daj znaka jakie wyszło :)

daj znaka jakie wyszło :)
Moja Mleczko ja swego czasu piekłam karpatkę ale robiłam z podwójnej porcji.Podam pojedyńczą * 1 szkl. mąki * 4 jaja * 125gr. masła * 1 szkl. wodyWodę z masłem podgrzewam do wrzenia i wsypuję mąkę. Dobrze wymiesząc i pozostawic do ostygnięcia. Pózniej dodaje po jajka pojedyńczo, ja mieszam ręcznie. Masa: * 3 szkl. mleka * 3 żółtka * 1 czubata łyzka maki ziemiaczanej * 2 łyzki mąki zwykłejcukier waniliowy 1 kostka masła 3/4 szkl łyzki cukru 2 szkl mleka wlewam i cukry do rondelka, reszte roztrzepije w jednej szkl. mleka i zalewam na gotujące mleko. Masło ucieram i powoli / po 2łyżki dodaje budyniu oczywiście ostudzonego i mieszam na małych obrotach. Piekę w 200 st 25- 35 min. Smacznego ")
Michasia upieklam karpatkę. Wyszły himalaje :) zostało dwa nie wielkie kawałki, ale schowam na jutro. Zrobiłam tylko jeden placek i przeciełam na pół. Krem ze swiezym masłem pachniało bardzo. Dziekuje bardzo.
Czy to ten którego składniki sie wkłada do miski czeka 3 godz miesza i siup do tortownicy? Mój ulubiony przepis:-)
Musialam znow zrobic ciasto,sernik z wtorku poszedl w 2 dni.Biszkopt z bita smietana.
Barbaro ty to chyba cukiernikiem ( cukierniczką hi hi) jesteś z zawodu,przyznaj się
Nie posiedzisz tylko wymyslasz:brawo1: apetyczny :) sernik smakował?
Musialam znow zrobic ciasto,sernik z wtorku poszedl w 2 dni.Biszkopt z bita smietana.
Niestety Marta,zawod wyuczony-sprzedawca.A tutaj robie to co lubie i na co w koncu mam czas.