Na wyjeździe #12

17 sierpnia 2014 20:08 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Możesz przyblizyć temat? Poniewaz wyjeżdzałam dużo wczesniej niż planowałam(na prośbę firmy)ubezpieczono mnie prywatnie przed wyjazdem  żeby nie czekac na kartę EKUZ i A1. Fakt-za pobyt w szpitalu nie zapłaciłam ani centa i na razie na tym koniec.

Doczytałam post Gabrysi:)

Jeśli miałaś umowę zlecenie to od takiej umowy jest obowiązek odprowadzenia składki wypadkowej i chorobowe będziesz miała płatne bez wzgledu na wszystko bo to wypadek przy pracy. Tylko kwestia jest tego od jakiej podstawy miałas płacone składki od tego bedzie zależała wysokość chorobowego.Takie zwolnienie możesz nawet mieć pół roku.Wypełnia sie druk z zusu i załącza się zwolnienie lekarskie które się ma i to zostawiasz w Zusie., kolejne dosyłasz pocztą.Idż do swojego oddziału i pani Ci wszystko powie.Co do odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu z ubezpieczenia prywatnego to zależy jaką miałaś polisę wykupioną i to się załatwia po zakończeniu leczenia.
17 sierpnia 2014 21:44 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Możesz przyblizyć temat? Poniewaz wyjeżdzałam dużo wczesniej niż planowałam(na prośbę firmy)ubezpieczono mnie prywatnie przed wyjazdem  żeby nie czekac na kartę EKUZ i A1. Fakt-za pobyt w szpitalu nie zapłaciłam ani centa i na razie na tym koniec.

Doczytałam post Gabrysi:)

Ubezpieczenie prywatne dostajesz od razu, nie czekasz jak na EKUZ. To jest ważne, zwłaszcza jak masz wyjechać w trybie pilnym. Ubezpieczenie prywatne jest dużo lepsze niż EKUZ. Zapewne, w zależności od ubezpieczyciela jest wiele świadczeń, których EKUZ nie gwarantuje. Kosztuje też niewiele - około 50 zł miesięcznie. 
17 sierpnia 2014 21:57
scarlet

Alinka ,
 nie wiem jak u Ciebie, ale mój Opcia zawsze 18 płaci za bieżacy m-c.
Jeśli zerwali z początkiem m-ca umowę, to czarno to widzę.
Dziadek Twój nie zaplacil za sierpień, to agencja tez nie...
Czegoś nie rozumiem, jak umowa zerwana, to czemu agencja Cię tam trzyma?

Na pewno jest jakiś okres wypowiedzenia. Moja agencja wystawia rachunki dwa razy w miesiącu. Jeśli babcia nie zapłaciła to za sierpień, a ja nie dostałam pieniędzy za lipiec. No chyba, że nie zapłaciła za lipiec i dlatego w sierpniu wypowiedzieli umowę. No to byłoby pięknie. Współpracuję z tą agencją już prawie dwa lata i niegdy żadnego numeru jak do tej pory nie wywinęli ale teraz się denerwuję. Podopieczna jest strasznie skąpa, ciągle płacze, że nie ma pieniędzy, do tego kłamie. Nie lubię czegoś takiego.
18 sierpnia 2014 10:18
Witam wszystkich w poniedziałek :( niestety nie przepadam za nim. Słonecznego dnia :)
18 sierpnia 2014 10:53 / 5 osobom podoba się ten post
No to witam wszystkich na wyjeździe :) Dotarłam na miejsce. Pani Skarb rzuciła sie mi na szyję, an Skarb powiedzial ze od razu lepiej się czuje kiedy mnie widzi :)Ale jęczy nadal :) Przekonałam się że na zachodzie nadal bez zmian i zabieram sie do pracy :) Obiadu nie gotuje bo Anja zrobiła. Muszę niestety ogarnąć swoje mieszkanie bo "lekki" baalganik zastałam ale co tam...Czas jakoś zapełnie ale niesmak pozostanie. No to na razie Załogo. Wiatr w żagle i do przodu płyniemy :)
18 sierpnia 2014 10:59
Asik

No to witam wszystkich na wyjeździe :) Dotarłam na miejsce. Pani Skarb rzuciła sie mi na szyję, an Skarb powiedzial ze od razu lepiej się czuje kiedy mnie widzi :)Ale jęczy nadal :) Przekonałam się że na zachodzie nadal bez zmian i zabieram sie do pracy :) Obiadu nie gotuje bo Anja zrobiła. Muszę niestety ogarnąć swoje mieszkanie bo "lekki" baalganik zastałam ale co tam...Czas jakoś zapełnie ale niesmak pozostanie. No to na razie Załogo. Wiatr w żagle i do przodu płyniemy :)

Miło Cię znów usłyszeć na wyjeżdzie ,letniego wiaterka pod żaglami Ci życzę i spokojnej pracy ze skarbami.
18 sierpnia 2014 13:25 / 3 osobom podoba się ten post
Drugi dzień leje...pikna sloneczna wyspa zamienila sie w zimne, smagane wiatrem "Alkatraz" :P...ale juz niedługo i powrót na polska ziemie...dni sie dluza, nie wyobrażam sobie spędzić tutaj zimy...depresja murowana ;)...
18 sierpnia 2014 13:40
Ands

Drugi dzień leje...pikna sloneczna wyspa zamienila sie w zimne, smagane wiatrem "Alkatraz" :P...ale juz niedługo i powrót na polska ziemie...dni sie dluza, nie wyobrażam sobie spędzić tutaj zimy...depresja murowana ;)...

Mnie w zimie predzej czas leci w Niemczech . Na dworze snieg wiec nie zaluje ze musze siedziec gdzies indziej , z dala od domu .
18 sierpnia 2014 13:51
JaninaWasiak

Mnie w zimie predzej czas leci w Niemczech . Na dworze snieg wiec nie zaluje ze musze siedziec gdzies indziej , z dala od domu .

ja lubie zime :)..ale nie na takiej wyspie...najwyzszy punkt z 25m...sniegu ponoc jak na lekarstwo..jak Tu na nartach pokezdzic :P..a spoko I tak nie man wolnego czasu :D
18 sierpnia 2014 13:53
Co wy na to ?
http://www.opiekunki24.pl/oferty-pracy/5273/5329/szukamy-pomocy-do-kobiety-w-wieku-34-lat.
18 sierpnia 2014 14:07 / 1 osobie podoba się ten post
Renata81

Co wy na to ?
http://www.opiekunki24.pl/oferty-pracy/5273/5329/szukamy-pomocy-do-kobiety-w-wieku-34-lat.

wolne weekendy..super...oferta ciekawa..ale nie spelniam warunkow ;)..i to dziecko :P...ciekawe jakie wynagrodzenie ;)
18 sierpnia 2014 14:36 / 1 osobie podoba się ten post
Ands

wolne weekendy..super...oferta ciekawa..ale nie spelniam warunkow ;)..i to dziecko :P...ciekawe jakie wynagrodzenie ;)

sprawdziłam - śmiechu warte pieniądze:) skoro tak mało płacą za 2 osoby to mogę sobie wyobrazić ile za jedną:(
18 sierpnia 2014 14:42 / 2 osobom podoba się ten post
Ands

ja lubie zime :)..ale nie na takiej wyspie...najwyzszy punkt z 25m...sniegu ponoc jak na lekarstwo..jak Tu na nartach pokezdzic :P..a spoko I tak nie man wolnego czasu :D

Ands - Ty w Danii jesteś.Weź sie chłopaku zmobilizuj i popisz cos wiecej jak tam jest.Jedyny chyba jesteś na forum,pracujacy tak jako opiekun:)A Dania to taka sama albo i większa ciekawostka jak Szwajcaria:)Piszy ,piszy!!!:):):)
18 sierpnia 2014 14:49
Joanka

sprawdziłam - śmiechu warte pieniądze:) skoro tak mało płacą za 2 osoby to mogę sobie wyobrazić ile za jedną:(

A ile płacą? W ofercie nie ma
18 sierpnia 2014 15:01
greenandy

A ile płacą? W ofercie nie ma

na profilu nie masz maila:((