Vanilko upieklam dzisiaj z Twojego przepisu te rolade z jablkami-pyszna !!!!!!!! Jedyny blad jaki popelnilam to dalam za duzo jablek-mialam juz przygotowane na szarlotke na kruchym spodzie. Wczoraj w nocy ,podczas burzy trafilam na topik WYPIEKI i z ciekawosci zaczelam czytac-ciasto super na pewno bede powtarzac.Pozdrawiam Cie serdecznie i dziekuje za przepis :)
czy ja taki romantyczny sie zrobilem czy wkradlo sie tam serducho?
piekny i smakowity gratulacje
az sie ma apetyt
na sernik oczywiscie:lol3:
na diecie jestem :wysmiewa:
Chciałabym podzielić się pewnym spostrzeżeniem:). Mianowicie, któryś to raz z kolei zauważyłam, że Niemcom bardzo smakuje zakalec:). Żonie pdp ciasto nie wyrosło w piekarniku, zostało pożarte przez gości. Mnie też raz "klapło" swego czasu i zostało pochłonięte przez syna pdp z pytaniem- Jak to zrobiłaś ? Jak praliny smakuje, pyyyszne :))).
Więc jakby kto chciał zabłysnąć, to podaję tipp na zakalec- po prostu dodajemy dużo za dużo tłuszczu w stosunku do mąki, możemy zapomnieć o proszku do pieczenia.
Sukces murowany:))))
Tina, kosztuje więc smakuje:) przecież nie wyrzucą. Moja pdp kolejna już stwierdziła , że my Polacy przejadamy za dużo.
Tina, kosztuje więc smakuje:) przecież nie wyrzucą. Moja pdp kolejna już stwierdziła , że my Polacy przejadamy za dużo.