Na wyjeździe #11

17 lipca 2014 19:59 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

znaczy sie wycieczka na lono natury dla wszystkich z ogniskiem i piwem ???? ha ha

Oooo myślę,że na każdym łonie wycieczka będzie udana hhahahahaah
17 lipca 2014 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Oooo myślę,że na każdym łonie wycieczka będzie udana hhahahahaah

Gott, co Ty masz na myśli? :>
17 lipca 2014 20:16 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Byc moze o to chodzi.Pielegniarki od podawania morfiny mialy "rozpiske" na caly miesiac, a przychodzily tylko 5 dni.Przyszlo nowe lozko,stolik i WC topf.Wszystko teraz wrocilo zpowrotem.Poza tym byly wypisane recepty na morfine,pampersy itd i tp.Dziadek zmarl i nie zostalo to wykozystane do opieki nad nim

To może być to,a poza tym jak dziadek był paliatywny to i wyższa grupę miał a za tym idzie kasa.
Teraz pewnie sie rozliczają ze wszystkiego pflege jak i kasa chorych.....to zwrot będzie.
17 lipca 2014 20:21 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

no wlasnie dobrze i jestem zdziwiony postawa synowej.To nie dla mnie tylko jakas kasa za opieke nad PDP paliatywnym dla rodziny.Jednak ona uwaza ze to mi sie nalezy.Zobaczymy o co chodzi jak przyjdzie z papierami

Przypuszczam, ze jest to tak zwany "dodatek pielegnacyjny", szczegolnie, ze piszesz o opiece paliatywnej. Na dzien dzisiejszy jest 924 euro/miesiac.

Albo druga mozliwosc - w zaleznosci od stopnia niepelnosprawnosci osoba otrzymuje przy najslabszej "niewydolnosci" - 235 euro/m, przy II stopniu - 440 euro/m, przy III - 700 euro/m. Sa to pieniadze na zorganizowanie sobie pomocy samodzielnie.
17 lipca 2014 20:28 / 5 osobom podoba się ten post
No i skonczyła sie sielanka.
Jutro kolej babci na gotowanie wg planu ustalonego w pn.Pytam wiec''Co pani bedzie jutro gotować?''
Babcia odpowiada-''Ja już nie gotuję.Pani świetnie gotuje'':)

Dzwoniła do syna i przekazała mi,że wyciagu nie załatwi bo nie może.Powiedziałam,że muszę skontaktować sie z moja agencją,która przekazała mi błędne informacje i dlatego się zgodziłam przyjechać.To o moje zdrowie i bezpieczeństwo pani męża chodzi i w takich warunkach nie będę pracowac.
Chwilę poźniej dzwoniłam do syna żeby dowiedziec się jak tam po tym potopie.Babcia myslała że rozmawiałam z agencją.Az czerwona była z wrazenia.Uspokoiłam ją,że poczekam do jutra:)
17 lipca 2014 21:27 / 2 osobom podoba się ten post
no muszę podzielić się wiadomością, że dzisiaj miałam "fuchę" i wpadło mi 40 eurasków :)))
17 lipca 2014 21:30
bieta

no muszę podzielić się wiadomością, że dzisiaj miałam "fuchę" i wpadło mi 40 eurasków :)))

a co za to uczyniłaś dobra kobieto?
17 lipca 2014 21:32 / 2 osobom podoba się ten post
sas-anka

a co za to uczyniłaś dobra kobieto?

spacerowałam z kosiarką troszkę ponad godzinkę :)
+ 30 min. rozwijanie i zwijanie kabla itp.
17 lipca 2014 21:34 / 3 osobom podoba się ten post
bieta

spacerowałam z kosiarką troszkę ponad godzinkę :)
+ 30 min. rozwijanie i zwijanie kabla itp.

też chcę taką.... następnym razem zawołaj pomoge Ci z tym kablem, co się bedziesz sama szarpać:)
17 lipca 2014 21:38 / 5 osobom podoba się ten post
sas-anka

też chcę taką.... następnym razem zawołaj pomoge Ci z tym kablem, co się bedziesz sama szarpać:)

co to - to nie !!!!         nima głupich, tej nocy był huk-ostatniego jelenia wybili :)

17 lipca 2014 21:40 / 5 osobom podoba się ten post
bieta

co to - to nie !!!!         nima głupich, tej nocy był huk-ostatniego jelenia wybili :)

wenn nicht, dann nichts :(
17 lipca 2014 21:41 / 4 osobom podoba się ten post
sas-anka

wenn nicht, dann nichts :(

Hahahahahh  sas-anka rozwliłas mnie hahahahha
To najlepszy dowod na to,jakie zwroty są potrzebne :)))
17 lipca 2014 21:44 / 2 osobom podoba się ten post
no w mordę jeża, ale spryciula z tej sas-anki:)))))
17 lipca 2014 21:45 / 8 osobom podoba się ten post
ORIM

dam rade konto mam nieograniczone do wplywow ha ha Tylko trzeba te papiery wypelnic.Mowila ze trzeba tam wpisac co robilem przy dziadku az do momentu gdy zglosilem zgon

ORIM< ja z innej beczki, z tej swojej, ha ha ha . Widzialam Twoj awatar w wodzie po pachy, nie wiem co Ty tam chciales udowodnic, stare przyslowie mowi, ze w zimnej wodzie stoi tylko kaczorowi, ale mniejsza. Teraz tak patrze na ten nowy awatarek i stwierdzam, pewnie wiekszosc pci pieknej tego forum zgodzi sie ze mna, ze z Ciebie jest niezle ciacho !!! W nastepnym awatarku zdejmij te ciemne okulara.

A moze mnie wzrok myli? Dziewczyny ciacho czy nie? Bo mnie okulary tylko na jednym uchu sie trzymaja i widze jednym okiem
17 lipca 2014 21:47 / 5 osobom podoba się ten post
margolcia

ORIM< ja z innej beczki, z tej swojej, ha ha ha . Widzialam Twoj awatar w wodzie po pachy, nie wiem co Ty tam chciales udowodnic, stare przyslowie mowi, ze w zimnej wodzie stoi tylko kaczorowi, ale mniejsza. Teraz tak patrze na ten nowy awatarek i stwierdzam, pewnie wiekszosc pci pieknej tego forum zgodzi sie ze mna, ze z Ciebie jest niezle ciacho !!! W nastepnym awatarku zdejmij te ciemne okulara.

A moze mnie wzrok myli? Dziewczyny ciacho czy nie? Bo mnie okulary tylko na jednym uchu sie trzymaja i widze jednym okiem

Tylko okulary ma zdjąć?? Ja bym tam wolała,żeby wyszedł z tej wody na palżę .:)))))