Na wyjeździe #5

03 lutego 2014 19:44
Athenka

Marta, Gerne :)))

Kasia63 , no nie ;) Bylysmy w NKD, i tam maja dzial z bielinza, z ubraniami ale tez Haushalt dzial :) i przy okazji nabbylysmy :) Oj lapiesz za slowka, lapiesz :)

Parce que j'adore les bébé:):):):):)
03 lutego 2014 19:48 / 1 osobie podoba się ten post
Zaprzeczać nie zamierzam:):):)Przez grzeczność rzecz jasna:):):):)
03 lutego 2014 19:58
kasia63

Parce que j'adore les bébé:):):):):)

Nie jest grzecznie napisac cosik po francusku w towarzystwie polsko-niemiecko-ew.angielskim. 
To ja zaraz po lacinie zaczne.
03 lutego 2014 20:02 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Nie jest grzecznie napisac cosik po francusku w towarzystwie polsko-niemiecko-ew.angielskim. 
To ja zaraz po lacinie zaczne.

Bo ja niegrzeczna jestem,zwłaszcza wieczorami:):):)Po łacinie tez mozesz ,pogadamy sobie ,choć to podobno martwy język:):):):)
03 lutego 2014 20:03 / 2 osobom podoba się ten post
zosia_samosia

Moze niemiecki koordynator zadziala .Rodzina niech powie ,ze chca tylko Ciebie,zadnej innej(bo ich slowo jest .raczej oststnie),Ty trzymasz slowo ,ze sie zwalniasz ,ale .......jak dostaniesz podwyzke to przemyslisz  , jeszcze raz i takim sposobem mozesz cos .............zyskac.

Wiem Zosiu,wlasnie o to chodzi,nie chce obrabiac tylkow,bo to nie miejsce i nie mam ochoty tego robic.Napisze w skrocie ,zadnych szczegolow.Ta rodzina dostala w d.... przy zmianach.......tylko dwie dziewczyny naprawde nie podpadly----wstyd przyniosly trzy...oni boja sie jak ognia "nowych",urlopy planuja "pode mnie",tu jest  wielka chalupa,bez zamykania w srodku na klucze.Przysylaja dziewczyny prawie nie mowiace po niem.-----jest o.k,ja przekazuje,na nie nikt nie krzyczy a,ze pozniej do mnie "szczekaja"....to pikus,dziewczyny to nie boli ,bo juz daleko,a one jak na pierwsze m-ce nie maja zle.A ,ze niektore wywijaja cos to nie moja brocha,tyle,ze tez mi wstyd. Syn PDP dzis mi powiedzial,ze jesli nie "ja" to oni tez rezygnuja----wtedy firma traci pracownika i KLIENTA !!!!...Moze ktos pomysli ,ze powinnam sie umowic na "prywate ciemnego koloru".....Nie,teraz to nie wchodzi w gre!!!!.....byloby jasne,ze od nalotow Zoll bysmy sie nie opedzili---za duzo do stracenia dla mnie i dla nich :(:(:(
03 lutego 2014 20:07
Barbara niepowtarzalna

Wiem Zosiu,wlasnie o to chodzi,nie chce obrabiac tylkow,bo to nie miejsce i nie mam ochoty tego robic.Napisze w skrocie ,zadnych szczegolow.Ta rodzina dostala w d.... przy zmianach.......tylko dwie dziewczyny naprawde nie podpadly----wstyd przyniosly trzy...oni boja sie jak ognia "nowych",urlopy planuja "pode mnie",tu jest  wielka chalupa,bez zamykania w srodku na klucze.Przysylaja dziewczyny prawie nie mowiace po niem.-----jest o.k,ja przekazuje,na nie nikt nie krzyczy a,ze pozniej do mnie "szczekaja"....to pikus,dziewczyny to nie boli ,bo juz daleko,a one jak na pierwsze m-ce nie maja zle.A ,ze niektore wywijaja cos to nie moja brocha,tyle,ze tez mi wstyd. Syn PDP dzis mi powiedzial,ze jesli nie "ja" to oni tez rezygnuja----wtedy firma traci pracownika i KLIENTA !!!!...Moze ktos pomysli ,ze powinnam sie umowic na "prywate ciemnego koloru".....Nie,teraz to nie wchodzi w gre!!!!.....byloby jasne,ze od nalotow Zoll bysmy sie nie opedzili---za duzo do stracenia dla mnie i dla nich :(:(:(

A na gewerbę albo Mini -job?Nie chcą ,ty nie chcesz?To by chyba najprostsze i legalne przeciez było w tej sytuacji jaka tam zaistniala.
03 lutego 2014 20:08 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Bo ja niegrzeczna jestem,zwłaszcza wieczorami:):):)Po łacinie tez mozesz ,pogadamy sobie ,choć to podobno martwy język:):):):)

Mnie to tylko dzisiaj moze pomoc sie rozluznic ----Lacina kuchenna.....ino,zem bojazliwa i bojala bym sie czerwonych napisow:)
03 lutego 2014 20:11 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

A na gewerbę albo Mini -job?Nie chcą ,ty nie chcesz?To by chyba najprostsze i legalne przeciez było w tej sytuacji jaka tam zaistniala.

Zobaczymy jutro,pierwsze to e-mail do agencji -to z moje strony ,co "gora " zadecyduje ,bedzie tez jutro wiadomo :)
03 lutego 2014 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Mnie to tylko dzisiaj moze pomoc sie rozluznic ----Lacina kuchenna.....ino,zem bojazliwa i bojala bym sie czerwonych napisow:)

Weź q..... nie p......l , czego się boisz??:):):):)Nie ma to jak dla rozluźnienia q.... mi  w przestrzeń porzucać:):):)Od razu lepiej,co nie??:):):):)Zauważ -nie padło ani jedno brzydkie słóweczko a jaki luzik :):):):
03 lutego 2014 20:16
kasia63

Martwy nie martwy ale w aptece jak kupowalam sok z owocow sambucus nigra- to sobie lacinska nazwe przeczytalam i wiedzialam, ze kupilam to co trzeba )
Ciekawe, z kim tak wieczorami grzeszysz, podpowiedz prosze, ja tez chce )

03 lutego 2014 20:17
amelka55

Martwy nie martwy ale w aptece jak kupowalam sok z owocow sambucus nigra- to sobie lacinska nazwe przeczytalam i wiedzialam, ze kupilam to co trzeba :-))
Ciekawe, z kim tak wieczorami grzeszysz, podpowiedz prosze, ja tez chce :-))

Czarny bez:):)B zdrowy:)
Ja nie napisałam ,że grzeszę -napisałam ,że jestem niegrzeczna a to zasadnicza różnica:)
03 lutego 2014 20:22
ojjj :)
ja tam zbieram, nawet w Pl :)
wcale się nie brzydzę.
03 lutego 2014 20:24
kasia63

Ja nie napisałam ,że grzeszę -napisałam ,że jestem niegrzeczna a to zasadnicza różnica:)

Jaka zasadnicza?Jak kto niegrzeczny to nie grzeszy?
03 lutego 2014 20:24 / 1 osobie podoba się ten post
Arabrab. No wlasnie na Gewerbe to srednio , Kasiu, bo po ilus tam miesiacach musialaby oddejsc bo z zalozenia osoby na Gewerbie musza zmieniac klientow, przecieee.
Ale Mini Job ok :)
No chyba ze na umowie z agencja bylo cos w stylu iz "Po zerwaniu umowy nie wolno pracowac u rodziny przed uplywem 3 mies. " no rozne sa haczyki
03 lutego 2014 20:26 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ogrodnik z Ciebie jakis czy jak?