie ma takiego zapisu-to hulaj dusza, piekla nie ma )
Arabrab- masz gotowe rozwiazanie. Mini Job ;-)) i adieu agencjo 'kochana' )
03 lutego 2014 20:48 / 2 osobom podoba się ten post
Lili

A nie możecie przejść metamorfozy zatrudnienia? Rodzina wymawia umowę agencji i zatrudnia Ciebie sama, np. syn jako pracodawca - podpisujecie Arbeitvertrag, wypełniasz dokumenty dotyczące zameldowania w miejscu zatrudnienia iag encja przestaje zbierać profity, rodzina daje Tobie tyle ile się dogadacie i w gruncie rzeczy wszyscy na tym lepiej wychodzą...

O,to jest dobre wyjście z impasu i nie ma groźby jakiejś wydumanej kary ze strony agencji ,bo zatrudnia kto inny nie podopieczny.Taką karę jest podstawa prawna nałożyć wyłącznie wówczas, jeśli pracownik naruszył paragraf o zakazie konkurecji, a wcześniej podpisał stosowne oświadczenie i generalnie takie paragrafy maja rację bytu w dużych korporacjach ,firmach telekomunikacyjnych,informatycznych a nie w agencji posrednictwa pracy!!!!
03 lutego 2014 20:48 / 4 osobom podoba się ten post
kaska_45

Jest ciemno, zimno i do domu daleko:((((cholery idzie dostać

... Jest wysprzątany pokój, czysta pościel, polskie radio i forum opiekunek ... i jest git
03 lutego 2014 20:49 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

A kto to sprawdzi????????Agencja???Na pewno nie -rodzina zrywa umowę z agecja i finito.A Ty też zawsze możesz powiedzieć ,że zmieniasz firmę.To są typowe straszaki na opiekunki-czasy niewolnictwa minęły lata temu...:)

Cosik w umowie wiem,ze jest--dzis naprawde nie mam glowy do myslenia....Jesli chodzi o "gore" to nie wiem(czerwony byl jak indor--a taki przystojniak!!!),Kasiu on ma powazna firme,bede tak pisala,zeby w razie czego nie zrozumieli.   Ma zaklad,zatrudnia kilkadziesiat osob,w intrnecie jest ten "zaklad"---robi wiatraki..lubie jak gdzies leci sluzbowo,bo w bezclowym na lotnisku w danym panstwie kupuje zawsze dla mnie wagonik Marlboro,juz palilam oryginalne amerykanskie,chinskie itd.Wracajac do tematu nooooo,nie wiem,czy jak bedzie zagrywka z P. nie bedzie sie bal ryzykowac,bo wiesz mozliwe ,ze przez glupia podpadke moze duzo stracic...jezeli w umowie ma dajmy na to,ze przez jakies tam m-ce nie moze bylego pracownika P.i doba,zatrudnic..Boje sie,zeby nie chcial czasami dawac ze swojej kieszeni,bo glupio bede sie czula.Dzis zapytal mnie o jakie wieksze pieniadze walcze---ja mu powiedzialam ot tak palnelam,ze o 3 stowy,a to nieprawda,bo gdyby P i doba,dala mi nawet 150 wiecej to siedzialabym cicho na d......e:)........ale chaotycznie pisze,juz w tych nerwach nie kontroluje:)
03 lutego 2014 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

... Jest wysprzątany pokój, czysta pościel, polskie radio i forum opiekunek ... i jest git

wysprzatany pokoj ale nie mój, pościel czysta ale niemiecka, radia brak, opiekunki dzis bez seksownego tematu-no i jakie git?:)
03 lutego 2014 20:51
Athenka

kasia63, no niby tak , ale jak Arabar mowi ,Zoll. Agencja moze chciec sie mscic i powiadomi Finanz Amt ze Opiekunka na czarno jest "zatrudniona" u tej rodziny.... .
a jak zatrudni sie na Gewerbe to jak Amelka mowi , wiekszosc firm ma haczyki, ze jak zatrudni sie u rodziny sama bez agencji to kara np 1000 €

Dobrze mowisz Athenka.
03 lutego 2014 20:53
W p.........e nie w miejscowosci jestesta,dzisiaj to ja juz podpadne nie ma wentla:)
03 lutego 2014 20:58
Athenka

ojej ale wpadka ojej . co teraz ze Mna bedzie ?

A pytanie do Szanownych Kolezanek - Opiekunek?
Czy stroicie sie na wyjezdzie ? Czy raczej najgorsze ciuchy bierzecie ze soba? Jak sie ubieracie ogolnie na stancji?  

Tak jak lubie no za krutkich spodniczek nie nakładam zeby staroszkow nie gorszyc no dekoludu duzego tez nie bo zawału dostana a tego nie chce:)))))
03 lutego 2014 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
Memory,5...Siara i wszystko jasne......no,a kto ma duzo pieniedzy.........to chytry jak s............yn.:):):)
03 lutego 2014 20:59 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

W p.........e nie w miejscowosci jestesta,dzisiaj to ja juz podpadne nie ma wentla:)

probuje dopasowac do tego p.....e,no i wychodzi mi tylko jedno, wstyd mi za Ciebie!!!!!opamiętaj się:)
03 lutego 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Cosik w umowie wiem,ze jest--dzis naprawde nie mam glowy do myslenia....Jesli chodzi o "gore" to nie wiem(czerwony byl jak indor--a taki przystojniak!!!),Kasiu on ma powazna firme,bede tak pisala,zeby w razie czego nie zrozumieli.   Ma zaklad,zatrudnia kilkadziesiat osob,w intrnecie jest ten "zaklad"---robi wiatraki..lubie jak gdzies leci sluzbowo,bo w bezclowym na lotnisku w danym panstwie kupuje zawsze dla mnie wagonik Marlboro,juz palilam oryginalne amerykanskie,chinskie itd.Wracajac do tematu nooooo,nie wiem,czy jak bedzie zagrywka z P. nie bedzie sie bal ryzykowac,bo wiesz mozliwe ,ze przez glupia podpadke moze duzo stracic...jezeli w umowie ma dajmy na to,ze przez jakies tam m-ce nie moze bylego pracownika P.i doba,zatrudnic..Boje sie,zeby nie chcial czasami dawac ze swojej kieszeni,bo glupio bede sie czula.Dzis zapytal mnie o jakie wieksze pieniadze walcze---ja mu powiedzialam ot tak palnelam,ze o 3 stowy,a to nieprawda,bo gdyby P i doba,dala mi nawet 150 wiecej to siedzialabym cicho na d......e:)........ale chaotycznie pisze,juz w tych nerwach nie kontroluje:)

To takze jest jedno z ' wyjsc' w tej sytuacji. Jesli walczysz o podwyzke, to nie rozumiem Twoich obaw.
Ja tak raz mialam. Agencja nawet sluchac o podwyzce nie chciala.
Wiec rodzina za to, ze wroce zaproponowala mi doplate. Extra za to, ze zobacza mnie w swoich drzwiach za miesiac, a nastepnie premie co miesiac.
I kazda ze stron byla zadowolona.
03 lutego 2014 21:05
Och,mile by to bylo ,ale powiedz czy P i doba,moze mnie tak traktowac.......pani prosba o podwyzke zostala odrzucona!!!!!!,k    ,p    ,ch,,,,,s,,,,-to pierwsze litery slow,ktore cisna sie mi na usta.Pytam Andi ZA CO !!.....raz na 3-4 m-ce kupuja mi bilet,czy to tak duzo?.....Ja chce od P i doba podwyzki!!!!---ale nie zasluguje na wiecej widocznie :(
03 lutego 2014 21:06 / 6 osobom podoba się ten post
kaska_45

wysprzatany pokoj ale nie mój, pościel czysta ale niemiecka, radia brak, opiekunki dzis bez seksownego tematu-no i jakie git?:)

Sama wysprzątalam, więc dobrze się w nim czuję, pościel wlasnoręcznie (pralką) wypralam i wyprasowałam, więc wiem, w czym śpię, radio mam w kompie, a sex-temat sama możesz zacząć.
Dziś usilnie staram się, aby moja szklanka była do polowy pełna.