ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
06 listopada 2013 17:10
Też zamierzam dołączyć do Aterimy po Nowym Roku :)
06 listopada 2013 18:33
Witajcie. Jestem nowa i jeszcze całkiem zielona. Wysłałam do nich zgłoszenie, ale nikt do mnie nie zadzwonił. Często się taka sytuacja zdarza? Czy może po prostu nie są mną zaintresowani i szukać gdzie indziej? Z językiem u mnie średnio - jestem świeżo po kursie, ale mam ponad 10 lat doświadczenia w takiej pracy. Będę wdzięczna za odpowiedź. A jeżleli piszę w nieodpowiednim miejscu - wybaczcie :)
06 listopada 2013 19:26 / 2 osobom podoba się ten post
Dziewczyny to nie tak ze wszystkie Panie, z ktorymi mamy kontakt sa beee.
Sa bardzo fajne koordynatorki, z ktorymi mozna by sie nawet umowic na kawe lub lampke wina.
Mam swoja ulubiona Pania :)
Dlatego tez rozumiem, ze kazda z nas i Pan praacujacych w agencji moze miec slabszy dzien, to normalne.
Ale kiedy ktos warczy to przepraszam ale nie musi na nas, a moze to zrobic w lazience do lustra.
A akurat Pani, o ktorej napisalam w pierwszym poscie podobnie potraktowala a nawet duzo gorzej kolezanke i to nie jeden raz, a kilkakrotnie. i moze tez dlatego tak mnie to ruszylo.

Margot04 zawsze mozesz zadzwonic i zapytac, powiedz ze wyslalas zgloszenie i chcesz wiedziec co dalej. Zawsze warto pytac.
06 listopada 2013 19:32 / 2 osobom podoba się ten post
margot04

Witajcie. Jestem nowa i jeszcze całkiem zielona. Wysłałam do nich zgłoszenie, ale nikt do mnie nie zadzwonił. Często się taka sytuacja zdarza? Czy może po prostu nie są mną zaintresowani i szukać gdzie indziej? Z językiem u mnie średnio - jestem świeżo po kursie, ale mam ponad 10 lat doświadczenia w takiej pracy. Będę wdzięczna za odpowiedź. A jeżleli piszę w nieodpowiednim miejscu - wybaczcie :)

Czasami takie zgłoszenie gdzieś zagubi się w systemie. Wyślij raz jeszcze. Na pewno sa zainteresowani :)
07 listopada 2013 08:15
monia2077

BaskaS czy mozesz się skontaktować ze mna na mojego e-maila,niestety ja nie mam żadnego kontaktu do ciebie .

A nie możesz pisać tutaj jak masz jakieś pytania ? Jak ja nie będę umiała pomóc , to może inne dziewczyny będa umiały .
07 listopada 2013 14:17
BaskaS

A nie możesz pisać tutaj jak masz jakieś pytania ? Jak ja nie będę umiała pomóc , to może inne dziewczyny będa umiały .

Chodzi mi konkretnie o to jak to wygląda z podatkiem ,skoro będą odprowadzane składki od średniej krajowej a wpływy na konto będą o wiele większe to czy US sie nie doczepi do wiekszych dochodów?
07 listopada 2013 14:29 / 1 osobie podoba się ten post
monia2077

Chodzi mi konkretnie o to jak to wygląda z podatkiem ,skoro będą odprowadzane składki od średniej krajowej a wpływy na konto będą o wiele większe to czy US sie nie doczepi do wiekszych dochodów?

bo reszta to diety nieopodatkowane
07 listopada 2013 18:35
Bardzo dziękuję o to właśnie mi chodziło :)  Jeszcze mam jedno pytanie czy te składki liczą się do lat pracy w tej firmie.Super forum na wszystko można znaleść tu odpowiedź jeszcze raz dziękuję.
07 listopada 2013 19:11 / 1 osobie podoba się ten post
monia2077

Bardzo dziękuję o to właśnie mi chodziło :)  Jeszcze mam jedno pytanie czy te składki liczą się do lat pracy w tej firmie.Super forum na wszystko można znaleść tu odpowiedź jeszcze raz dziękuję.

Składki idą do zus, tym samym zwiększa się twoja suma zebranych pieniążkow na późniejszą emeryturę ale pamiętaj że żadna umowa zlecenia nie dodaje lat do stażu pracy ani z tej ani z innej firmy.
07 listopada 2013 19:35
Wiesiula, Gosia 1234, dziękuję za odpowiedź. Zadzwonili dzisiaj :)
07 listopada 2013 19:42
monia2077

Składki o ile wiem są odprowadzane od minimalnego wynagrodzenia a nie od średniej krajowej. Średnia krajowa to ponad 3.800 zł a minimalne to 1.600 zł i od tego (lub inaczej 400 euro) sa odprowadzane składki. Reszta to dieta.
07 listopada 2013 22:13 / 6 osobom podoba się ten post
anetta

Składki idą do zus, tym samym zwiększa się twoja suma zebranych pieniążkow na późniejszą emeryturę ale pamiętaj że żadna umowa zlecenia nie dodaje lat do stażu pracy ani z tej ani z innej firmy.

Anetta nie masz racji. Umowa zlecenie, jeżeli jest na kwotę co najmniej minimalnego wynagrodzenia, dodaje się do stażu pracy tak samo, jak w przypadku umowy o pracę. Do lat stażu nie dodają się tylko umowy zlecenie na kwoty niższe niż minimalne wynagrodzenie!
07 listopada 2013 22:16 / 4 osobom podoba się ten post
opiekun_Janusz

Anetta nie masz racji. Umowa zlecenie, jeżeli jest na kwotę co najmniej minimalnego wynagrodzenia, dodaje się do stażu pracy tak samo, jak w przypadku umowy o pracę. Do lat stażu nie dodają się tylko umowy zlecenie na kwoty niższe niż minimalne wynagrodzenie!

Prawda!!!!!Każda umowa -zlecenia liczy sie do stażu pracy.Więcej-jak sie na takiej umowie w ciągu 18mcy przepracuje pełny rok-niekoniecznie ciągiem-to się należy zasiłek z pośredniaka!
07 listopada 2013 22:17 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun_Janusz

Dokladnie,jezeli skladki odprowadzane sa  juz od najnizszej krajowej-umowa zlecenie tez sie liczy normalnie.
07 listopada 2013 22:32 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Prawda!!!!!Każda umowa -zlecenia liczy sie do stażu pracy.Więcej-jak sie na takiej umowie w ciągu 18mcy przepracuje pełny rok-niekoniecznie ciągiem-to się należy zasiłek z pośredniaka!

Dokładnie,
dwa razy dostałam pełny zasiłek wlaśnie po takich umowach.

Warunek: musisz mieć wykazane przez 12 m-cy minimalną krajową.