Placuszek drożdżowy ze śliwkami...???? Nie, ja nie mogę wchodzić na ten topik!!! Ja bym to wszystko pożarła... Tak mi się chce słodkiego, że chyba sobie kogel - mogel ukręcę... a potem znowu te schody będą w robocie, eh...

Placuszek drożdżowy ze śliwkami...???? Nie, ja nie mogę wchodzić na ten topik!!! Ja bym to wszystko pożarła... Tak mi się chce słodkiego, że chyba sobie kogel - mogel ukręcę... a potem znowu te schody będą w robocie, eh...
Leni ma do mnie tylko 80 km a Ty niestety 300
Essen !!!!! zywej polskiej duszy opiekunkowej poza czasem spotkanymi Polakami na spacerze
Buła, bułka nie wiem miałam parę dkg, drożdży, parę śliwek i zamrożoną kruszonkę, /wczoraj piekłam placka/ a Babcia mówi ze chce bułkę drozdzowa. Tłumaczę że jest placek, nie to ma być bułka, więc wzięłam Ją do kuchni i robiłam na 2 bułki, nie twierdzi że za małę będą, więc całe ciasto wrzuciłam do piekarnika .Po upieczeniu pyta sie co to za "twór" - a ja mówię bułka - ona jaka bułka - Polska bułka , aaa smaczna ta bułka:yeah:
ja do wszystkich forumowiczek, ale najbardziej do tych "piekących" :-)
w sklepach niemieckich jest dużo orzechów mielonych, wiem, że Niemcy pieką z nich ciasta bądź dodają do ciast, mas. Macie jakiś sprawdzony przepis, żeby to wykorzystać?
Niedawno podawałam przepis na ciasto właśnie z orzechami mielonymi.Poszukaj w wypiekach.Jest proste i smaczne
Nadziejo, niedawno zachwalalam ten wlasnie przepis, ale do Agamora chyba nie dotarlo:-)
Niedawno podawałam przepis na ciasto właśnie z orzechami mielonymi.Poszukaj w wypiekach.Jest proste i smaczne
Nadziejo, niedawno zachwalalam ten wlasnie przepis, ale do Agamora chyba nie dotarlo:-)
mam je :))
i zamierzam w przyszłym tygodniu upiec
a może coś jeszcze? :)
Sorki wiecej przepisow na ciasto z orzechami niemam,mam na ciasto marchewkowe tez jest smaczne:-)
Mnie to by sie jakis prosty przepis na ciasteczka przydal. Dzieci piec chca:-)
To dawaj:-):-):-)