Wypieki

04 września 2015 21:01 / 5 osobom podoba się ten post
Ann1967

I poproszę o przepis:))

Sernik jest trochę kosztowny ale rozpływa się w ustach. Podbijam nim Wszystkich Pdp i zawsze sie udaje. 

* 1250 g  Quark jak namniej % tłuszczu
 * 1.1/2 szkl. cukru
 * 1 kostka masła
 * 10 jaj
 * 3 łyżki mąki ziemiaczanej
 * 1 łyzeczka proszku do pieczenia
 * 1 łyzka cytryny i cukier waniliowy

Masło ucieram z cukrem na puszysto masę, dodaje żółtka, twaróg, proszek, mąkę i na końcu ubite białka / ubijam z sokiem z cytryny/ i mieszam lekko drewnianą łyżką.Nagrzewam piekarnik do 170st.
Nigdy nie opadnie, jak będziemy obniżac temperaturę podczas pieczenia.i tak pierwsze 30min. - w 170 st. następne 20min.w 150st, następne 30min w 125st. i wyłaczam piekarnik , uchylam na 20 min. 
                               smacznego 
04 września 2015 21:59
michasia

Sernik jest trochę kosztowny ale rozpływa się w ustach. Podbijam nim Wszystkich Pdp i zawsze sie udaje. 

* 1.1/2 szkl. cukru
 * 1 kostka masła
 * 10 jaj

Masło ucieram z cukrem na puszysto masę, dodaje żółtka, twaróg, proszek, mąkę i na końcu ubite białka / ubijam z sokiem z cytryny/ i mieszam lekko drewnianą łyżką.Nagrzewam piekarnik do 170st.
Nigdy nie opadnie, jak będziemy obniżac temperaturę podczas pieczenia.i tak pierwsze 30min. - w 170 st. następne 20min.w 150st, następne 30min w 125st. i wyłaczam piekarnik , uchylam na 20 min. 
                               smacznego:gotowanie: 

Michasiu, można składniki ucierać robotem, czy trzeba rękodzieło uprawiać????????
04 września 2015 22:15 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

Michasiu, można składniki ucierać robotem, czy trzeba rękodzieło uprawiać????????:-)

Dziekuje za przepis, na pewno upiekę:))
04 września 2015 23:01
ewa14

Michasiu, można składniki ucierać robotem, czy trzeba rękodzieło uprawiać????????:-)

Wszystko ucieram mikserem tylko biała mieszam delikatnie łyżka drewnianą
04 września 2015 23:02
Ann1967

Dziekuje za przepis, na pewno upiekę:))

Jak upieczesz to napisz czy smakował
05 września 2015 07:43
wisienka

Potrzebuje dobry sprawdzony przepis na babkę na proszku do pieczenia z rodzynkami. mam niby przepis , ale rodzynki mimo , ze oprószone mąką opadają mi na dół. Podajcie mi swoje przepisy , proszę.

na prawdę nie ma nikt sprawdzonego przepisu?

Ja mam sprawdzony przepis na drozdzowke z rodzynkami, na proszku do pieczenia nie robilam z rodzynkami
05 września 2015 07:53 / 1 osobie podoba się ten post
Z nadmiaru jablek w ogrodzie jak i tych ktore mi Babcia naznosila do kuchni robie dzis kruchy placek z jablkami i budyniem:)
05 września 2015 10:22
A ja "tłukę"namiętnie roladę jabłkową z tutejszego forum.
Łatwizna i pychotka!!!
Dziękuję za przepis!
05 września 2015 10:37
michasia

Wszystko ucieram mikserem tylko biała mieszam delikatnie łyżka drewnianą:gotowanie:

Dziękuję Michasiu za przepis.
W domu go zrobię
08 września 2015 08:09
michasia

* 1.1/2 szkl. cukru
 * 1 kostka masła
 * 10 jaj

smacznego:gotowanie: 

Michasiu czy ten sernik robisz bez spodu ?czy ciasto pominelas specjalnie bo to oczywiste. Dzis sie szykuje do upieczenia i bylabym wdzieczna za odpowiedz :)
08 września 2015 08:13 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Michasiu czy ten sernik robisz bez spodu ?czy ciasto pominelas specjalnie bo to oczywiste. Dzis sie szykuje do upieczenia i bylabym wdzieczna za odpowiedz :)

Nie wiem jak robi Michasia , ale ja , jeśli o serniki idzie to je piekę na zwykłych herbatnikach - wtedy mam " spód " , ale cieniutki .......no i bezrobocie totalne
08 września 2015 08:23 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Nie wiem jak robi Michasia , ale ja , jeśli o serniki idzie to je piekę na zwykłych herbatnikach - wtedy mam " spód " , ale cieniutki .......no i bezrobocie totalne :-)

Basiu,ja jestem na wygnaniu i nie chce mi sie specjalnie jechac po herbatniki do sklepu. Mam przepis na super ciasto kruche ktore sie  szybko robi,tylko nie wiem czy do tego wlasnie sernika pasuje :)
08 września 2015 08:25 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Basiu,ja jestem na wygnaniu i nie chce mi sie specjalnie jechac po herbatniki do sklepu. Mam przepis na super ciasto kruche ktore sie  szybko robi,tylko nie wiem czy do tego wlasnie sernika pasuje :)

Na kruchym też fajnie wychodzą serniki , możesz bez spodu upiec i też będzie pychota ! Sernik to sernik , zawsze smakuje
08 września 2015 08:29 / 3 osobom podoba się ten post
Zgadzam sie z Niepowtarzalna Sernik to sernik i smakuje na kazdym spodzie i bez spodu tez Kiedys robilam tak jak Baska na herbatnikach, az sie raz na aldikowskich herbatnikach nacielam. Stare jakies byly. Data niby dobra, ale jak sie je podgrzalo to starym maslem bylo czuc. Cale ciasto mi popsuly. I od tej pory dietetycznie, bez spodu i dodatkowych kalorii
08 września 2015 08:31
Dzieki,badzo mi sie spodobal sernik Michasi i dlatego chce go wyprobowac,mam nadzieje ze mi wyjdzie,haha