ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
10 listopada 2013 11:06
Ja wykupuję ubezpieczenie pracownicze w PZU...........wiadomo, na firmy nie ma co liczyć. EKUZ dochodzi po dobrym miesiącu. Tylko wkurza mnie dlaczego muszę sama ze swoich pieniędzy się ubezpieczać.
10 listopada 2013 11:07
aniananowo

Ja też prywatne ubezpieczenie wykupione a na kartę EKUZ zawsze długo czekam z agencji. Więc biorę przed wyjazdem turystyczną.

Tylko,że ja sama sobie jestem agencja,więc tak jak robie jest mi po prostu wygodniej-polisę mam całoroczną i święty spokój:)
10 listopada 2013 14:37
A jak długo  trwa wydanie i co tam jeszcze trzeba?Ja pojutrze do domu jadę, po 71 dniach a jeszcze nie dostałam.........lepsza turystyczna, niż żadna. 
10 listopada 2013 15:01
Z tego co pamietam to firma ma u siebie wszystkie nasze karty... tak mi ktoras z pan, dawno temu tlumaczyla
10 listopada 2013 15:05
Ja nie jestem z Aterimy, tylko przy okazji zapytałam o Ekuz.
10 listopada 2013 15:18
Wiesiula

Z tego co pamietam to firma ma u siebie wszystkie nasze karty... tak mi ktoras z pan, dawno temu tlumaczyla

No,też wydaje mi się bez sensu.My możemy zachorowac w DE ,a firmy sa w PL.I co wtedy?
Ja mam zawsze EKUZ I druk A-1.chociaz też dopiero po 3 tyg-niestety.
10 listopada 2013 15:35 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

A jak długo  trwa wydanie i co tam jeszcze trzeba?Ja pojutrze do domu jadę, po 71 dniach a jeszcze nie dostałam.........lepsza turystyczna, niż żadna. 

To zależy jaka kolejka jest w NFZ-cie.Wydają od ręki, wypełniasz wniosek i CI dają kartę, wygląda jak kolejna płatnicza.:))
10 listopada 2013 15:37
Dzięki:)
10 listopada 2013 16:07
Karte powinnas mieć przy sobie!!!!Jakieś kity firma wciska!!!!O   A1 nawet nie pytam.....

Wiewiorka -po 3 tygodniach????A jak w pierwszym tygodniu pobytu zachorujesz to co???Płacisz z własnej kieszeni.....
10 listopada 2013 16:19
No,wlasnie musze moją firme za język pociągnąc,bo podobno,NFZ tak twierdzi,że powinno to potrwać 3 dni.Zobaczymy co powiedzą..
10 listopada 2013 16:27
no ja też bardzo późno dostaję te karty. w poprzednim miejscu byłam 2 razy. za pierwszym razem ząb zaczął mnie boleć i czekałam aż przyjdzie umowa, bo myślałam, że z umową przyjdzie też jakiś dowód ubezpieczenia ale nic nie przyszło więc napisałam do nich w odpowiedzi dowiedziałam się, że muszą mi wyrobić właśnie tą EKUZ a na nią się czeka miesiąc no i nie doczekałam się. ząb tak mocno bolał, że musiałam iść prywatnie :/.
kolejna sytuacja to jak byłam drugi raz to karta mi się skończyła tydzień przed wyjazdem. oczywiście miesiąc prędzej poinformowałam firmę ale nic z tym nie zrobili. co gorsza pani do mnie "że przecież nic się nie stanie" ale jakby się stało??
te firmy mogły by zatrudniać babeczki, które same kiedyś jeździły jako opiekunki, może miałyby więcej zrozumienia dla nas.

aha po tamtych wydarzeniach stwierdziłam, że jednak przystąpię do dodatkowego ubezpieczenia ale i tak musiałam czekać 3 tygodnie na tą inną kartę :/ - masakra
10 listopada 2013 16:32
ulencja

no ja też bardzo późno dostaję te karty. w poprzednim miejscu byłam 2 razy. za pierwszym razem ząb zaczął mnie boleć i czekałam aż przyjdzie umowa, bo myślałam, że z umową przyjdzie też jakiś dowód ubezpieczenia ale nic nie przyszło więc napisałam do nich w odpowiedzi dowiedziałam się, że muszą mi wyrobić właśnie tą EKUZ a na nią się czeka miesiąc no i nie doczekałam się. ząb tak mocno bolał, że musiałam iść prywatnie :/.
kolejna sytuacja to jak byłam drugi raz to karta mi się skończyła tydzień przed wyjazdem. oczywiście miesiąc prędzej poinformowałam firmę ale nic z tym nie zrobili. co gorsza pani do mnie "że przecież nic się nie stanie" ale jakby się stało??
te firmy mogły by zatrudniać babeczki, które same kiedyś jeździły jako opiekunki, może miałyby więcej zrozumienia dla nas.

aha po tamtych wydarzeniach stwierdziłam, że jednak przystąpię do dodatkowego ubezpieczenia ale i tak musiałam czekać 3 tygodnie na tą inną kartę :/ - masakra

Ulencja - jeździsz z Aterimy?
10 listopada 2013 17:34
własnie zaczelam przeglądac moje dokumenty jak tak tu czytam o tych kartach EKUZ i ja takiej nie mam , mam za to dokument mojego ubezpieczyciela w którym jest wyszczególnione jak mam postepowac w razie zachorowania i numer polisy ubezpieczenia....teraz sie zastanawiam czy to wystarczy jakbym gdzies padła na ulicy?
10 listopada 2013 20:47
Gabrysia

Ulencja - jeździsz z Aterimy?

tak
10 listopada 2013 21:38
Ulencja, jeśli masz jeszcze rachunek od dentysty - prześlij go firmie do pokrycia (zwrotu pieniędzy).
To jest absolutnie niedopuszczalne i wbrew prawu, aby wysyłać pracownika bez ubezpieczenia, narażać na koszty, ból itd. .....a jakby się stało coś naprawdę poważnego?

Wypowiedzi tej panienki z biura "przecież nic się nie stanie" nawet nie komentuję.

Ta druga polisa jest jest najprawdopodobniej ubezpieczeniem dodatkowym i dobrowolnym .....i chyba sami za nie płacicie.

Zastanawiałam się nad współpracą z nimi, chyba dam sobie spokój. Kiedyś też nie przywiązywałam to tego tak dużej wagi .....do momentu, aż moją znajomą zabrało pogotowie - 2x leżała w szpitalu + operacja, nie wiem czy i kiedy by się z tego wypłaciła.