ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
15 stycznia 2014 16:07
efka66

Z tego co wiem, wygląda to tak, w ciągu dwóch lat pracy, trzeba mieć  dwa miesiące przerwy w ciągłości. Dziewczyny, które wyjeżdżają 2/2 nie mają problemu, gorzej kiedy ktoś siedzi w domu np tylko miesiąc i znów do De ,wtedy po dwóch latach trzeba zrobić tę dwumiesięczną przerwę.

Dział "Prawo dla opiekunek" http://www.opiekunki24.pl/forum/zobacz/23 Tam pytaj! Moderator

25 stycznia 2014 21:57
celina.hara

1. Kultura!

2. Przeczytaj cały regulamin portalu!

3. Nie dubluj postów!

4. Nie prowadź swojego osobistego bloga w tematach merytorycznych!

Moderator

moderator dosadnie mnie upomniał! Nie jestem pewna czy słusznie! Nie będzie mi pasować to przeniosę się na inny portal, bez moderatora.  Trudno o zachowanie kultury, gdy firma nawali i nie mam EKUZ a moje dziecko w Polsce zostało bez ubezpieczenia!! !! Fakt, wybrałam firmę taką, która dała mi umowę o pracę, bo na razie mi to pasuje. Jestem po raz drugi z tej firmy i tym razem firma z moim EKUZ totalnie nawaliła. Normalnie to firmy żadnej łaski nie robią załatwiając EUZ W NALEŻNYM CZASIE! a nawt POWINNO SIĘ WYJEŻDŻAĆ Z EKUZ W RĘKU!!!!. tAKIE POWINNY BYC ZASADY!  Poza tym, nie rozumiem dziewczyny, czemu tak kurczowo trzymacie jednej firmy? Firm, jak na razie jest fuul, i to one nas potrzebują bardziej niż my ich. Ja jestem już w 3 firmie z kolei i po prostu jadę tam gdzie mi warunki pasują, jakie są warunki płacy i pracy. A wy róbcie jak chcecie i jak uważacie za słuszne. Jak mnie moderator znów upomnienie przyśle, to sie przeniosę, będziecie wiedziały dlaczego mnie nie ma!  

Nie będę Cię już upominał. Po prostu Cię stąd usunę. Jak masz problem ze zrozumieniem do czego służy dział "opinie na temat agencji i pośredników" i tematem dotyczącym firmy "Aterima", to rzeczywiście powinnaś się przenieść na forum bez moderatora. Powodzenia.

12 lutego 2014 08:18
dziewczyny,mam pytanie, czy pierwszy dzien przyjazdu do rodziny powiedzmy np o godz 9 czy 10 jest platny?
12 lutego 2014 08:52
pytac,jasne, ze pytaalam, i mam usilnie tlumaczone, ze dzien przyjazdu nie jest platny bo to jest wprowadzenie tylko, dzien zjazdu jest platny tylko
12 lutego 2014 09:11
kaska_45

dziewczyny,mam pytanie, czy pierwszy dzien przyjazdu do rodziny powiedzmy np o godz 9 czy 10 jest platny?

W mojej firmie jest tak : 

jeśli z Polski wyjeżdżam np. w piątek rano i tego samego dnia wieczorem jestem w De, wówczas dzień ten nie jest płatny..........
Płatny jest wówczas, gdy np. wyjeżdżam w piątek, a na miejsce przyjeżdżam w następnego dnia - wystarczy, że minie północ :)
12 lutego 2014 09:20
bieta

W mojej firmie jest tak : 

jeśli z Polski wyjeżdżam np. w piątek rano i tego samego dnia wieczorem jestem w De, wówczas dzień ten nie jest płatny..........
Płatny jest wówczas, gdy np. wyjeżdżam w piątek, a na miejsce przyjeżdżam w następnego dnia - wystarczy, że minie północ :)

Mam dokładnie tak samo.
12 lutego 2014 09:30
wyjechalam w srode wieczore, dotarlam w czwartek rano o 9.30 a placone mam od piatku::)to chyba cos nie halo
12 lutego 2014 09:37
To przynajmnie ten czwartek bym przespała i wypoczęła-bez żadnej pracy:)
12 lutego 2014 10:04
Tak jest niestety, pierwszy dzień jest nie liczony, tylko ostatni niezależnie czy wyjeżdżasz rano czy wieczorem.
Trochę irytujące...
12 lutego 2014 10:27
Wiesiula

Tak jest niestety, pierwszy dzień jest nie liczony, tylko ostatni niezależnie czy wyjeżdżasz rano czy wieczorem.
Trochę irytujące...

ja jakoś nigdy rano nie wyjezdzam, tylko zawsze wieczorem 0 19stej, z kolei dobijam na miejsce zawsze rano do godz10, mnie to troche nie irytuje, mnie to wkur...a po prostu, dzien swiadczenia uslugi jest juz poniekąd w pierwszy dzien i powinien byc zaplacony
12 lutego 2014 10:43 / 1 osobie podoba się ten post
Doskonale Cię rozumiem.... Nie chciałam być dosadna w słowach.... Mam podobnie.
12 lutego 2014 10:54 / 1 osobie podoba się ten post
W mojej firmie było tak, przyjazd do 14- cały dzień płatny, po 14- 1/2, podobnie z wyjazdem, do 14- 1/2, po 14- cały dzień płatny. Uważam,że to sprawiedliwe.
12 lutego 2014 13:11 / 1 osobie podoba się ten post
A ja nadal nie mam kasy na koncie za styczeń. Dwa dni po terminie!
12 lutego 2014 13:22
jagoda_12

Jagódko , ja też jeszcze nie mam , ale przecież jeszcze nie jest po terminie :)
12 lutego 2014 13:24
jagoda_12

Jagoda, spokojnie...Aterima ma na przelanie pieniedzy 10 dni roboczych, a to nie jest jednoznaczne z tym, ze ostateczny termin uplywa 10-go kazdego miesiaca. Zajrzyj do umowy.