Ja dziś wydałam prawie 200 na duperelki ale co tam pieniądz rzecz nabyta :)
Ja dziś wydałam prawie 200 na duperelki ale co tam pieniądz rzecz nabyta :)
Dzisiaj jestem na pozycji obserwacyjnej . Moje dzieciaki pracuąe ciężko i końca nie widac :-) sklep zaczyna nabierac kształtu . Przy swoim tak sie nie denerwowałam jak teraz. Może im tez sie uda :-) Tego życzę .
no, to teraz wiem, na co idą pieniążki :-)
Moja ciocia mowiła zawsze,że kto się dzieli temu sie mnozy * :-) a ja posłuszna jestem . Zapamiętałam to powiedzenie .
a moja ciocia mówiła tak do mnie jak byłam dziewczynką, jak będziesz dużą dziewuchą, to dam ci dużo pieniążków
I co nie dała ?
Oczywiscie, rozwod trwal 15 min...
Aniu, przeczytałam Twoja historię. Będziesz w życiu jeszcze bardzo szczęśliwa.
Chciałam napisać coś co nie dotyczy Ani, bo juz jest po rozwodzie.
Dziewczyny, jeśli znajdziecie sie w takiej sytuacji, że ten ukochany znajdzie sobie inny obiekt to nie należy niczego ratować. Tak jak napisały tu kiedys mądre dziewczyny walizeczki chłopcu wystawić. I podejśc mądrze do rozwodu. Nie ma co wchodzic w jakiekolwiek układy z łajdakiem. Od tego jest sąd. nie ma co sie wstydzić. Bo jeśli była miłośc gorąca w związku to nie ma mowy o kulturalnym rozstaniu. Płaczemy w poduszkę i co, mamy udawac że potrafimy po partnersku podejśc do sprawy? Nie da się.Zrobił nam krzywdę, zdradził, oszukał niech poniesie konsekwencje. Rozwód z orzeczeniem winy. Nie musi Wam sie wtedy obnizac stopa życiowa. A Pani, która przygarnęła biedaka kwiaty można wysłąć, że teraz to ona musi sie staracć aby alimenty na czas wysłane były.
Co nie znaczy, że do Niemiec mamy nie wyjeżdżać, od nadmiaru gotówki nikt jeszcze sie nie pochorował.
Dobra inwestycja naszych zarobionych pieniążków? Każda z nas cos wymysli, oby ich tylko było jak najwięcej.
Ale metodycznie i życiowo do tego podeszłaś.
A ja odkładam na tzw czarną godzinę. W zasadzie to ogólnie mało wydaje. Inni trochę się temu dziwią - ale co ja poradzę, że nie mam potrzeby wydatkowania :)
Jeżeli chodzi o formę oszczędzania, to zwykle jest tak, że przelewam na konto. Założyłam jakiś czas temu w Euro - więc leżakują sobie czekając na lepszy kurs :)
Mogę polecić: http://www.tanie-konto.pl/smart-bank/smart-konto-eu-walutowe/ - u mnie się sprawdza to konto :)