Na wyjeździe #5

03 lutego 2014 20:27
Chyba przez Szczecinek będziesz miał krócej,Bo z Koszalina musisz się wracac.
03 lutego 2014 20:28 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wiem Zosiu,wlasnie o to chodzi,nie chce obrabiac tylkow,bo to nie miejsce i nie mam ochoty tego robic.Napisze w skrocie ,zadnych szczegolow.Ta rodzina dostala w d.... przy zmianach.......tylko dwie dziewczyny naprawde nie podpadly----wstyd przyniosly trzy...oni boja sie jak ognia "nowych",urlopy planuja "pode mnie",tu jest  wielka chalupa,bez zamykania w srodku na klucze.Przysylaja dziewczyny prawie nie mowiace po niem.-----jest o.k,ja przekazuje,na nie nikt nie krzyczy a,ze pozniej do mnie "szczekaja"....to pikus,dziewczyny to nie boli ,bo juz daleko,a one jak na pierwsze m-ce nie maja zle.A ,ze niektore wywijaja cos to nie moja brocha,tyle,ze tez mi wstyd. Syn PDP dzis mi powiedzial,ze jesli nie "ja" to oni tez rezygnuja----wtedy firma traci pracownika i KLIENTA !!!!...Moze ktos pomysli ,ze powinnam sie umowic na "prywate ciemnego koloru".....Nie,teraz to nie wchodzi w gre!!!!.....byloby jasne,ze od nalotow Zoll bysmy sie nie opedzili---za duzo do stracenia dla mnie i dla nich :(:(:(

A nie możecie przejść metamorfozy zatrudnienia? Rodzina wymawia umowę agencji i zatrudnia Ciebie sama, np. syn jako pracodawca - podpisujecie Arbeitvertrag, wypełniasz dokumenty dotyczące zameldowania w miejscu zatrudnienia iag encja przestaje zbierać profity, rodzina daje Tobie tyle ile się dogadacie i w gruncie rzeczy wszyscy na tym lepiej wychodzą...
03 lutego 2014 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

Arabrab. No wlasnie na Gewerbe to srednio , Kasiu, bo po ilus tam miesiacach musialaby oddejsc bo z zalozenia osoby na Gewerbie musza zmieniac klientow, przecieee.
Ale Mini Job ok :)
No chyba ze na umowie z agencja bylo cos w stylu iz "Po zerwaniu umowy nie wolno pracowac u rodziny przed uplywem 3 mies. " no rozne sa haczyki

Mysle, ze w kazdej prawie umowie z agencjami jest takie 'zabezpieczenie'.
03 lutego 2014 20:29 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Weź q..... nie p......l , czego się boisz??:):):):)Nie ma to jak dla rozluźnienia q.... mi  w przestrzeń porzucać:):):)Od razu lepiej,co nie??:):):):)Zauważ -nie padło ani jedno brzydkie słóweczko a jaki luzik :):):):

Oj,rzucam Ci ja nimi rzucam......dzis postaram sie o tym k..............twie nie myslec ,ale gorszego dziadostwa nie spotkalam...moze jeszcze wszystko przedemna?.....a najlepsze jaja,ze dzis dowiedzialam sie,ze moja ostatnia op.kontr......juz nie pracuje,mialam ja od konca grudnia:).....Andi ma szczescie do dlugoterminowych opiekunek-to ma z kim sie potargowac:)......ja w ciagu 2 i pol roku mialam z 6 albo 7::).......czyli ku..........cja bylam tak jakby ulubienica firmy,ze ja tez nie potrafie tego docenic!!!!...no ,niewdziecznica ze mnie :)
03 lutego 2014 20:30 / 3 osobom podoba się ten post
Athenka

Arabrab. No wlasnie na Gewerbe to srednio , Kasiu, bo po ilus tam miesiacach musialaby oddejsc bo z zalozenia osoby na Gewerbie musza zmieniac klientow, przecieee.
Ale Mini Job ok :)
No chyba ze na umowie z agencja bylo cos w stylu iz "Po zerwaniu umowy nie wolno pracowac u rodziny przed uplywem 3 mies. " no rozne sa haczyki

A kto to sprawdzi????????Agencja???Na pewno nie -rodzina zrywa umowę z agecja i finito.A Ty też zawsze możesz powiedzieć ,że zmieniasz firmę.To są typowe straszaki na opiekunki-czasy niewolnictwa minęły lata temu...:)
03 lutego 2014 20:34
amelka55

Ogrodnik z Ciebie jakis czy jak?

Nie mow, ze chodzilas do technikum ogrodniczego.-))
03 lutego 2014 20:35
No U mnie farba nałozona na głowe hehe ciekawe jaki teraz kolor wyjdzie Złoty blad kupiłam coz obym bez włosow nie została hehe jeszcze 15 min i przekonam sie co mi wyszło hehe:)))Musze przysiasc do lekturki  dzis nie miałam kiedy zajrzec :)))))
03 lutego 2014 20:36 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

A kto to sprawdzi????????Agencja???Na pewno nie -rodzina zrywa umowę z agecja i finito.A Ty też zawsze możesz powiedzieć ,że zmieniasz firmę.To są typowe straszaki na opiekunki-czasy niewolnictwa minęły lata temu...:)

Agencja nie ale koordynator niemiecki juz moze tak.
03 lutego 2014 20:37 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

No U mnie farba nałozona na głowe hehe ciekawe jaki teraz kolor wyjdzie Złoty blad kupiłam coz obym bez włosow nie została hehe jeszcze 15 min i przekonam sie co mi wyszło hehe:)))Musze przysiasc do lekturki  dzis nie miałam kiedy zajrzec :)))))

Kochana tylko zeby włosy ci nie wyszły:):):):)
03 lutego 2014 20:37
Zakręcona Mamuela

03 lutego 2014 20:38
Pomylkowo zacytowalam swojego posta..)
Zmeczonam dzisiaj.
03 lutego 2014 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63, no niby tak , ale jak Arabar mowi ,Zoll. Agencja moze chciec sie mscic i powiadomi Finanz Amt ze Opiekunka na czarno jest "zatrudniona" u tej rodziny.... .
a jak zatrudni sie na Gewerbe to jak Amelka mowi , wiekszosc firm ma haczyki, ze jak zatrudni sie u rodziny sama bez agencji to kara np 1000 €
03 lutego 2014 20:40
Joasia

Joasiu rany julek nie strasz mnie ide zaraz umyc głowe hehe:)))
03 lutego 2014 20:42
Manuela, o mam nadzieje ze ladny kolorek :) Ja mam teraz ciemny blond ale znow sobie bede robic na jasny :)

**
Amelka, no ja tez juz zmeczona wlasnie i bede sie zegnac drogie Kolezanki-Opiekunki !

Jutro bede myslala dalej co Arabar powinna zrobic w tejze sytuacji
03 lutego 2014 20:42
amelka55

Nie mow, ze chodzilas do technikum ogrodniczego.-))

Ale tylko przez 3 dni bo mi sie tam nie podobało:):):):)