Na wyjeździe #8

03 maja 2014 17:20 / 3 osobom podoba się ten post
emi

Kasiu ja też :( Szczególnie niedzieli :(
Ale na jutrzejszą czekam z niecierpliwością. Jadę na komunię i zobaczę się z rodziną :)))))))))))))))))))

Dr właśnie powiedział, że jutro rano wcześniej zaczynamy procedurę kąpieli. Zaraz jak tylko będzie w łóżku mogę sobie jechać, czyli gdzieś tak koło 9, 
a wrócić mogę nawet o 1 w nocy. Super!!!! Dzięki temu będę miała jakieś 9 godzin dla dzieci, męża i dalszej rodziny :))))))))))
03 maja 2014 17:21 / 3 osobom podoba się ten post
Jak będzie miło, to zostanie dłużej, jak nie - krócej. Fajnie, że możemy sobie regulować, ile pracujemy, a ile odpoczywamy na polskich łonach; mężów, rodziny, kochanków, a w najgorszym razie kota lub psa, he, he...

Już widzę, jak pracuję w banku i mówię do szefowej
-A od jutra do roboty nie przychodzę, bo potrzebuję miesiąc odsapki!-
 A u nas - praca, woooooolne, praca, woooooolne! Piknie bardzo!

Orim, plusika dałam za tekst o aucie!
03 maja 2014 17:21
kochaniutka wlasnie tak ;) ogolnie jezdze 2 mce na 2 czyli jechala bym do domku na poczatku lipca i z powrotem do DE na początku września. A tu wyskoczylo mi wesele 12 wrzesnia ( i swiadkowanie) wiec zaproponowalam zmienniczce czy bym mogla zostac do 20 lipca i przyjechala bym potem 21 wrzesnia. Ona nie daje rady dłużej siedzieć wiec wyszlam z taka propozycja zebym to Ja zostala dluzej ale nie otrzymalam zadnej odp wiec moze na miejscu oko w oko cos sie dowiem ;)))
03 maja 2014 17:22 / 1 osobie podoba się ten post
doris4

Joasiu ,zawsze tak dlugo zostajesz na szteli ?
Ja tez tak czasami pracowalam i wiem ,ze jak dobre miejsce to mozna wytrzymac :)

róznie bywa :) a akurat ta stellę mam fajną, spokojną więc dam radę :) a i w między czasie rodzinka może do mnie przyjechać :)
03 maja 2014 17:28
tak wracam do Ziutka ;)
03 maja 2014 17:34 / 1 osobie podoba się ten post
on moze i tak ;) tylko ja za bardzo nie pałam entuzjazem ;) ale tradycyjnie jest necik więc chyba powinno zlecieć a w nagrode jak wytrwam może jakis wyjazd sobie zafunduje ;)))))
03 maja 2014 17:35
Joasia

róznie bywa :) a akurat ta stellę mam fajną, spokojną więc dam radę :) a i w między czasie rodzinka może do mnie przyjechać :)

To dobry uklad masz ,jak i rodzina moze przyjechac :)
Nie wszedzie tak jest ,wiec tylko pogratulowac super szteli i fajnej rodziny Pdp.
03 maja 2014 17:59 / 2 osobom podoba się ten post
Ja też mam taka rodzinke i stelle mój mąż teraz siedział 10dni w dodatku przywoża go z lotniska zawożą i jeszcze dają na jedzenie aby chłopina dobrze sobie zjadł ale może i dlatego że traktuja nas jak rodznę a my ich :)
03 maja 2014 20:20 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Ja też mam taka rodzinke i stelle mój mąż teraz siedział 10dni w dodatku przywoża go z lotniska zawożą i jeszcze dają na jedzenie aby chłopina dobrze sobie zjadł ale może i dlatego że traktuja nas jak rodznę a my ich :)

Mój MM też ma zproszenie w sierpniu na 2 tygodnie, a w lipcu córcia z Irlandi z Menem wpadnie na parę dni.
03 maja 2014 20:54 / 10 osobom podoba się ten post
a ja znalazłam coś takiego : Opiekunowie osób starszych znaleźli się na pierwszym miejscu w rankingu obejmującym zawody, które w największym stopniu mogą przyczyniać się do pojawienia się zaburzeń nastroju. Blisko 11 proc. wykonujących to właśnie zajęcie cierpi na depresję - ujawnia raport. Skąd biorą się problemy natury emocjonalnej?

Wymagające siły fizycznej mycie, przebieranie, karmienie (nierzadko z pomocą sondy) osoby starszej - to codzienne obowiązki przypisane do tej profesji (czytaj także: Toaleta obłożnie chorego w domu) Nie ma się co łudzić: pielęgnowanie starzejącego się człowieka obciąża nie tylko fizycznie, ale także emocjonalnie. Dlaczego? Takie osoby zazwyczaj nie są w stanie wyrazić swojej wdzięczności. Są albo zbyt schorowani, albo już samo poleganie na pomocy z zewnątrz w najbardziej podstawowych aspektach egzystencji jest dla nich trudne. Opiekunowie nie mają co liczyć na poprawę stanu zdrowia podopiecznych, która mogłaby być dobrą motywacją. I taka nagroda za poczynione starania zazwyczaj nie nastąpi. Można za to oczekiwać, że zamiast poprawy nastąpi pogorszenie. Towarzyszenie innym w chorobie i postępującej utracie sprawności, zarówno na poziomie ciała, jak i - co często jeszcze bardziej bolesne, intelektu - na tym przecież oparty jest ten zawód (czytaj także: Choroba Parkinsona u osób starszych; Depresja u osób starszych).

Eksperci twierdzą, że to brak pozytywnej informacji zwrotnej potwierdzającej, że praca została dobrze wykonana, powoduje, że opiekuni osób starszych tak często sami rozwijają zaburzenia nastroju. Jeśli należysz do tej grupy zawodowej lub prywatnie zajmujesz się starzejącym się bliskim pamiętaj, aby dbać o swój stan emocjonalny, nie pozbawiać się czynności, które są dla ciebie źródłem przyjemności. Warto mieć na uwadze, że aby skutecznie pomagać innym, tym bardziej tym będącym w ciężkim stanie, musimy najpierw zatroszczyć się o siebie i swoje potrzeby. Inaczej na dłuższą metę się nie da
03 maja 2014 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
DSDS -Enscheidung
Kto?????wygra.
03 maja 2014 21:21
zosia_samosia

DSDS -Enscheidung
Kto?????wygra.

Tez siedze i trzymam kciuki.Moze pomoga.
03 maja 2014 21:23
Aneta w finaleeeeeeeeeee . stawiam na Daniela ,dolaczy do niej
porazka :(/
03 maja 2014 21:26
zosia_samosia

Aneta w finaleeeeeeeeeee . stawiam na Daniela ,dolaczy do niej
porazka :(/

Jednak nie. No i dobrze, bo to taki troche drugi Pietro Lombardi.
03 maja 2014 21:31
Binor

Jednak nie. No i dobrze, bo to taki troche drugi Pietro Lombardi.

Wedlug mnie ,Pietro  slaby byl.Daniel ma glos.Meltan - jakos nie przypadla mi-od poczatku "glos" ale ja ......laik.Szkodaaaaaa ,ze odpadl.