Co robimy z zarobioną gotówką po przyjeździe do domu?

11 grudnia 2015 21:30 / 2 osobom podoba się ten post
Ann1967

Już wszystko ok...znienawidziłam tego  Pana..wierzę, że kiedyś będę szczęśliwa i kochana..

Będziesz, będziesz. Bo niby dlaczego nie ??  Kto szuka ten znajduje ;-)) Powodzenia. 
11 grudnia 2015 21:36 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Będziesz, będziesz. Bo niby dlaczego nie ??  Kto szuka ten znajduje ;-)) Powodzenia. 

Święte słowa,Myszencjo kochana:)Znajduje kto szuka a kto nie szuka znajduje tym bardziej:):):):) 
11 grudnia 2015 21:36
piotrpan

Zaczynając prace przy opiece byłem już właściwie "ustawiony" Zarobione pieniądze przeznaczam na rozrywkę , kaprysy i hulaszcze życie :dwa piwa: :randka3: :adorator: :milosc1:

No, i tak mozna:);):)
11 grudnia 2015 22:09 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

Wiele piszacych opiekunek pisze, oplacam studia syna, corki!!! W glowie mi sie nie miesci... dorosle dzieci godza sie na ciezka prace matki za granica, wolac bezbolesne studiowanie, niz pobrudzenie sobie lapek jakakolwiek praca!!!
Matki juz tak maja, wiem chca jak najlepiej, ale czasami warto dzieciom uswiadomic jakie sa priorytety w zyciu!

Hm.., trudny temat:) Mój starszy już tak właściwie od gimnazjum zarabiał ( strony internetowe i temu podobne),na swoje fanaberie, oczywiście my mu zapewnialiśmy podstawy. Po maturze - wybrał tak oblegane kierunki, na bardzo prestiżowych uczelniach, ze, oczywiście sie nie dostał:( .Wymyślił,że "podbije" Warszawe- wysłał swoją aplikacje do znanej firmy i... zaprosili go na rozmowe. Strasznie panikował, już chciał rezygnował, tu, myśmy "wkroczyli", wspierali duchowo). Pomogliśmy załatwic stancje ( zajeło nam to dwa dni, hotel itp), ale ..juz 7 lat jest w  Wa-wie, radzi sobie , skończył szkołe, pracuje, nieżle zarabia. 
11 grudnia 2015 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
aniao

Moje dzieci też "bezboleśnie" studiowały. Dobre studia to jedyny "majątek" jaki dostaną od nas . I już mogę powiedzieć, że podjęliśmy dobrą decyzję. Coraz częściej na rozmowach kwalifikacyjnych liczy się co "delikwent" ma w głowie, iloma językami się posługuje, a nie tytuł magisterski i nazwisko. Niestety nie doszło to jeszcze do małych miasteczek, ale cierpliwie czekam. Na razie dzieci zostały tam, gdzie studiowały.

Tak, dobre studia, na prestizowych uczelniach, dobre kierunki(medycyna, studia techniczne- wybrane kierunki:(), prawo, ale tu musi by poparcie, problem z aplikacją:( ) liczą sie, bardzo. "Papier" jest ważny, ale chyba najważniejsze jest to , jak to Ty ujełas, co ktos ma w glowie:),a w małych miasteczkach, po prostu dla tych ludzi(jak ja to nazywam "łebskich") nie ma pracy:)
11 grudnia 2015 23:11 / 5 osobom podoba się ten post
Zarobioną gotówkę po przyjeździe do domu, wydaję na przeróżne wyjazdy z domu.
11 grudnia 2015 23:15 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

"Po sobie" ?????????
Dla siebie - na nowe dziwne pomysły. Bo ja jeszcze długo, długo dla siebie....

Ja też. Wyłącznie tu i teraz. Dla siebie.
05 lutego 2016 09:00 / 11 osobom podoba się ten post
Poczytałam ostanie wpisy i przyznaje rację , każdy wydaje kasę tak jak uważa, bo to jego pieniądze.Ja mam inny pomysł. Po długich wieczornych dyskusjach i rozważaniach doszlismy do porozumienia rodzinnego. W naszym miescie wybudowano nowy budynek vis-a -vis marketu Tesco. Na dole będzie myjnia samochodowa a na piętrze lokale handlowe. Dzieci nasze już podpisały umowe wstępną . Pojadę do domu i pożyczę im pieniądze na poczatek , spiszemy umowę. Branża zostaje ta sama ale rozszerzona działalność - młodzi są to i pomysły maja inne.Synowa podeszła do tego profesjonalnie ukończyła kurs brafittingu i bardza zaangazowała się w pomysł.Ja ze swej strony kupię im porządny ekspres do kawy , ponieważ w lokalu jest przewidziany kącik dla osoby towarzyszącej w zakupach. Życzę im jak najlepiej.W naszym mieście  - nie ma pracy - nie tylko dla młodych. A pracowac trzeba . Oddałabym nawet wszystkie pieniądze, gdybym widziała,że to pomoże młodym zyć i pracować w miejscu zamieszkania. Nie wyobrażam sobie , żeby syn czy synowa szukali pracy za granicą pozostawiając dziecko w kraju pod opieka jednego z rodziców. Jak narazie oboje pracuja ale za ile nie będę pisała( . Może sie uda .daj Boże .A zawsze mowiłam synowej , że te trzy literki przed nazwiskiem przydadza się w życiu nie tak to sobie wyobrażałam..
11 marca 2016 06:48 / 10 osobom podoba się ten post
mleczko1

Poczytałam ostanie wpisy i przyznaje rację , każdy wydaje kasę tak jak uważa, bo to jego pieniądze.Ja mam inny pomysł. Po długich wieczornych dyskusjach i rozważaniach doszlismy do porozumienia rodzinnego. W naszym miescie wybudowano nowy budynek vis-a -vis marketu Tesco. Na dole będzie myjnia samochodowa a na piętrze lokale handlowe. Dzieci nasze już podpisały umowe wstępną . Pojadę do domu i pożyczę im pieniądze na poczatek , spiszemy umowę. Branża zostaje ta sama ale rozszerzona działalność - młodzi są to i pomysły maja inne.Synowa podeszła do tego profesjonalnie ukończyła kurs brafittingu i bardza zaangazowała się w pomysł.Ja ze swej strony kupię im porządny ekspres do kawy , ponieważ w lokalu jest przewidziany kącik dla osoby towarzyszącej w zakupach. Życzę im jak najlepiej.W naszym mieście  - nie ma pracy - nie tylko dla młodych. A pracowac trzeba . Oddałabym nawet wszystkie pieniądze, gdybym widziała,że to pomoże młodym zyć i pracować w miejscu zamieszkania. Nie wyobrażam sobie , żeby syn czy synowa szukali pracy za granicą pozostawiając dziecko w kraju pod opieka jednego z rodziców. Jak narazie oboje pracuja ale za ile nie będę pisała:-(( . Może sie uda .daj Boże .A zawsze mowiłam synowej , że te trzy literki przed nazwiskiem przydadza się w życiu :-( nie tak to sobie wyobrażałam..

Cytuje siebie , poniewaz pociagnę dalszy ciąg.

Sprawy papierkowe (  dzieciaki skorzystały z  ułatwień he he he ) zajmuja bardzo dużo czasu i energii, mozna sie zniechęcić na początku działan. Ale juz głowny zarys jest . Zrobiłam tak jak pisałam . Lokal jest wynajety z mozliwościa wykupu . Wprawdzie wycofali sie z pierwszej umowy najmu  ponieważ znaleźli inny bardziej atrakcyjny. Byłam , ogladałam i bardzo sie cieszę , że im sie chce. Tam tez sa moje pieniadze. Wczoraj były montowane meble i kabiny.Zaczynaja bez pozyczek w banku,  zapał maja zobaczymy jak sie rozwinie. Kase pozyczyłam , spłata rozpocznie sie za rok . To kasa z mojej opiekuńczej pracy. Musze im dać troche czasu .  Nie wiem czy odwazyliby sie zacząć cos robic w tym kierunki bez wsparcia jakie maja w nas rodzicach.
Nie wiem czy  pieniądze zainwestowałam dobrze czas pokaże . Tak wyglądał lokal 5 marca a za kilka dni pokażę jak wygląda juz zagospodarowany.
11 marca 2016 16:30 / 1 osobie podoba się ten post
Polecam firmę Kontri mają biustonosze zresztą całą gamę bielizny nasze polskie normalne a nie chińskie dla lalek :)
11 marca 2016 16:45 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Polecam firmę Kontri mają biustonosze zresztą całą gamę bielizny nasze polskie normalne a nie chińskie dla lalek :)

Dzięki ale ja mam najmniej do powiedzenia . Tyle wiem ,że będzie to bielizna markowa. Firma tez partycypuje w wystroju wnętrza. Zobaczymy co z tego wyniknie chęci maja ale to za mało  
11 marca 2016 16:49 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Dzięki ale ja mam najmniej do powiedzenia . Tyle wiem ,że będzie to bielizna markowa. Firma tez partycypuje w wystroju wnętrza. Zobaczymy co z tego wyniknie :-) chęci maja ale to za mało :-) 

Markowa dla bogatszych wiadomo ale nie każdego stać na BH za 200zł ja moge polecić Gaia Ava leżą jak ulał dopasowane nic nie wylatuje  jak ktoś ma małe baloniki w podskokach i cena normalna może naburknąć że kobiety sobie chwalą a co zrobi jej wybór :)
15 marca 2016 12:47 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko1

Cytuje siebie , poniewaz pociagnę dalszy ciąg.

Sprawy papierkowe (  dzieciaki skorzystały z  ułatwień he he he ) zajmuja bardzo dużo czasu i energii, mozna sie zniechęcić na początku działan. Ale juz głowny zarys jest . Zrobiłam tak jak pisałam . Lokal jest wynajety z mozliwościa wykupu . Wprawdzie wycofali sie z pierwszej umowy najmu  ponieważ znaleźli inny bardziej atrakcyjny. Byłam , ogladałam i bardzo sie cieszę , że im sie chce. Tam tez sa moje pieniadze. Wczoraj były montowane meble i kabiny.Zaczynaja bez pozyczek w banku,  zapał maja zobaczymy jak sie rozwinie. Kase pozyczyłam , spłata rozpocznie sie za rok . To kasa z mojej opiekuńczej pracy. Musze im dać troche czasu .  Nie wiem czy odwazyliby sie zacząć cos robic w tym kierunki bez wsparcia jakie maja w nas rodzicach.
Nie wiem czy  pieniądze zainwestowałam dobrze czas pokaże . Tak wyglądał lokal 5 marca a za kilka dni pokażę jak wygląda juz zagospodarowany.

Ciesze sie jak diabli dostałam fotki i wklejam. Praca rwie do przodu
15 marca 2016 13:19 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko1

Ciesze sie jak diabli :-) dostałam fotki i wklejam. Praca rwie do przodu :-)

Jak w hotelu 5 gwiazdkowym. Podoba mi się!
15 marca 2016 19:04 / 7 osobom podoba się ten post
Ja dziś wydałam prawie 200 na duperelki ale co tam pieniądz rzecz nabyta :)