magdalen_k - bo jeszcze mam kontrakt !!! lecz juz nie wiele mi pozostalo no wyjazdu i zmany agencji....lecz obecnej nie polece nigdy nikomu !!!!:(
magdalen_k - bo jeszcze mam kontrakt !!! lecz juz nie wiele mi pozostalo no wyjazdu i zmany agencji....lecz obecnej nie polece nigdy nikomu !!!!:(
Jaka to firma? Ja do kazdej możliwej wysłałam apilkacje,bo pilnie szukam krótkiego wyjazdu i nie chciałabym nadziać:(
nie ma problemu moge napisac na meila jakie to agencje ...i w taki sposób mozna eliminowc te zle ni żetelne zeby zadna opiekunka nie wpakowala sie w bagno!!
Zamiast tego, napisz opinie w tematach o tych firmach. I najlepiej uzasadnij to jakoś merytorycznie, bo obsmarować kogoś na podstawie plotek (czyli bezpodstawnie) jest bardzo łatwo. Moderator
Proszę o informację czy w tej firmie trzeba samemu organizować sobie podróż i od jakiej kwoty odprowadzane są składki i czy jest się ubezpieczonym w czasie pobytu w Polsce
Proszę o informację czy w tej firmie trzeba samemu organizować sobie podróż i od jakiej kwoty odprowadzane są składki i czy jest się ubezpieczonym w czasie pobytu w Polsce
Witaj,
podróż jest organizowana przez agencję jeśli decydujesz się na przynajmniej 2 miesięczny wyjazd, a składki są odprowadzane o kwoty 400 euro, i jak zjeżdżasz na pauze do Polski to do 2 miesięcy masz ubezpieczenie.
Aaa:) Też tak sobie później wydedukowałam, ze tam jakieś miejsce przesiadkowe firm przewozowych musi być. No ale ja nie w tym celu na Schonefeld.
Również tez chciałabym wyjechać z ta firmą może coś więcej się dowiemy na jej temat.Bardzo dobre jest to że jak zjeżdża sie do Polski to jest ciągłość i mam nadzieję że liczy się to do emerytury ?
Witam i pozdrawiam z Schonefeld!!!! Jestem tu do 4 stycznia!
Również tez chciałabym wyjechać z ta firmą może coś więcej się dowiemy na jej temat.Bardzo dobre jest to że jak zjeżdża sie do Polski to jest ciągłość i mam nadzieję że liczy się to do emerytury ?
Wtedy na postojowym jestem bez ZUS-u czyli do emerytury się nie liczy.Ubezpieczenie mam jestem podpięta do męża ubezpieczenia.A jak to jest no koniec roku z tzw.PIT jeżeli składki są odprowadzane od 400E. a co z resztą udokumentowane będzie przecież na PIT-cie np.1100E.