To normalnego biszkopta machnij (polecam "rzucany", bo zawsze się udaje), tyle, że rantu mieć nie będzie, ale smak wynagrodzi ten mały minus :).
pytajka (Usunięty)
17 kwietnia 2016 20:01 / 1 osobie podoba się ten post
Biszkopt to najprostsze ciasto świata:na jedno jajo-30 gram mąki i 30 gram cukruZwielokrotniasz na tortownicę .Żółtka ubijasz z cukrem do białości/ja dodaję łyżkę wody/,potem białka na pianę Łączysz.Na końcu stopniowo mąkę-wszystko mikserem.Ja robię z mąki orkiszowej chlebowej i używam cukru trzcinowego.Można dodać "szczyptę"ekologicznego/Bio/proszku do pieczenia.Piekę w 160 C-40 min. z termoobiegiemKoniec.
17 kwietnia 2016 20:06 / 2 osobom podoba się ten post
Ja swój dzisiejszy sernik robiłam na gotowych biszkopcikach. Kupiłam w Edece takie małe, okrągłe, wyłożyłam nimi tortownicę, pouzupełniałam dziurki i wyłożyłam masę serową. Oczywiście na papierze do pieczenia. Pierwszy raz tak robiłam i chyba mi tak zostanie. Zawsze było na kruchym a tak jest szybciutko.
Ja swój dzisiejszy sernik robiłam na gotowych biszkopcikach. Kupiłam w Edece takie małe, okrągłe, wyłożyłam nimi tortownicę, pouzupełniałam dziurki i wyłożyłam masę serową. Oczywiście na papierze do pieczenia. Pierwszy raz tak robiłam i chyba mi tak zostanie. Zawsze było na kruchym a tak jest szybciutko.
Jak piekłam ostatnio sernik, to też pokusiło mnie, żeby poeksperymentować. Kupiłam zwykłe maślane herbatniki, pokruszyłam blenderem, zagniotłam w masłem i takim ciastem wylepiłam spód. Szybko i naprawdę pysznie.
Jak piekłam ostatnio sernik, to też pokusiło mnie, żeby poeksperymentować. Kupiłam zwykłe maślane herbatniki, pokruszyłam blenderem, zagniotłam w masłem i takim ciastem wylepiłam spód. Szybko i naprawdę pysznie.
Jak piekłam ostatnio sernik, to też pokusiło mnie, żeby poeksperymentować. Kupiłam zwykłe maślane herbatniki, pokruszyłam blenderem, zagniotłam w masłem i takim ciastem wylepiłam spód. Szybko i naprawdę pysznie.
17 kwietnia 2016 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
Nie będę edytować, bo zdjęcie przepadnie :D, nie wierzyłam, że się uda, to mój debiut zdjęciowy ;). To tort śmietanowo-truskawkowy (w oparciu o biszkopt rzucany), ale przede wszystkim chciałam pokazać sposób na zrobienie "góry". Truskawki są jeszcze dosyć twarde, a pokrojone w ten sposób są lepsze do pożarcia ;).
Żeby kształt wyszedł taki, jak w tym kupowanym - jest taka blacha, niska z rantem. Krecisz zwykły biszkopt, pieczesz i odwracasz "do góry dnem" - i ma piekny rancik. Wczoraj taki popełniłam. Nadaje sie doskonale też pod owoce i galaretkę.
Korzystamy z plików cookies w celu sprawnego działania witryny (cookies niezbędne) oraz tworzenia usług i ofert dostosowanych do Twoich potrzeb (cookies opcjonalne – możesz na nie wyrazić zgodę). Klikając w ustawienia dowiesz się więcej lub zmienisz preferencje urządzenia, z którego korzystasz. Szczegółowe informacje znajdziesz również w naszej polityce prywatności.
Pliki cookies w Opiekunki24.pl
Dostosuj zachowanie naszej strony do własnych preferencji
Wymagane
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Reklama
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Personalizacja
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Analityka
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.