Nocne wstawania

15 marca 2014 22:38 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

W mojej nic nie ma.Pokój owszem,ale o drzwiach nic.Kurka ,trza aneks spisać,bo jeszcze do pokoju bez klamek trafię;)

Po takiej pracy to wiele z nas może trafić do pomieszczeń bez klamek......aleeee....z drzwiami ))))))
15 marca 2014 22:43 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Po takiej pracy to wiele z nas może trafić do pomieszczeń bez klamek......aleeee....z drzwiami :-)))))))

Najgorzej jak każą wybierać,albo klamki,albo drzwi;)Ja tam bym jaką dobrą klamkę wolała;)
15 marca 2014 22:46 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Najgorzej jak każą wybierać,albo klamki,albo drzwi;)Ja tam bym jaką dobrą klamkę wolała;)

Z nabojami , czy bez ?...))))
15 marca 2014 22:58 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Z nabojami , czy bez ?...:-)))))

Taki na wodę wystarczy;)
15 marca 2014 22:59 / 6 osobom podoba się ten post
tina 100%

W mojej nic nie ma.Pokój owszem,ale o drzwiach nic.Kurka ,trza aneks spisać,bo jeszcze do pokoju bez klamek trafię;)

W  mojej stoi:
"Der Leistungsnehmer stellt dem Leistungserbringer unentgeltlich ein Zimmer zur alleinigen Nutzung zur Verfügung. Dieses Zimmer ist ausreichend möbliert, verschliessbar, hygienisch einwandfrei und mit Frischluftzugang versehen."

Jakbym miala zyc w pokoju "otwartym" to raczej bym sie wypisala z takiego miejsca. Jedziemy co prawda nie na wczasy, ale jakies standardy chroniace przed glupiejowem chyba obowiazuja?
15 marca 2014 23:02 / 2 osobom podoba się ten post
Haha :) ta przede mną chodziła ale to jest właśnie problem jak nie ma tych drzwi i klamek to wszystko słyszę nawet teraz bo jeszcze frau nie śpi. Więc jak pójdę to dla świętego spokoju bo zasypia jak ktoś przy niej siedzi. Dziękuję wam bo posmialam się z wami ;) pracuje owszem dłużej i pierwszy raz mam problem kiedy nie mogę wyegzekwować niczego w sumie od rodzinki. Może każdemu czasami się coś takiego trafia.
15 marca 2014 23:02 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

W  mojej stoi:
"Der Leistungsnehmer stellt dem Leistungserbringer unentgeltlich ein Zimmer zur alleinigen Nutzung zur Verfügung. Dieses Zimmer ist ausreichend möbliert, verschliessbar, hygienisch einwandfrei und mit Frischluftzugang versehen."

Jakbym miala zyc w pokoju "otwartym" to raczej bym sie wypisala z takiego miejsca. Jedziemy co prawda nie na wczasy, ale jakies standardy chroniace przed glupiejowem chyba obowiazuja?

Ano własnie,diabeł tkwi w szczególach.Niby oczywiste,że pokój powinien miec zamknięcie itp,ale jak tego na papierze nie ma,to jak widać róznie może być.
16 marca 2014 08:51 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Po tym przypadku trzeba zgłosić w agencji, żeby pokój miał drzwi, w których są klamki !!!  Koniecznie o klamkach trzeba wspomnieć - hehe

Mycha dozbroic chcesz opiekunki? no masz  pomysła jak mowi Ferdek K. utworzymy zbrojna samoobronę.
16 marca 2014 08:58 / 6 osobom podoba się ten post
mleczko47

Mycha dozbroic chcesz opiekunki? no masz  pomysła jak mowi Ferdek K. utworzymy zbrojna samoobronę.

Kurde , drzwi , klamek im się zachciewa !!!......a robić nie ma komu !!!..))))
16 marca 2014 09:00 / 4 osobom podoba się ten post
no moj dziadek dostal wczoraj jakas tabletke na sen od corki i dzieki temu moglam sobie odpoczac bo jakos sie pogarsza z tym spaniem u niego ale jutro ma zalatwiac juz na stale tabl wiec miejmy nadzieje ze bedzie dobrze:))))
16 marca 2014 17:22 / 1 osobie podoba się ten post
Tylko, że jak nie napisali w umowie ani zakresu obowiązków ani jak ten pokój ma wyglądać, nawet nie napisali, że się przerwa należy to można się tym bardziej nie zgodzić się jak zaczną pdp wymyślać. Poszłam dziś po południu się zdrzemnąć to potem usłyszałam od dziadka "czemu ja zawsze muszę wszystko sam robić". Podobno miał być miły.
16 marca 2014 17:55 / 1 osobie podoba się ten post
Monis

Tylko, że jak nie napisali w umowie ani zakresu obowiązków ani jak ten pokój ma wyglądać, nawet nie napisali, że się przerwa należy to można się tym bardziej nie zgodzić się jak zaczną pdp wymyślać. Poszłam dziś po południu się zdrzemnąć to potem usłyszałam od dziadka "czemu ja zawsze muszę wszystko sam robić". Podobno miał być miły.

Nie masz w umowie zakresu obowiązków?????  Sprawdz jeszcze raz ale dokładniej.
16 marca 2014 17:58 / 1 osobie podoba się ten post
Monis

Muszą trochę upiększyć , bo jak by napisali , że niesympatyczny , to kto by pojechał do takiej pracy ?....Niby miałam pod opieką Babciunię , ale dziadeczek tak wykorzystywał moją obecność , że czasem mi nogi w d.....ę wchodziły . ...Raz wyszłam do ogrodu na fajkę , słyszę ten woła " Barbaraaaaa!!!!" , biegiem do chaty a skubaniutki oczęta wywalił i na mnie huzia : ty se poszłaś a Oma pipi woła .... Szybko PDP-ną na kibelek ( wszystko w salonie ) , z powrotem na fotel ... i..... na niego : a jak ja bym na klo musiała usiąść a Oma też by wołała , to co? ja nie człowiek jestem ?....oj , mina mu zrzedła .... Byłam w tej dobrej sytuacji , że jak za dużo wymagał to mówiłam jego synowi lub synowej ,oni trochę ustawiali go do pionu , ale na długo nie pomagało , nie , nie .  Jak by nikogo nie było , to podejrzewam , że by mnie zamęczył ... To był taki fajny , słodki despota ....niech mu ziemia  itd. ...))))))
16 marca 2014 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
arabrab ten mój teraz też taki despota, dzisiaj się rzucał, że zrobiłam sobie godzinę przerwy (a powinnam w tym czasie pucować np a nie robiłam zupełnie nic no jak to), po czym zaczął wyliczać co jeszcze mu się nie podoba, to ja mu powiedziałam co mi się nie podoba. Jest napisane w umowie, ale tak bardzo ogólnie, opieka nad seniorem, sprzątanie, podchodzić z życzliwością itp. Że mam mieć pokój osobny nie ma napisane.Na pewno jest napisane, że karę mogą dać za wypowiedzenie.
16 marca 2014 21:10
Monis

arabrab ten mój teraz też taki despota, dzisiaj się rzucał, że zrobiłam sobie godzinę przerwy (a powinnam w tym czasie pucować np a nie robiłam zupełnie nic no jak to), po czym zaczął wyliczać co jeszcze mu się nie podoba, to ja mu powiedziałam co mi się nie podoba. Jest napisane w umowie, ale tak bardzo ogólnie, opieka nad seniorem, sprzątanie, podchodzić z życzliwością itp. Że mam mieć pokój osobny nie ma napisane.Na pewno jest napisane, że karę mogą dać za wypowiedzenie.

Za wypowiedzenie nie ma żadnej kary ale jest za rezygnację .