Co to za ciasto leniwiec.Przepis poproszę:-)
Co to za ciasto leniwiec.Przepis poproszę:-)
Marta nie wiem czy chcesz wypróbować, nie polecam. Niby żyjesz a nic ci się nie chce. Czekam jak na zbawienie na ciepelko i słoneczko, wtedy dostane wigoru.
Co to za ciasto leniwiec.Przepis poproszę:-)
Ha czyli jednak jest:-)
Ja na opiekunkowie tylko przez Chrome wstawiam zdjecia ,inaczej nie da rady.Napisz chociaż przepis to wyprobujemy.
http://ostra-na-slodko.pl/2014/08/26/ciasto-czekoladowe-z-brzoskwiniami/
Nie wiem dlaczego na zielono się nie wyświetliło,ktos mnie uświadomi???????
Sernik gotowany na herbatnikach: 1 kg mielonego sera (może być z wiaderka*) 4 ekologiczne jajka 200 g masła (1 kostka) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru) 3/4 szklanki mleka (200 ml) ok. 450 g herbatników polewa czekoladowa wiórki kokosowe (lub płatki migdałowe)  Do garnka o nieprzywierającym dnie dodajemy masło pokrojone w kostkę, ser, cukier, cukier wanilinowy oraz wbijamy jajka. Mieszamy i podgrzewamy, ciągle mieszając. Gdy masa się zagotuje rozpuszczamy budynie w mleku i dodajemy do masy. Gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minuty, nie przestając mieszać od dna. Całość powinna zgęstnieć. Gdyby pojawiły się grudki można krótko zblendować masę ręcznym blenderem lub krótko zmiksować. Blachę o wymiarach ok. 36 cm x 24 cm (lub ciut mniejszą) wykładamy papierem lub folią. Układamy warstwę herbatników. Wylewamy połowę masy (gorącej) i rozsmarowujemy. Przykrywamy drugą warstwą herbatników i wylewamy pozostałą masę. Po wyrównaniu układamy ostatnią warstwę herbatników. Polewamy ciasto polewą czekoladową i posypujemy wiórkami. Wstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przykładowa polewa czekoladowa I: 3 czubate łyżki masła, 3-4 łyżki cukru, 2-3 łyżki kakao, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 1 łyżka wody – podgrzewamy do rozpuszczenia składników, często mieszając. Przykładowa polewa czekoladowa II: 100 g gorzkiej czekolady + 100 g mlecznej czekolady siekamy na małe kawałki, a następnie zalewamy 150 ml bardzo gorącej śmietanki 30% – zostawiamy na 1 minutę i mieszamy do połączenia. * Jeśli używamy sera wiaderkowego to musi on być gęsty – jeśli ser wylewa się i nie trzyma kształtu to sernik może się nie zsiąść..
Za każdym razem jak widzę zdjęcie Twoich potraw, to aż czuję ich zapach. :-)
Zeby tylko zapach .
Ja mam odrazu silny spadek z cukru , że z tego żalu lecę po coś słodkiego.:fastfood:
te twojw ciasta to poprostu wodzą na pokuszenie:diabel2: