Na wyjeździe #10

06 lipca 2014 20:51 / 4 osobom podoba się ten post
Białorusinka przyjechała. Jezu, przysięgam że jak my Polacy na zachodzie w l.80tych i wcześniej. Zahukana dziewczyna - widać od razu. Skromna, zachwycona lotem samolotem, Bodeńskim, powiewem świata. Boże, jak mi jej żal... :/
Cieszmy się wszyscy, że mamy wolność osobistą i państwową - lepsi lub gorsi politycy ale WOLNOŚĆ! I nie zapominajmy :)
06 lipca 2014 20:54 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Oczywiście ,że zaśpiewamy-poza ostatnia zwrotką bo nas w szkole 2 pierwsze uczono tylko-często sobie to śpiewam:):):)

Nie dziwię się, bo to bardzo ładna i wpadająca w ucho piosenka. Moja rusycystka nie uczyła nas piosenek, tylko jakieś wiersze ciągle trzeba było klepać na pamięć ;).
06 lipca 2014 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

zaraz zaraz bo sie pogubilem.dziecko a teraz bagaz ha ha.Co by nie bylo i nie jestem zbytnio w temacie jednak jak to czytam to mi szczeka troszke opadla.Kupiona mala waga paskowa aby wiedziec ile kg sie ma w torbie No ok tylko co wy tam pakujecie ze az 40 kg wychodzi ????!?!?!?!?! Matko Boska !!!! Która z Was to podniesie ????? ha ha 

A moja waliza jak jechałam na De, to 12kg, kierowca wszystkie ważył tylko nie moją, cieoawe ile będzie ważyć jak będę wracać;) 
06 lipca 2014 21:33 / 5 osobom podoba się ten post
Szacun dla ciebie Andrea za wielka klasę i plusów...bez liku;)))
06 lipca 2014 21:44 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

To sie nazywa edukacja potencjalnego klienta:)Brawo Lena:)

Ja się nie pierdzielę nigdy w takich sytuacjach (sporo ich miałam). Kawa na ławę i schluss.
Niech se nie myślą Bóg wie czego. A co!
Orka na ugorze niemieckim ;DDDDDD
06 lipca 2014 21:51
Jaka fajna oferta do Alhorn,, prawda?
06 lipca 2014 21:56
serce78

Witam w niedziele opiekunkowo!!w domu sie rozleniwilam strasznie i sadelko rosnie jak sie chodzi po grillach pogoda dopisuje teraz szykuje obiadek a popoludniu spacerek po parku lubie te czasy w domku,duzo osiagnelam i ogarnelam ale jeszcze konca nie widac porzesylam wam promyki slonka buziaczki:-)))))))))

Zapytuję się: spakowana? Musiałaś dokupować torbę?
O cholera! Pomyliłam się! Myślałąm że odpowiadam na Andrei posta :P
06 lipca 2014 22:00 / 3 osobom podoba się ten post
lena7

Zapytuję się: spakowana? Musiałaś dokupować torbę?
O cholera! Pomyliłam się! Myślałąm że odpowiadam na Andrei posta :P

Powoli pakuje sie na zjazd ktory ma byc ,a potem d pracki bo za duzo dobrego w domu hehee  
06 lipca 2014 22:04
A Ty spakowana? Już mogłabyś dziś jechać, co nie?
:D
06 lipca 2014 22:04
Andrejko u mnie tez byla buza bez gradu ale ufff poszla
06 lipca 2014 22:12
Andrea co sie nie odwlecze to nie pitnie jak mawial moj hihihii a o zlocie ciszaa czyzby nie bylo go
06 lipca 2014 22:23
Matko , co się dzieje, nagle zerwał sie taki wiatr jakby miało zarza okna wywalić... A tu wszystko na słowo honoru się trzyma :( sie boję no...
06 lipca 2014 22:25 / 2 osobom podoba się ten post
lena7

Białorusinka przyjechała. Jezu, przysięgam że jak my Polacy na zachodzie w l.80tych i wcześniej. Zahukana dziewczyna - widać od razu. Skromna, zachwycona lotem samolotem, Bodeńskim, powiewem świata. Boże, jak mi jej żal... :/
Cieszmy się wszyscy, że mamy wolność osobistą i państwową - lepsi lub gorsi politycy ale WOLNOŚĆ! I nie zapominajmy :)

C.d.
Przy kompie moim dziewczyna siedziała na fejsie i przy okazji pogadałyśmy. Notabene zdziwiło mnie bardzo że tam jest wolny dostęp do fb!
Studiowała anglistykę, niemiecki zna tyle o ile. I patrzcie co Łukaszenka im zarządził: ci któzy studiują za darmo jak ona to mają obowiązek przepracować 2 lata we wskazanym miejscu przez kraj. Ona pracuje w szkole jako nauczycielka angielskiego.
Opowiadała o swoim mieście ale nagle nabrała wody w usta za pytanie jaki przemysł tam jest (najpierw się wygadała nazwę zakłądu a potem powiedziała, że nie wie co tam produkują). Ok, nie pytałam dalej bo może naraziłąbym ją na jakieś nieprzyjemności (przed oczami miałam już ichnie KGB i przesłuchanie).
To jej pierwszy wyjazd zagranicę, ma 21 lat. Mówi, że po odbębnieniu pracy w szkole nie wie co chce dalej robić i gdzie pracować. Może dziennikarka? Dziś jej nie męczyłam, ale jutro dowiem się więcej jak wygląda życie na Białorusi.

06 lipca 2014 22:26 / 1 osobie podoba się ten post
Alez ja sie dzis nałazilam za wszystkie czasypomałupoznaje okolice dzis dwakosciułki zwiedziłam do ewang.-luter .nie zagladałamwiem ile na nogach mamdo sklepow ktere lubie a teraz zmykam odpoczac:))
06 lipca 2014 22:27
Andrea masz moj tel to jestesmy w kontakcie to daj znac co i jak ,tez liczylam na spotkanko z Toba lilka Romana i nie tylko ,dzis dzwonilam doRomany nie odbierala