Na wyjeździe #6

18 marca 2014 12:44
giunta

Jestem podekscytowana, Kindle w drodze :)

Ile dałaś i jaki model?
18 marca 2014 12:47
giunta

Jestem podekscytowana, Kindle w drodze :)

A co to??
18 marca 2014 12:50 / 1 osobie podoba się ten post
Bóg nie popełnia pomyłek :)))))))))))))
Jesteś akuratna i tego się trzymam :))))))))))))
18 marca 2014 12:52
esmeralda

A co to??

Czytnik e-booków.
18 marca 2014 12:55
wichurra

Ile dałaś i jaki model?

http://www.amazon.de/Kindle-Paperwhite-hochaufl%C3%B6sendes-integrierter-Beleuchtung/dp/B00CTUKFNQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1395143455&sr=8-1&keywords=kindle+paperwhite

Ten. Zależało mi, żeby miał podświetlenie.
18 marca 2014 13:03 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra

No na początku była walka, chyba o dominację.
I też jak wspomniałam, negatywnie był nastawiony do wschodnich narodów - pewnie pozostałości po hitlerowskiej indoktrynacji.
Ciągle mi zwracał też uwagę, że coś źle mówię, że akcent nie taki - oczywiście polemizowałam z nim często. Bo te jego uwagi to wymyślone były, na siłę chciał się czepiać po prostu. Teraz doszło do tego, że on mi wmawia, jak ja to wspaniale po niemiecku mówię, a ja zaprzeczam:)

W każdym razie zawsze było tak, że dwa tygodnie po przyjeździe i 2 tygodnie przed odjazdem był kochaniutki, a w pozostałym czasie lubił różki pokazywać.
A teraz jestem już 8 tygodni u niego i jeszcze żadnej spiny nie było:)

No to odwaliłaś kawał dobrej roboty. Ja w zeszłym roku miałam podobną sytuację, ale to było małżeństwo. Byłam tam 3 razy, aż w końcu stwierdziłam, że nie muszę nikomu nic udowadniać. Wszystko co było związane z moją pracą było w jakiś tam sposób doceniane. Kazda inna rzecz w  jakiś tam sposób piętnowana. Tak jakby mi chcieli ciagle udowodnić, że powinnam ciągle pamiętać o mojej niskiej pozycji społecznej (ich słowa)  i sie nie wychylać. Dziadek ciągle był zazdrosny, że np jestem oczytana albo dobrze znam się na komputerze itd........

Przez dlugi okres czasu myslałam, ze to ja w jakiś tam sposób wyolbrzymiam problemy, ale nie, to nie moja wina. Mam kontakt z dziewczyną, która już tam drugi raz jest. Powiedziała mi, że musi bardzo uważać, żeby się z dziadkiem w dyskusje nie wdać, bo to najmniejszego sensu nie ma i tak bedzie drążył, zeby jego było na wierzchu, albo jest np zazdrosny jeśli ona ogląda z babką jakieś programy i wtedy ma docinki. 

No cóż, są charaktery i charakterki.....................

18 marca 2014 13:15 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

No na początku była walka, chyba o dominację.
I też jak wspomniałam, negatywnie był nastawiony do wschodnich narodów - pewnie pozostałości po hitlerowskiej indoktrynacji.
Ciągle mi zwracał też uwagę, że coś źle mówię, że akcent nie taki - oczywiście polemizowałam z nim często. Bo te jego uwagi to wymyślone były, na siłę chciał się czepiać po prostu. Teraz doszło do tego, że on mi wmawia, jak ja to wspaniale po niemiecku mówię, a ja zaprzeczam:)

W każdym razie zawsze było tak, że dwa tygodnie po przyjeździe i 2 tygodnie przed odjazdem był kochaniutki, a w pozostałym czasie lubił różki pokazywać.
A teraz jestem już 8 tygodni u niego i jeszcze żadnej spiny nie było:)

ja też próbuję walczyć ze skąpstwem PDP ale chyba się poddam i zmienię po prostu miejsce:):) jest tyle innych ludzi którzy potrzebują pomocy:):):)
18 marca 2014 13:19
carrie

ja też próbuję walczyć ze skąpstwem PDP ale chyba się poddam i zmienię po prostu miejsce:):) jest tyle innych ludzi którzy potrzebują pomocy:):):)

Ale ze skąpstwem to akurat nie musiałam walczyć.
Nie żeby jakiś rozrzutny był, ale i nie skąpy. 
18 marca 2014 13:20
giunta

http://www.amazon.de/Kindle-Paperwhite-hochaufl%C3%B6sendes-integrierter-Beleuchtung/dp/B00CTUKFNQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1395143455&sr=8-1&keywords=kindle+paperwhite

Ten. Zależało mi, żeby miał podświetlenie.

A powiedz, co wchodzi w skład zestawu?
Bo nie mogę takiej informacji na tej stronie znaleźć.
Czy jakaś ładowarka?
I płaciłaś kartą, czy można też przy odbiorze zapłacić?
18 marca 2014 13:31 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

A powiedz, co wchodzi w skład zestawu?
Bo nie mogę takiej informacji na tej stronie znaleźć.
Czy jakaś ładowarka?
I płaciłaś kartą, czy można też przy odbiorze zapłacić?

Płatność tylko z góry, więc karta. Ładowarka jest w zestawie (właściwie to kabel USB). Zamówiłam sobie od razu etui.
18 marca 2014 15:16
a ja przpraszam co tu taka cisza nastala?????
18 marca 2014 15:21 / 4 osobom podoba się ten post
Właśnie przeczytałam tutaj ogłoszenie o pracy.
Pozwolicie że zacytuje bo mnie zatkało "podopieczny udostępnia pokój i łazienkę"
czyli co miejsce dla opiekunki normalnie jest piwnica a w tym przypadku można nawet korzystać z pokoju i łazienki....
18 marca 2014 15:23
tak nieraz napisza ze masakra co???
18 marca 2014 15:27
magdalena_k

tak nieraz napisza ze masakra co???

no naprawdę tak napisane ogłoszenie napewno będzie mieć "branie"
18 marca 2014 15:53 / 7 osobom podoba się ten post
ja się wam muszę pochwalić odwiedził mnie mąż i brat posiedzieli chwilę i już teraz wiem że zbliżam sie do końca cieszę sie że byli bo to zwsze jakaś odskocznia teraz z górki