Na wyjeździe #6

18 marca 2014 16:05
no niech sie boi chociaz troche heheheheh:))))))
18 marca 2014 16:06 / 2 osobom podoba się ten post
masz racje serce się raduje i wiem ze jemu tez jest lepiej bo wie ze żyję i nic złego mi sie nie dzieje fajnie tak choc przez chwilę dla takich chwil warto żyć 
18 marca 2014 16:10
wiesz co a co on myśli że ty trzecią siostrą bedziesz już kiedyś w polsce było trzech braci dobrze że czuje zagrożenie :)
18 marca 2014 16:18 / 1 osobie podoba się ten post
No udało mi się do was dzis dostać...
18 marca 2014 17:25 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś poszłam na pocztę nadać malutką paczuszkę do domu z popsutą e-baterią. W życiu nie pomyślałabym,że z tym może być jakiś problem.
Stanęlam przy okienku,poprosiłam kopertę z bąbelkami i powiedzialam,ze chcialam nadac paczkę. Pani zapytala co wysyłam,powiedziałam zgodnie z prawdą,ze baterię do e-papierosa,no i sie zaczęło....Przyleciał jakis facet z jakąs książką,zaczeli się zastanawiać czy wogóle mogą mi przyjąć tę paczkę,zaczeli dzwonić gdzieś,wypytywali mnie co jest w tej baterii,a dlaczego sama baterię wysylam a nie całosć,no makabra jakaś....
W końcu zaczęłam się śmiac z tej sytuacji,nie mogłam się opanować he,he
Pani zaczęla mi tłumaczyć,że w Szwajcarii są odpowiednie przepisy i wogóle,no ja to rozumiem,ale oni nazwali moją baterię "komisch" he,he
Po pól godzinie narad wreszcie zapłaciłam radośnie...20,60 CHF i sobie poszłam :)
Tak a'propos bateria mnie kosztowała w Polsce 99 zł po dodaniu 20 CHF chyba mogłam sobie odpuścić wysylanie do domu w celu reklamacji ...:)
18 marca 2014 17:38
ivanilia40

Dziś poszłam na pocztę nadać malutką paczuszkę do domu z popsutą e-baterią. W życiu nie pomyślałabym,że z tym może być jakiś problem.
Stanęlam przy okienku,poprosiłam kopertę z bąbelkami i powiedzialam,ze chcialam nadac paczkę. Pani zapytala co wysyłam,powiedziałam zgodnie z prawdą,ze baterię do e-papierosa,no i sie zaczęło....Przyleciał jakis facet z jakąs książką,zaczeli się zastanawiać czy wogóle mogą mi przyjąć tę paczkę,zaczeli dzwonić gdzieś,wypytywali mnie co jest w tej baterii,a dlaczego sama baterię wysylam a nie całosć,no makabra jakaś....
W końcu zaczęłam się śmiac z tej sytuacji,nie mogłam się opanować he,he
Pani zaczęla mi tłumaczyć,że w Szwajcarii są odpowiednie przepisy i wogóle,no ja to rozumiem,ale oni nazwali moją baterię "komisch" he,he
Po pól godzinie narad wreszcie zapłaciłam radośnie...20,60 CHF i sobie poszłam :)
Tak a'propos bateria mnie kosztowała w Polsce 99 zł po dodaniu 20 CHF chyba mogłam sobie odpuścić wysylanie do domu w celu reklamacji ...:)

Ivanila, cos Ty zrobiła :)) 21 chf za paczuszke z reklamacja? Za paczke Ci nie oddadza, jeśli reklamacja zasadna, więc... Ja kupiłem sobie Provoga zestaw bateria 1300 , claromizer i pełna ładowarka (USB+220) za..99- zeta.

No, ale cóz, jak mawiał mój znajomy- bogatym wolno..;)))

Trzeba jednak pytać o  koszta.

18 marca 2014 17:43
Prowincjusz

Ivanila, cos Ty zrobiła :)) 21 chf za paczuszke z reklamacja? Za paczke Ci nie oddadza, jeśli reklamacja zasadna, więc... Ja kupiłem sobie Provoga zestaw bateria 1300 , claromizer i pełna ładowarka (USB+220) za..99- zeta.

No, ale cóz, jak mawiał mój znajomy- bogatym wolno..;)))

Trzeba jednak pytać o  koszta.

Wysłałam tę baterię bo ma tylko pół roku gwarancji,bałam się że nie zdąże jej oddać jak wrócę,w sumie mogłam nie oddawać na jedno by wyszło he,he
Nie sądziłam że tak drogo kosztuje nadanie malutkiej paczuszki ...
Ta bateria ,którą wysłałam popsuł się włczącznik,wpadł do środka,na pewno uwzględnią gwarancję bo to wina produktu a nie moja. Poza tym ta bateria jest świetna,ma regulowaną moc :)
18 marca 2014 17:48
Zaszalałaś z tą baterią.
Czy to normalne,ze musiałaś się tłumaczyć z zawartośći przesyłki?Czy gdybyś przyniosła zaklejona kopertę i chciała kupić odpowiedni znaczek,też musiałabyś się tłumaczyć z zawartości?
W DE nie spotkałam się z takim podejściem.
18 marca 2014 17:50
Impala

Zaszalałaś z tą baterią.
Czy to normalne,ze musiałaś się tłumaczyć z zawartośći przesyłki?Czy gdybyś przyniosła zaklejona kopertę i chciała kupić odpowiedni znaczek,też musiałabyś się tłumaczyć z zawartości?
W DE nie spotkałam się z takim podejściem.

W De też sie nie spotkałam z takim czymś. Jakbym przyszła z zaklejoną baterią to pewnie kazaliby mi odklejac i pokazywac co to jest he,he .Tu podobno we wszystkich urzędach jest problematycznie ,a narzekamy na Polskę :)
18 marca 2014 18:08
Andrea ty powinnaś pisać ogłoszenia w firmach o pracy dla opiekunek:)) masz talent:)))
18 marca 2014 18:14
ciekawe gdzie się TINA podziewa nic nie pisze:(
18 marca 2014 18:18 / 1 osobie podoba się ten post
jowitaliber

ciekawe gdzie się TINA podziewa nic nie pisze:(

Tina pewnie ogrania teren :).
18 marca 2014 18:19 / 1 osobie podoba się ten post
Wlasnie synus byl w odwiedzinach pozegnal sie zyczcyl duzo sczescia i wszytskiego dobrego :D ale dorzucic nie dorzucil huehuehuehue.
18 marca 2014 18:21 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Tina pewnie ogrania teren :).

albo teren albo tą drugą opiekunkę albo pdp taki szalony że obie czasu nie mają
18 marca 2014 18:22
jowitaliber

albo teren albo tą drugą opiekunkę albo pdp taki szalony że obie czasu nie mają

Fakt,zapomniałam że ma szaloną babcię he,he Pewnie nie ma czasu na kompa :)