ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
12 lutego 2014 13:29 / 1 osobie podoba się ten post
BaskaS

Jagódko , ja też jeszcze nie mam , ale przecież jeszcze nie jest po terminie :)

Wkurzyłam się niepotrzebnie :) Wygrzebałam umowę i przeczytałam jeszcze raz. Faktycznie, stoi jak wół, że 10 dni roboczych, nie kalendarzowych. Poprzednio miałam wcześniej i to mnie zmyliło teraz. Alles klar. Dzięki dziewczyny.
12 lutego 2014 13:30
jagoda_12

Wkurzyłam się niepotrzebnie :) Wygrzebałam umowę i przeczytałam jeszcze raz. Faktycznie, stoi jak wół, że 10 dni roboczych, nie kalendarzowych. Poprzednio miałam wcześniej i to mnie zmyliło teraz. Alles klar. Dzięki dziewczyny.

Ja kiedys tak samo zrobilam i jeszcze do biura z pretensjami zadzwonilam , alez sie wstydu najadlam . hihihi teraz mi sie to smieszne wydaje.
12 lutego 2014 13:32 / 1 osobie podoba się ten post
BaskaS

Ja kiedys tak samo zrobilam i jeszcze do biura z pretensjami zadzwonilam , alez sie wstydu najadlam . hihihi teraz mi sie to smieszne wydaje.

He he, ja też już chciałam dymu narobić. Dobrze że nie jestem w gorącej wodzie kąpana :)
12 lutego 2014 13:54
Jagoda_12 do Walentynek kasa powinna byc! Mam nadzieje ze bedzie sie zgadzalo co do centa. A masz w PLN czy € ?

O Aterima dodadala wlasnie nowa pilna oferte za 1170€ netto . tylko trzeba miec prawo jazdy.

12 lutego 2014 19:16
Athenka

Jagoda_12 do Walentynek kasa powinna byc! Mam nadzieje ze bedzie sie zgadzalo co do centa. A masz w PLN czy € ?

O Aterima dodadala wlasnie nowa pilna oferte za 1170€ netto . tylko trzeba miec prawo jazdy.

Aterima wypłaca tylko w złotówkach, niestety.
12 lutego 2014 20:13
kaska_45

dziewczyny,mam pytanie, czy pierwszy dzien przyjazdu do rodziny powiedzmy np o godz 9 czy 10 jest platny?

A u mnie jest tak, że nieważne o której przyjadę, czy rano, po południu, czy wieczorem, dzień przyjazdu jest traktowany jako 'wprowadzenie w obowiązki', czyli dopiero od drugiego dnia pobytu u rodziny mam płacone... 
12 lutego 2014 20:19
nianta

A u mnie jest tak, że nieważne o której przyjadę, czy rano, po południu, czy wieczorem, dzień przyjazdu jest traktowany jako 'wprowadzenie w obowiązki', czyli dopiero od drugiego dnia pobytu u rodziny mam płacone... 

Ze słyszenia wiem, że jeśli kontrakt zaczyna się np. z dniem 10 marca, to jest to PIERWSZY dzień pracy. Zatem należy na miejsce przybyć dzień wcześniej (w tym przypadku będzie to - 9 marca). Tak jest sensownie i sprawiedliwie.
12 lutego 2014 20:20
jagoda_12

Aterima wypłaca tylko w złotówkach, niestety.

A na jakich warunkach jest dokonywana zamiana waluty na polskie złocisze? Tj. według jakiego kursu?
12 lutego 2014 20:22
betrojer

A na jakich warunkach jest dokonywana zamiana waluty na polskie złocisze? Tj. według jakiego kursu?

BRE Banku
12 lutego 2014 20:27
nianta

BRE Banku

http://www.mbank.pl/notowania/kursy-walut/

Wg kursu sprzedaży czy średniego?
12 lutego 2014 20:28
betrojer

Ze słyszenia wiem, że jeśli kontrakt zaczyna się np. z dniem 10 marca, to jest to PIERWSZY dzień pracy. Zatem należy na miejsce przybyć dzień wcześniej (w tym przypadku będzie to - 9 marca). Tak jest sensownie i sprawiedliwie.

Ale nie wszystkie firmy tego sie trzmaja.Czasem zdarza sie ,ze opiekun przyjeżdża w dzien wyjazdu poprzedniego opiekuna.Czesto opiekunowie sie nie widzą.To tez zależne jest od rodzin,poniewaz  płacić podwujnie.nie chcą.Firmy w dzień wymiany opiekunów,płaca po pół dniówki.Tak jest taniej,niż płacenie dwóch całych dniówek.To jest też logiczne,ale bardzo niewygodne,dla przekazujących zmiane.Kto jednak martwi sie o n asz spokój??????????Już sobie dopowiedz:)
12 lutego 2014 20:30
hogata76

Ale nie wszystkie firmy tego sie trzmaja.Czasem zdarza sie ,ze opiekun przyjeżdża w dzien wyjazdu poprzedniego opiekuna.Czesto opiekunowie sie nie widzą.To tez zależne jest od rodzin,poniewaz  płacić podwujnie.nie chcą.Firmy w dzień wymiany opiekunów,płaca po pół dniówki.Tak jest taniej,niż płacenie dwóch całych dniówek.To jest też logiczne,ale bardzo niewygodne,dla przekazujących zmiane.Kto jednak martwi sie o n asz spokój??????????Już sobie dopowiedz:)

A - jako że jesteśmy w wątku poświęconym konkretnej firmie - jak jest w Aterimie? Wiesz, czy nie wiesz?
12 lutego 2014 20:30
betrojer

http://www.mbank.pl/notowania/kursy-walut/

Wg kursu sprzedaży czy średniego?

Z tego co przeliczyłam to średniego ;)
12 lutego 2014 20:33 / 1 osobie podoba się ten post
betrojer

A - jako że jesteśmy w wątku poświęconym konkretnej firmie - jak jest w Aterimie? Wiesz, czy nie wiesz?

Tak jak wcześniej napisałam, czyli od drugiego dnia, ale wyrównuje się to przy wyjeździe-przy zmianie, bo zmiennik też ne ma płaconego pierwszego dnia pracy, za Ty dostajesz , nie ważne o której wyjeżdżając...
12 lutego 2014 20:34
betrojer

Oj niestety nie wiem;( Nie udziele Ci wie inormacji,kokretnie dotyczacej tej firmy:(Tutaj jednak jest wiele osób,które współpracuja z firma Aterima.Napewno ,ktos sie odezwie:)