Co robimy z zarobioną gotówką po przyjeździe do domu?

25 marca 2014 22:00
A to nie wiem - mówiłam o pogodzie.
A hoteli to tam bez liku - może tylko w katalogach biur podróży nie ma wyboru.
Byłam w ubiegłym roku 3 tygodnie właśnie w listopadzie, więc naocznie stwierdzone:)
25 marca 2014 22:00
Fakt, mają dużo dobrych ofert i fajnych programów. W ostatnich latach bardzo się rozwinęli.
25 marca 2014 22:03 / 1 osobie podoba się ten post
Nie - ja nie mówię o Itace - tak mówię ogólnie - co wiem.
Wyjazd do Maroko sama zorganizowałam, był to mój pierwszy samodzielny wyjazd i teraz już raczej tylko tak będę podróżowała. No chyba, ze jeszcze kiedyś Egipt z biurem podróży, bo tam to dziki kraj i trudno po nim samemu jeździć.
25 marca 2014 22:08 / 1 osobie podoba się ten post

W ofertach biur jest przede wszystkim Agadir i nie ma zbyt wielkiego wyboru. Oferta jest słaba i hoteli w porównaniu z Turcją jest mało. Byłam też w Maroko i inaczej to wygląda z pozycji turysty, a inaczej z pozycji osoby sprzedającej dany kierunek. Poza tym jakoś ten kraj mnie nie urzekł. Nie wiem, chyba po prostu nie lubię Maroka. Masz rację, że sama sobie organizujesz wyjazdy. W chwili obecnej to żaden problem. Jednak są kraje gdzie lepiej pojechać z biurem podróży. Ja też mam ochotę polecieć do Egiptu z biurem podróży i wreszcie zaliczyć rejs po Nilu bo mimo, że byłam tam chyba 4 razy to nie byłam na rejsie. Poza tym, po tym siedzeniu tutaj z demencyjną babcią mam ochotę na odrobinę luksusu i poczuć, że coś z tego mam. Chcę mieć drinki z parasolkami,podgrzewaną wodę w basenie i żeby mi ktoś smakołyki pitrasił.

Edytuj posty Alino, nie pisz jednego pod drugim pod rząd. Moderator

25 marca 2014 22:14
Rozwiń proszę myśl, że inaczej wygląda sprawa z pozycji turysty, a inaczej z pozycji osoby sprzedającej - co masz dokładnie na myśli? Bom ciekawa:)
A w to, że nie urzekło Cię Maroko uwierzę tylko wtedy, jak powiesz, że byłaś tylko w Agadirze z ewentualną wycieczką do Marrakeszu:) Przecież to wspaniały kraj:)
25 marca 2014 22:16 / 2 osobom podoba się ten post
Ja na szczęście nie mam takich potrzeb. 
Byłam kilka razy na all inclusive i to nie dla mnie.
Chociaż fajnie jest się porozpieszczać, poleżeć, pojeść, ale mam wtedy wrażenie, że wszystko, co ciekawe mnie omija. 
25 marca 2014 22:20
wichurra

Chociaż fajnie jest się porozpieszczać, poleżeć, pojeść, ale mam wtedy wrażenie, że wszystko, co ciekawe mnie omija. 

25 marca 2014 22:20
Gdy sprzedajesz różne kierunki masz możliwość porównania bazy hotelowej pomiędzy poszczególnymi krajami. Baza hotelowa w Maroku na tle np.Turcji wygląda mizernie.
25 marca 2014 22:24
kacha25

wichurka cos dla ciebie:))))
http://operujewperu.pl/aktualnie-i-na-temat/w-podroz-wokol-ameryki-ruszamy-we-wrzesniu/

To by był dopiero skok na głęboką wodę:)
Może najpierw się zaprawię w okolicach:)

Ale z ogromną przyjemnością połykam relacje z takich wypraw. 
25 marca 2014 22:25
Alina

Gdy sprzedajesz różne kierunki masz możliwość porównania bazy hotelowej pomiędzy poszczególnymi krajami. Baza hotelowa w Maroku na tle np.Turcji wygląda mizernie.

Czaję:)
I nie sprzeczam się, bo w Turcji nie byłam, aczkolwiek pewnie stanie się jednym z niedalekich celów - tylko jej ogrom mnie przeraża nieco.
Pewnie to dlatego, że Maroko dopiero rozwija się turystycznie.
Chociaż ja to tam masę hoteli widziałam, no ale może nie spełniają standartów europejskich klientów. 
25 marca 2014 22:30 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Wiesz, nie o to mi chodzi. Ja chcę do Egiptu na Boże Narodzenie i Sylwestra. Chcę pozwiedzać wszystko co jest do zwiedzania po obydwóch brzegach Nilu ( tylko to co oczywiście proponują biura w swoich programach). W tym kraju ze względu na kulturę, higienę, wszechobecny bakszysz praktyczniej jest wziąć hotel w wersji all inclusive bo wtedy ma się wiele spraw z głowy. Wiosną chciałabym polecieć na Maltę i wtedy wezmę sobie jakiś zwykły 3* hotel tylko ze śniadaniami, będę jęździć, zwiedzać i jeść po drodze. Nie wszędzie jest tak samo i nie wszędzie można stosować te same kryteria. Egipt jest dla mnie magiczny, uwielbiam do niego wracać aczkolwiek wiele rzeczy mnie w nim drażni. 
25 marca 2014 22:31
wichurra

To by był dopiero skok na głęboką wodę:)
Może najpierw się zaprawię w okolicach:)

Ale z ogromną przyjemnością połykam relacje z takich wypraw. 

https://www.facebook.com/pawe.fox/photos mój znajomy był zobacz
25 marca 2014 22:33
kacha25

https://www.facebook.com/pawe.fox/photos mój znajomy był zobacz

Przepraszamy, ta strona jest niedostępna
Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta
25 marca 2014 22:38
ja normalnie otwieram
25 marca 2014 22:39
No, mi też to wyskoczyło. Szkoda, też uwielbiam czytać o różnych wyprawach, blogi podróżnicze itp.
Wichurko! Turcję  polecam ale myślę, że tak na raz to chyba jej nie łykniesz. To jest po prostu niemożliwe. Z drugiej strony nie wiem ile chcesz czasu poświęcić na  zwiedzanie.  Oby mi tylko ten Egipt wypalił. Idę spać i będę dzisiaj śnić o Morzu Czerwonym, palmach i ciepłym piasku na plaży. Dobranoc.