ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
11 maja 2014 17:07
Enzo66

A dodatek w kopercie tez był?:D

Enzo, to Basia dostala zyczenia, nie ja, wiec zapytaj u zrodla;-)
11 maja 2014 17:17
A ja z mailami mam tak, że np. Piszę do jednej pani, nie przychodzi mi potwierdzenie, że wiadomość została odczytana, później jest cisza, a następnie dzwoni do mnie ktoś zupełnie inny.
Ale i tak najbardziej mnie rozwaliło jak jedna z pań powiedziała mi, że z KAŻDĄ sprawą mogę do niej dzwonić,o każdej porze/w godzinach pracy/ więc któregoś dnia skorzystałam z tej opcji i usłyszałam: 'przecież mówiłam, że jak coś bedę wiedzieć, to do Pani zadzwonię, więc po co mi pani głowę zawraca?!' czekałam na informację 4 dni, to zaniepokojona zadzwoniłam, mało tego, jeszcze na mnie krzyczała... 

11 maja 2014 17:44 / 1 osobie podoba się ten post
no to nie jestem odosopnionym przypadkiem :)jeszcze kilka dni i uciekam z tej firmy. Może inne nie są lepsze w podejściu do pracownika, ale lepiej płacą :)
11 maja 2014 20:59 / 1 osobie podoba się ten post
Dobrze ze zrezygnowalam z tej firmy, nie dosc ze placa tylko w zl ....nie wiem czemu ( Kto jest na tym stratny ???)
Byla u nich na rozmowie pod koniec sierpnia na wyjazd czekalam trzy miesiace, dopiero w grudniu wyjechalam do takiej Pani bylam u Niej dwa tygodnie, po dwoch tygodniach ( tu musze pochwalic, ze znalazla sie inna rodzina .... trafilam z deszczu pod rynne, ale dalam rade i szczesliwa wrocilam do domu )
Po powrocie dzwonilam do firmy z pytaniem o oferty slyszalam ''jak bedziemy mieli cos, to sie odezwiemy'' tak bylo pare raz, niestety.
Wiec stwierdzilam, ze czas poszukac czegos innego....... i znalazlam ....
Dzwoniac do firmy z wymowieniem, Pani byla naprawde bardzo mila i uslyszalam ''to moze znajde dla Pani cos szybko "
Jezeli nie bylo ofert przez prawie trzy miesiace to tak szybko by sie znalazlo ???
11 maja 2014 23:13 / 4 osobom podoba się ten post
Enzo66

A dodatek w kopercie tez był?:D

Niestety nie , ale zawsze miły gest . No chyba że ci z poczty rąbnęli dodatek z koperty . :)
13 maja 2014 10:00
macie juz wyplate ma koncie?
13 maja 2014 11:54
Tak , wczoraj była na koncie popołudniu
13 maja 2014 13:00
U mnie tez juz jest.
24 maja 2014 15:19
Czesc dziewczyny ,mam pytanie odnosnie wyplaty .dostalam na Konto ale za malo Firma wyslala mi paski z rozliczeniem ale nic z tych paskow nie rozumie ,dlaczego potracili mi z mojej pensji rentowe.moze ktoras z was mi wytlumyczy co oni faktycznie z pensji potracaja?
29 maja 2014 20:33
Rany! Jestem totalnie do tyłu........jakie paski? nigdy nic nie dostałam.........a od czasu,kiedy zapytałam ,co z moją kartą ubezpieczeniową,nikt nie dzwoni..hmmmm tak się składa,że byłam w ZUS z osobą ,która ją sobie załatwiała,trwało to.łącznie z kolejką.40 minut,w Aterimie trwa to 8 mscy............czas na zmianę firmy! pozdrówka
10 czerwca 2014 19:01
Witam wszystkie opiekunki.Czytając waszych wypowiedzi na temat zarobków w Artemidzie ,to nie wiem czy kwota którą mi zaproponowali na początek pracy po dzisiejszej rozmowie w języku Niemieckim jest wystarczająca 1200 euro,gdzie test z niemieckiego miałem bardzo trudny przez telefon gdzie na koniec Pani z Krakowa stwierdziła że mam czysty akcent Szwajcarski,nie ukrywam że posługuje się dobrze jezykiem niemieckim i posiadam duże doświadczenie w bardzo trudnych przypadkach PDP.Jestem ciekawy ile będe czekał na ofertę od firmy bo czytałem, że nie raz trzeba czekać długo,a dla Pań jest więcej ofert pracy.Może jakiś pan opiekun odpisze ile czekał na ofertę,pozdrawiam.
11 czerwca 2014 22:40
Cóż mam rzec... Żegnam! ;)

pierwszy wyjazd 900€ - minus składki na chorobowe, wytrzymałam trzy tygodnie...
Pozytywy : szybka reakcja na moje prośby, ( chociaż 2 tyg. To nie tak szybko...) ,składki od minimalnej krajowej
Negatywy : kasa za małżeństwo...
Zjechałam po 20tym listopada i (uwaga!) następny wyjazd 30.01.2014... Zjechałam 8.03 i do 20.05 nie było dla mnie ofert, gdzie poszłam do innej agencji, po 2 dniach miałam bilet w ręce.
Nie płacą za pierwszy dzień pracy, czyli np. Wyjeżdżam 1. To płacone mam dopiero od 3.(pierwszy to podróż, drugi 'wprowadzenie w obowiązki, trzeci "pierwszy" dzień pracy)
Ach...i pani, która czyta forum, po niektórych moich wpisach dzwoniła z tematycznymi pytaniami...
Podsumowując:
Chrzest przeszłam, teraz walczę o siebie, każdy musi się przekonać na własnej skórze:)
12 czerwca 2014 08:06
Nianta - za podróż nigdzie nie płacą ,a w Atarimie zwracają koszty podrózy przynajmniej (chyba że ktoś chce jechać na krótko - ale w takich okolicznościach to zadna agencja nie zwraca za podróż , bo rodziny przeciez nie mogą łożyć cochwile zeby opiekunki zamiast pracować to jezdzily tam i z powrotem). Aterima nie płaci za pierwszy dzień , ale płaci za ostatni , kiedy jest juz zmienniczka . Inne agncje płaca za pół dnia pierwszego i pół ostatniego - na jedno wychodzi bo masz placoną taką samą ilośc dni roboczych .
12 czerwca 2014 09:27
Otóż nie wszystkie agencje, bo w obecnej gdzie jestem, mam również płacone za dzień w którym wsiadam do autokaru, pierwszy kiedy już jestem na miejscu, jak i ostatni, kiedy mam już wyjeżdżać, tak Aterima zwraca za bilety, ale po 8 tygodniach, nieważne, -zwracają.

Być może miałam pecha, że współpraca się nie ułożyła, ale kiedy mam mozliwość ze skorzystania z lepszej dla mnie opcji? To czemu nie;) 
12 czerwca 2014 09:49
nianta

Otóż nie wszystkie agencje, bo w obecnej gdzie jestem, mam również płacone za dzień w którym wsiadam do autokaru, pierwszy kiedy już jestem na miejscu, jak i ostatni, kiedy mam już wyjeżdżać, tak Aterima zwraca za bilety, ale po 8 tygodniach, nieważne, -zwracają.

Być może miałam pecha, że współpraca się nie ułożyła, ale kiedy mam mozliwość ze skorzystania z lepszej dla mnie opcji? To czemu nie;) 

A pewnie :) A dostałaś juz pieniązki od nowej firmy?