Na wyjeździe #8

25 maja 2014 14:33
Ja się powkurzałam nieco. Wczoraj sąsiad, który jest trenerem piłkarskim, zorganizował w ogrodzie grilla dla swoich zawodników (przedział wiekowy gdzieś 18-22). Zaczęli o 19.00 i na początku spokojnie było, ale później jak się rozkręcili, muzykę na full dali, darli się, śpiewali i tak do 1.30 - akurat pod moimi oknami. Miałam nadzieję, że ktoś na policję zadzwoni, ale widocznie nie. Byłam tak zła, że nawet jak się impreza skończyła, to jeszcze z pół godziny zasnąć nie mogłam. W Polsce by zaraz ktoś policję powiadomił, a Niemcy niby tacy "Ordnung muss sein", a tu takie cyrki uchodzą. Zaznaczę, że sąsiad nie poinformował wcześniej o imprezie, a wypadałoby.
Dziadek oczywiście nic nie słyszał, spał sobie smacznie i jak zwykle o 5.30 pobudka. Fantastycznie wręcz. No ale się wykąpał, śniadanie dostał i mogłam znowu iść spać. Powiedział wczoraj, że o 11 na ten obiad jedziemy, więc na 10.00 sobie budzik ustawiłam. Wstałam, zęby i twarz umyłam, a tu dziadek mnie woła. Schodzę, patrzę, a on już w pełnym rynsztunku przy drzwiach stoi i mówi, że jedziemy. No miała być jedenasta mówię, a on że tak, ale jeszcze wcześniej pojedziemy na wybory. Superancko wręcz - ja jeszcze w pidżamie.Pomarudziłam mu, ale co zrobić - ekpresowo tylko w pierwsze lepsze (a raczej gorsze) ciuchy wskoczyłam i jedziemy.
Nie cierpię takich sytuacji, a niestety często tak się z dziadkiem dzieje. Nie patrzy, ze coś było inaczej planowane. Profilaktycznie więc byłam obrażona i się jakiś czas do niego tylko półsłówkami odzywałam, co by zapamiętał, że tak się nie robi i to się wiąże z moim złym humorem:)
25 maja 2014 14:37 / 2 osobom podoba się ten post
fiona

u mnie chyba dzieci zapomniały że mam dziś wolne ,bo nadal z babką siedze :( wkurzona na maksa

No to jak się w końcu zjawią, to wystaw rachuneczek - 10 E za godzinę.
Na drugi raz będą pamiętali.
25 maja 2014 15:11 / 2 osobom podoba się ten post
Witam po dłuuuuugaśnej nieobecności :)
Żyję , mam się dobrze i jeszcze jestem w De :)
Wczoraj miałam wycieczkę do Austrii (Tirol) z babcią i synem ;) Pięknie ,co tu dużo mówić . Jestem zachwycona , widokiem gór, jedzeniem, ogólnie spędzonym czasem :)
Nawet babcia za bardzo nie marudziła .
Pozdrawiam serdecznie niedzielnie i idę sobie odliczyć ,bo już niedługo odjazd :))))

Ps. Romana przepraszam że nie napisałam meila , juz to czynię :

To miało być tutaj a nie w dołach :))
Tylko jakim cudem ja tam napisałam , chochliki forumowe mnie szturchały pewnie :P
25 maja 2014 17:41
A ja mialam wlasnie tel od kolezanki co jest u chlopaka 23letniego. Wyzwal já dzis od szmat, kur., popier. Itd. O co poszlo dokladnie sie nie dowiedzialam, ale mimo wszystko nie przekracza sie pewnych granic (zwlaszcza Niemcy sie pilnuja!). Mowi ze sie spakowala i jutro dzwoni do firmy o ekspersowá wymiane. Zostalo jej u niego 3 tyg tylko ale mowi ze ma dosc. No, zobaczymy co powie jutro (czy nie zmieni zdania).
25 maja 2014 17:43 / 7 osobom podoba się ten post
Ta moja babcia jest niesamowita. dziś na spacerze prawie spodnie zgubiła :):) Idziemy sobie ulicą,a babcia co chwila przystaje i bluzkę sobie obciąga,mówię więc żeby tego nie robiła bo zaraz dziure zrobi,po następnych kilku krokach patrze,a babcine spodnie zsuneły się prawie do kolan :):). Ludzi pełno dookoła,a ja babci spodnie podciągam.Nie mam pojęcia jak to się stalo,przecież były na guzik a nie na gumkę .
25 maja 2014 17:53 / 1 osobie podoba się ten post
jedna z nowinek z Polski: Jaruzelski zmarł
25 maja 2014 18:20 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Ta moja babcia jest niesamowita. dziś na spacerze prawie spodnie zgubiła :):) Idziemy sobie ulicą,a babcia co chwila przystaje i bluzkę sobie obciąga,mówię więc żeby tego nie robiła bo zaraz dziure zrobi,po następnych kilku krokach patrze,a babcine spodnie zsuneły się prawie do kolan :):). Ludzi pełno dookoła,a ja babci spodnie podciągam.Nie mam pojęcia jak to się stalo,przecież były na guzik a nie na gumkę .

ta twoja babcia to rozbawia mnie do bólu 
25 maja 2014 18:29 / 1 osobie podoba się ten post
magmab

jedna z nowinek z Polski: Jaruzelski zmarł

o to już drugi raz
25 maja 2014 20:31
Dziewczyny mam do Was prośbę ... Moje dziecko ma pracę na temat " Czym dla mnie jest wolność " ( min. 5 zdan ) może być w formie wiersza ... Pomożecie ?? :)
25 maja 2014 20:36
Moje : dziecko ma 17 lat :) :)
25 maja 2014 20:38
I czy ma być patryjotyczni,patetyczni,wesoło,czy całkiem na luzie.
25 maja 2014 20:42 / 10 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Z moim PDP też miałam podobną sytuacje. Podkreślam, że ma poczucie humoru i potrafi się śmiać z siebie. A było to tak : po obiadku zasiadł w swoim wygodnym foteliku i zabrał się za oglądanie tv. Miał na sobie spodnie garniturowe a że mu trochę ciasno było, to je odpiął. I tak siedział do kolacji, którą też w foteliku zjadł sobie. Jak wychodził do klo, to spodnie jakoś trzymał. Ale wieczorem, kiedy trzeba było iść spać i był już zmęczony, zapomniał o odpiętych spodniach. Wstał z fotela a spodnie po zrobieniu pierwszego kroku opadły spokojnie na sam dół. Ja nie mogłam się powstrzymać od śmiechu, bo minę miał fajną ;-)))  Trzymał się rolatora a galoty na podłodze. Patrząc na niego zapytałam - to na mój widok spodnie Ci opadły??  Dziadek nie wytrzymał i tez zaczął rechotać. Odpowiedział uspakajająco, że on już tak szybko nie może reagować i rechotaliśmy się jeszcze bardzo długo. 
Ale u mojego PDP nigdy nie było żadnych głupich dwuznaczności i podtekstów. Po prostu wykorzystywaliśmy każdą okazję do śmiechu ;-)))  
25 maja 2014 20:45
Evvex

I czy ma być patryjotyczni,patetyczni,wesoło,czy całkiem na luzie.

Ma byc na luzie a zarazem powinno zawierac odrobinę patryjotyzmu :)
25 maja 2014 20:51
Dzięki Andrea :)
25 maja 2014 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
jeszcze raz dziękuje w imieniu mojego dziecka :)