ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
12 czerwca 2014 10:35
BaskaS

A pewnie :) A dostałaś juz pieniązki od nowej firmy?

Co do nowej firmy, to przecież tak lamentowałam, a i dziewczyny na forum mnie pchały do zmiany, że w końcu się odważyłam, poza tym mam wyższą stawkę niż w Aterimie, a rodzina rewelacyjna:)
Kasa? Muszę kuknąć, bo zmieniałam konto na niemieckie;) więc jeszcze nie wiem...
16 czerwca 2014 10:11
dario

Witam wszystkie opiekunki.Czytając waszych wypowiedzi na temat zarobków w Artemidzie ,to nie wiem czy kwota którą mi zaproponowali na początek pracy po dzisiejszej rozmowie w języku Niemieckim jest wystarczająca 1200 euro,gdzie test z niemieckiego miałem bardzo trudny przez telefon gdzie na koniec Pani z Krakowa stwierdziła że mam czysty akcent Szwajcarski,nie ukrywam że posługuje się dobrze jezykiem niemieckim i posiadam duże doświadczenie w bardzo trudnych przypadkach PDP.Jestem ciekawy ile będe czekał na ofertę od firmy bo czytałem, że nie raz trzeba czekać długo,a dla Pań jest więcej ofert pracy.Może jakiś pan opiekun odpisze ile czekał na ofertę,pozdrawiam.

Ja czekałem słownie: TYDZIEŃ! Ale z pewnych względów musiałem odłożyć swój wyjazd na koniec czerwca. Wyjeżdżam za kilkanaście dni. Żadnych problemów z ofertami nie miałem. Rodzina PDP, gdzie jadę, zaakceptowała mnie natychmiast.
16 czerwca 2014 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dzisaj byłem w biurze ,ale jestem bardzo zawiedzony obsługą, bardzo nie miła, pierwszy raz spotkałem się z takim podejściem agencji do nowego pracownika, więc zastanawiam się czy wyjechać z tą agencją do pracy, bo jak teraz tak podchodzą, czy wrazie problemów z PDP lub z rodziną tak samo będą podchodzić.
16 czerwca 2014 22:53
dario

Ja dzisaj byłem w biurze ,ale jestem bardzo zawiedzony obsługą, bardzo nie miła, pierwszy raz spotkałem się z takim podejściem agencji do nowego pracownika, więc zastanawiam się czy wyjechać z tą agencją do pracy, bo jak teraz tak podchodzą, czy wrazie problemów z PDP lub z rodziną tak samo będą podchodzić.

W biurze - ale gdzie? Ja podpisywałem umowę we Wrocławiu i było bardzo kulturalnie i znośnie.
17 czerwca 2014 12:58
Ja bylam w Krakowie było bardzo miło .
17 czerwca 2014 13:33
BaskaS

Ja bylam w Krakowie było bardzo miło .

Ja również byłam w Krakowie i byłam bardzo zadowolona, śmiechu co niemiara:) sympatycznie i rzeczowo, tylko później się porypało...
17 czerwca 2014 18:46
A ja bylem nie w tych miastach co panie napisały
27 czerwca 2014 23:21
Wiecie, podpisywanie umowy w biurze to jedno, a co z ich działalnością już po wyjeździe? Jest tu wiele opinii. Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś, kto aktualnie z nimi pracuje? Będę bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź, bo zależy mi na zorganizowaniu szybkiego wyjazdu, a rekrutacja itp, wszystko trwa.
28 czerwca 2014 00:04
dorisdolores

Wiecie, podpisywanie umowy w biurze to jedno, a co z ich działalnością już po wyjeździe? Jest tu wiele opinii. Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś, kto aktualnie z nimi pracuje? Będę bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź, bo zależy mi na zorganizowaniu szybkiego wyjazdu, a rekrutacja itp, wszystko trwa.

Ja już nie współpracuję od miesiąca z nimi, ale...nie podoba mi się to, że podpisujesz umowę w firmie bez dat, czekasz na ofertę, dojeżdżasz na miejsce i wtedy dosyłane Ci są dokumenty z datą drugiego dnia pobytu. Musisz czytać opinie, poświęcić trochę czasu i wertować wszystko po kolei.
09 lipca 2014 18:48
Witam jak wspominacie spotkanie w oddziale Aterima? jak wygląda etap spotkania w oddziale? co ze sobą należy zabrać na spotkanie? czy wymagane jest przedłożenienie dokumentacji przebiegu zatrudnienia?
09 lipca 2014 21:53
Samo spotkanie super, miła pani:) u mnie było tak, że cały arkusz, który też masz robiony przez telefon, przegaduje z Tobą i uzupełnia informacje, pyta co zrobiłabyś w sytuacjach kryzysowych, podchwytliwe pytania ;) później Ty zadajesz pytania, następnie dostajesz umowę, zostajesz sama w pokoju i czyyyyyyyyyytasz. Jak masz referencje to weź, mnie pytali o doświadczenie w opiece, reszta zatrudnienia niezbyt ich interesowała.
22 lipca 2014 20:00
dorisdolores

Witaj :)
Ja pracuję z Aterimą od listopada 2012 roku i jestem zadowolona. 
Spotkanie wraz ze podpisaniem umowy miałam w Szczecinie, miło, konkretnie i rzeczowo. 
Pracuję dwa miesiące na miesiąc w domu.
W czerwcu zmarła moja podopieczna koordynatorka była ze mną w kontakcie stałym - tzn. codziennie telefonicznie przez ostatni tydzień życia mojej Omi i mojej pracy. 
W lipcu miałam urodziny i było mi bardzo miło kiedy otrzymałam kartkę z życzeniami urodzinowymi. 
30 lipca jadę na nową stellę, która jak poprosiłam jest z podopieczną samodzielną ruchowo. 

Naturalnym jest, że są słabsze i lepsze dni - Ja także miałam parę uwag, porozmawiałam o nich ze swoją koordynatorką i jest oki. 
22 lipca 2014 20:10
a do mnie wogóle nie zadzwonili..od piątku czekam na telefon jak dostałam esemesa potwierdzającego..i nic do tej pory..
23 lipca 2014 09:11
Wracałam ze stelli w ub tygodniu w piątek po południu. Pani koordynatorka zadzwoniła do mnie w sobotę przed południem by się upewnić czy brałam udział w wypadku koło Drezna. Ja nawet wtedy nic nie wiedziałam o żadnym wypadku, ale dzięki za troskę. Jednak w biurze się nami przejmują. Ogólnie koordynatorki muszę pochwalić - starają się! Były ze mną w kontakcie przez cały czas pracy.
23 lipca 2014 10:36
Mirka Dz

Wracałam ze stelli w ub tygodniu w piątek po południu. Pani koordynatorka zadzwoniła do mnie w sobotę przed południem by się upewnić czy brałam udział w wypadku koło Drezna. Ja nawet wtedy nic nie wiedziałam o żadnym wypadku, ale dzięki za troskę. Jednak w biurze się nami przejmują. Ogólnie koordynatorki muszę pochwalić - starają się! Były ze mną w kontakcie przez cały czas pracy.

Zapewniam Cię, że to zależy na kogo trafisz, bo nie wszystkie są miłe i sympatyczne...