Na wyjeździe #12

18 sierpnia 2014 15:06 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ands - Ty w Danii jesteś.Weź sie chłopaku zmobilizuj i popisz cos wiecej jak tam jest.Jedyny chyba jesteś na forum,pracujacy tak jako opiekun:)A Dania to taka sama albo i większa ciekawostka jak Szwajcaria:)Piszy ,piszy!!!:):):)

...chetnie bym się zamienił na szwajcarie ;)...co tu dużo opowiadać...ladnie tu, ludzie mili mimo ze ich nie rozumie..ciezko cos o Danii mi pisac z perspektywy malej wyspy...gdzie zające i kuropatwy po trawnikach "laza"...krowy za zywoplotrm sie pasa i w kolo morze ;)..jest drożej niż w DE ale oni tez więcej zarabiają...kulturalnie kiepsko byly dni wyspy to padaka kompletna. 3 lokalnych grajków cos pobrzekalo..kobita jakis niezrozumialy monolog wyglosila..bardzo sie przy tym wczuwając ;) otrzymala za to brawa :P a jeden pan nawet rzucił jakiś pieniążek co wzbudzilo wiele śmiechu..a tak to dzień za dniem to samo monotonia...a i jedzenie w marketach średnie..jedynie w porcie idzie świeżą rybkę oraz różności z morza przekąsić :)
18 sierpnia 2014 15:13
Joanka

na profilu nie masz maila:((

Juz mam  
Ale tu na forum nie możesz napisac,skoro agencja 'przeoczyła'ten szczegół?
18 sierpnia 2014 15:18
greenandy

Juz mam :-) 
Ale tu na forum nie możesz napisac,skoro agencja 'przeoczyła'ten szczegół?

pewnie mogę, ale czerwone od Modo idzie dla Ciebie? 1250 przy b.dobrym niemieckim
18 sierpnia 2014 15:22 / 1 osobie podoba się ten post
Biore na siebie:)
Ale to nie zbrodnia,bo w ogloszeniu powinno byc a nie ma,moze agencja mysli ze nikogo to nie interesuje,ile zarobi
18 sierpnia 2014 15:40 / 3 osobom podoba się ten post
Ands

...chetnie bym się zamienił na szwajcarie ;)...co tu dużo opowiadać...ladnie tu, ludzie mili mimo ze ich nie rozumie..ciezko cos o Danii mi pisac z perspektywy malej wyspy...gdzie zające i kuropatwy po trawnikach "laza"...krowy za zywoplotrm sie pasa i w kolo morze ;)..jest drożej niż w DE ale oni tez więcej zarabiają...kulturalnie kiepsko byly dni wyspy to padaka kompletna. 3 lokalnych grajków cos pobrzekalo..kobita jakis niezrozumialy monolog wyglosila..bardzo sie przy tym wczuwając ;) otrzymala za to brawa :P a jeden pan nawet rzucił jakiś pieniążek co wzbudzilo wiele śmiechu..a tak to dzień za dniem to samo monotonia...a i jedzenie w marketach średnie..jedynie w porcie idzie świeżą rybkę oraz różności z morza przekąsić :)

Ach to męskie oko:)Może ja Cię zmienię to więcej zobaczę:)Porozumiewasz się po niemiecku?Jesteś na jakiejś małej duńskiej wysepce?Jak sie tam znalazłeś.z polskiej firmy?Coś na pewno ciekawego zaobserwowałeś:)Wiem ,wiem,że faceci nie lubią pisać ,ale jak tak strasznie się tam nudzisz to miałbyś fajnego zabijacza czasu nam tu duńskie kawalki serwując:P) 
18 sierpnia 2014 15:55 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ach to męskie oko:)Może ja Cię zmienię to więcej zobaczę:)Porozumiewasz się po niemiecku?Jesteś na jakiejś małej duńskiej wysepce?Jak sie tam znalazłeś.z polskiej firmy?Coś na pewno ciekawego zaobserwowałeś:)Wiem ,wiem,że faceci nie lubią pisać ,ale jak tak strasznie się tam nudzisz to miałbyś fajnego zabijacza czasu nam tu duńskie kawalki serwując:P) 

nie wątpię ;)..jednak mój PDP preferuje opikekunow..i nie jest z nim lekko ;)...dogadam sie ale szalu nie ma ;)...z agencji polskiej..moj PDP ma tu drugi dom, pierwszy tydzień bylem w DE...no dzisiaj sie tyle napisałem ze na tydzień starczy ;)...dunczycy lubią podróżować, kilku opowiadalo ze bylo tez w pl..stac ich i zima tu mroczna ;) to podrozuja;)
18 sierpnia 2014 16:23 / 5 osobom podoba się ten post
Ands

nie wątpię ;)..jednak mój PDP preferuje opikekunow..i nie jest z nim lekko ;)...dogadam sie ale szalu nie ma ;)...z agencji polskiej..moj PDP ma tu drugi dom, pierwszy tydzień bylem w DE...no dzisiaj sie tyle napisałem ze na tydzień starczy ;)...dunczycy lubią podróżować, kilku opowiadalo ze bylo tez w pl..stac ich i zima tu mroczna ;) to podrozuja;)

Ja bylem na wiekszej wyspie i to duzo wiec moze cos dodam o Danii.Spokoj to tu rzecz swieta.Brak pospiechu tez.To tak jak w calej skandynawi.Co ciekawe otoz w weekendy w prawie we wszystkich knajpach jedzenie drozsze o ok 15 % A dlaczego ? Bo wiecej ludzi przychodzi.Z naszego punktu widzenia to cos nie halo z tymi cenami ale ......Samochody drogie az milo.Jednak maja zamilowanie do starych aut.W weekendy poprzebierani w stroje z epoki danego auta jada wlasnie na ten drozszy obiad do knajpy.Swietny widok jak przed knajpa stoja stare Corwetty,Linkolny Mustangi
18 sierpnia 2014 16:33
ORIM

Ja bylem na wiekszej wyspie i to duzo wiec moze cos dodam o Danii.Spokoj to tu rzecz swieta.Brak pospiechu tez.To tak jak w calej skandynawi.Co ciekawe otoz w weekendy w prawie we wszystkich knajpach jedzenie drozsze o ok 15 % A dlaczego ? Bo wiecej ludzi przychodzi.Z naszego punktu widzenia to cos nie halo z tymi cenami ale ......Samochody drogie az milo.Jednak maja zamilowanie do starych aut.W weekendy poprzebierani w stroje z epoki danego auta jada wlasnie na ten drozszy obiad do knajpy.Swietny widok jak przed knajpa stoja stare Corwetty,Linkolny Mustangi

to o tych samochodach potwierdzam w Roskilde jak byliśmy to w piatek juz po miescie dużo amerykańskich krążowników szos jezdzilo..mieli w weekend zlot ;)..c do cen to nie zwróciłem uwagi..nie ja place :;)
18 sierpnia 2014 16:35 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Orim-wszelki duch:)Gdzieś Ty był?:)Widzisz Ands:) -kolega przynajmniej wygadany:):):)A Ty sobie siedzisz na tej wyspie jak Robinson jaki, ani be ani me:):):)
18 sierpnia 2014 16:41
kasia63

Orim-wszelki duch:)Gdzieś Ty był?:)Widzisz Ands:) -kolega przynajmniej wygadany:):):)A Ty sobie siedzisz na tej wyspie jak Robinson jaki, ani be ani me:):):)

:P...troche info o które dzisiaj pytalas juz przemycilem w poprzednich postach...nie śledzi Pani :P..ale na życzenie popisalem ;)..
18 sierpnia 2014 16:42 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nie wygadany tylko z duza iloscia wolnego czasu.Ja pracowale w Dani nie w opiece.Kladlem dachy na halach produkcyjnych.Mi Dania,Szwecja bardzo pasuja pomimo wczesnego zimna.Tylko po powrocie do Polski trudno sie odnalesc i przestawic na zamykanie samochodu,drzwi od domu itp
18 sierpnia 2014 16:45 / 1 osobie podoba się ten post
Ands

:P...troche info o które dzisiaj pytalas juz przemycilem w poprzednich postach...nie śledzi Pani :P..ale na życzenie popisalem ;)..

Ano nie bardzo,ale jak tak to sumiennie odrobię zaległości,żebys sie nie czuł zmolestowany:):):):)
18 sierpnia 2014 16:50
Witajcie:) Mam pytanie, dotąd nikt mojego pdp nie odwiedzal na długo, były to przelotne odwiedziny na 20 min. Dzisiaj ma wpaść drugi syn którego odkad tu jestem ( m-c) nie wiedzialam, czy ja mam mu usługiwac kawa ciasteczka itd?? bo przewaznie jak jest syn Pdp ktory mieszka pietro wyzej to ja wtedy ide do siebie. Syn który mieszka wyzej i odwiedza ojcia 2-3h dziennie sam przynosi sobie cos do picia i jak pierwszy razem zapytalam czy cos chce , nie chcial wiecej juz nie pytalam.
18 sierpnia 2014 16:52 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ano nie bardzo,ale jak tak to sumiennie odrobię zaległości,żebys sie nie czuł zmolestowany:):):):)

chyba zaniedbany:P...do molestowania jeszcze daleko :P...tak mi się jakos kojarzy ze kobiety zaniedbują a nie molestują..oj posypią sie pioruny :P
18 sierpnia 2014 16:54
Miałeś pecha do kobiet