Witam wszystkich.Od rana w telewizji mówią o 60tych urodzinach Angeli Merkel,nie wyglada na te lata.U mnie w Egmating pochmurno :( Czekam na te upały ,które tak zapowiadają na wochende :)
Witam wszystkich.Od rana w telewizji mówią o 60tych urodzinach Angeli Merkel,nie wyglada na te lata.U mnie w Egmating pochmurno :( Czekam na te upały ,które tak zapowiadają na wochende :)
Hej wszystkim!
Była dzisiaj pani logopedka.Wyczysciła buzie,nastepnie 30min.wkladała mu 2łyżeczki marmolady.Na razie ona to bedzie robiła i oceni czy jest sens próbować.Pdp był tak zmęczony,ze ledwo go przetargałam do łozka-zupełna kłoda.
Wizyta panny miała dobrą stronę.Na koniec poprosiłam ja żeby pomogła mi podciagnąc pana bo półezał już na tym wózku.Stanęła pewnie z drugiej strony,policzyła i....Pdp 2cm wyzej.Zapytała jakim sposobem robię to sama.Ja na to ze raczej tak wisi bo nie mam siły.
Nastepne pytanie ''A szelki do wyciagu?'' Odp moja- nie ma,przenoszę sama.Ooooo-tak nie moze być!
Prosze porozmawiac z synem..... On wszystko załatwi.Mówie,ze nie załatwi,mam cierpliwie czekac jeszcze miesiac.
Ale czekać nie bedę bo mi kregosłup wysiadzie.
Panna powiedziała że nikt nie powinien takiej pracy wykonywac bez odpowiedniego sprzetu,samodzielnie i nie dziwi sie,że nie zgadzam sie na takie warunki.
W zwiazku z powyzszym odmówiłam popołudniowego sadzania,mówiąc babci,ze boje sie zrobić krzywde mezowi.Zmieniłam pampera,zaopatrzyłam ''odleżyne'',zmieniłam pozycje i spokojnie śpi:)
Dzis doznalem szoku po powrocie z przerwy.Podchodzi do mnie synowa babci i mowi ze naleza mi sie jakies pieniadze za opieke z kasy chorych ?!?!?!?!? Bo ona podala swoj nr konta i powiedziala ze to przeciez ja sie opiekowalem dziadkiem a nie ona.Szczeka mi opadla i powiedzialem ze nie wiem o co chodzi.mowila ze musimy z tymi papierami usiasc i je wypelnic.WIE ktos,cos o czym takim ????
A co Ty tak wnikasz za co kase chcą Ci dać??? Jak dają to się bierze:))))) A swoją drogą to czy Ty dobrze zrozumiałeś,ze dla Ciebie ta kasa??
no wlasnie dobrze i jestem zdziwiony postawa synowej.To nie dla mnie tylko jakas kasa za opieke nad PDP paliatywnym dla rodziny.Jednak ona uwaza ze to mi sie nalezy.Zobaczymy o co chodzi jak przyjdzie z papierami
Dzis doznalem szoku po powrocie z przerwy.Podchodzi do mnie synowa babci i mowi ze naleza mi sie jakies pieniadze za opieke z kasy chorych ?!?!?!?!? Bo ona podala swoj nr konta i powiedziala ze to przeciez ja sie opiekowalem dziadkiem a nie ona.Szczeka mi opadla i powiedzialem ze nie wiem o co chodzi.mowila ze musimy z tymi papierami usiasc i je wypelnic.WIE ktos,cos o czym takim ????
Oj no może chce Ci się odwdzięczyć za dobra opiekę i wymyśliła taki "chwyt " ,że to niby z Kasy Chorych. Przyjmij z pokorą kaskę i już nie dopytyj,może jakoś te extra pieniądze przebolejesz...:))))
dam rade konto mam nieograniczone do wplywow ha ha Tylko trzeba te papiery wypelnic.Mowila ze trzeba tam wpisac co robilem przy dziadku az do momentu gdy zglosilem zgon
dam rade konto mam nieograniczone do wplywow ha ha Tylko trzeba te papiery wypelnic.Mowila ze trzeba tam wpisac co robilem przy dziadku az do momentu gdy zglosilem zgon
Dziewczyny - germanistki na pewno Ci pomogą,wpisz na odp temacie,a one ładnie przetłumaczą. Odwdzięczysz się im w naturze :)))
Nie wiem,może to będzie to samo.Ostatnio moja babcia dostała zwrot też z kasy chorych.Ma drugą grupe,przychodzi pflegedinst i kasuje babcie tzn.kasa chorych przesyła bezpośrednio pflege,a że tej kasy ma więcej niż plege kosztuje(miesięcznie) to jej róznice raz na pół roku zwracają.Teraz ostatnio dostała taki zwrot 2 tyś z haczykiem,miesięcznie to wychodziło ok 350e......może to będzie to.
Tylko nikt z rodziny nie wpadł na pomysł by mi je dać hi hi więc jak dają to bierz!:):)....co do papierów to nie wiem,tym u mnie zajmuje sie syn babci.
Dziewczyny - germanistki na pewno Ci pomogą,wpisz na odp temacie,a one ładnie przetłumaczą. Odwdzięczysz się im w naturze :)))