Pierwszy dzień u nowej podopiecznej

30 stycznia 2014 12:03 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Tak,jezyk gladziutki jak pupcia noworodka..reklama dopracowana w najmniejszym szczegole hihi

Eeeeee,tam -g.... nie dopracowana skorośmy ją w 5 sekund  rozpracowały:):):):):)

Wszelkim firemkowym reklamom podszywającym się pod  prawdziwe opiekunki mówimy stanowcze NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
30 stycznia 2014 12:03 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Tak,jezyk gladziutki jak pupcia noworodka..reklama dopracowana w najmniejszym szczegole hihi

hihi,każdy orze jak może...
30 stycznia 2014 12:10 / 3 osobom podoba się ten post
Dzioucha przeszla dobre szkolenie z marketingu tylko nikt jej nie powiedział ze klamstwo ma krótkie nogi
30 stycznia 2014 14:05 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Dzioucha przeszla dobre szkolenie z marketingu tylko nikt jej nie powiedział ze klamstwo ma krótkie nogi

Jakby była po dobrym szkoleniu, to by coś może umiała.

30 stycznia 2014 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Oooo pierwszy raz sam Moderator mnie zauważył,no pękam z dumy... pozdrawiam
30 stycznia 2014 14:34
dziekuje dziewczynki, może faktycznie przygotuję sobie zeszycik z pytaniami do rodziny PDP, tylko gorzej jak nie potrafię zrozumieć odpowiedzi na te moje zapisane pytania, hihi
30 stycznia 2014 14:39 / 1 osobie podoba się ten post
Kiedyś Wichurra dała tutaj taki zestaw pytań, nie mogę tego znaleźć, w jakim to temacie było? To były pytania do zadania firmie przed wyjazdem, ale, myślę, że mogłyby się przydać też na wyjeździe na początku.
30 stycznia 2014 14:42
przydałaby się taka ściąga, dzięki Ci
30 stycznia 2014 14:50 / 1 osobie podoba się ten post
Mozesz poprosic zeby rodzina tez spisala ci na kartce twoje obowiazki,wtedy ktos ci przetlumaczy,chocby ja
30 stycznia 2014 16:41
Marta

Mozesz poprosic zeby rodzina tez spisala ci na kartce twoje obowiazki,wtedy ktos ci przetlumaczy,chocby ja:-)

ok dziekuję, będę miala na uwadze
30 stycznia 2014 16:52
Gosia 1234

Witaj :) Myślę ze nikt Cie nie zabije jak przygotujesz sobie takie pytania w zeszyciku i je pieknie przeczytasz . Masz wtedy pewnosc że dobrze Cie zrozumiano i ten komfort psychiczny ze nie pogubisz sie na Dzień Dobry. Musimy od czegos zaczac więc zacznijmy od dobrego wrazenia. Nie jestes sama , ja tez zaczynam dopiero. Na minę mozna wdepnać i znajac język, tak wiec głowa do góry i nie zakładaj tej wersji najgorszej...... tylko tą najlepszą......czyli że
czeka na Ciebie miła staruszka w DE ...i grono Opiekunek na Forum do pomocy....powodzenia :)

Gosiu, dzieki bardzo
30 stycznia 2014 16:54
emilia

Bac sie nie ma co ! Zanim wyjedziesz proponuje, na przyklad: http://samouczek-j-niemieckiego.manifo.com/nauka/dla-opiekunek  
http://www.np2.pl/sites/podstrony_strona.php?id=14&typ=14

Spisz sobie na kartce to, co chcesz wiedziec, na poczatku, na miejscu popros grzecznie, zeby mowili wolniej, bedzie dobrze !

supcio pomysł,dzięki
02 marca 2014 12:14
Witam wszystkie panie bardzo mnie zainteresowal ten portal jest duzo ciekawych rad mam prosbe czy ktoras z kolezanek moze mi podpowiedziec jak ma sie zachowac w pierwszy dzien po przyjezdzie jak to bylo w waszych przypadkach prosze o rade jade pierwszy raz pozdrawiam
02 marca 2014 12:19 / 1 osobie podoba się ten post
mariolamariola

Witam wszystkie panie bardzo mnie zainteresowal ten portal jest duzo ciekawych rad mam prosbe czy ktoras z kolezanek moze mi podpowiedziec jak ma sie zachowac w pierwszy dzien po przyjezdzie jak to bylo w waszych przypadkach prosze o rade jade pierwszy raz pozdrawiam

Dobrze trafilas, wszystko masz w tym temacie w ktorym napisalas, tylko przeczytaj to sobie na spokojnie od pierwszej strony. Pozdrawiam nowego czlowieka na forum, mam nadzieje ,ze bedziesz sie udzielac
02 marca 2014 12:31 / 1 osobie podoba się ten post
Hej mariolamariola Dużo uśmiechać się i nie dać za dużo z siebie wyciągać na temat rodziny i życia prywatnego .Człowiek w stresie papla, a potem to jak z paparzzi...przynjmniej u mnie tak było.Słuchać, pytać o zwyczaje, rozkład dnia i po prostu być sobą...o ile w takiej sytuacji jest to możliwe.