Na wyjeździe #12

08 sierpnia 2014 14:16
neta

Śliczne jest. Zamierzam sobie tam chałupe kupić jak już będę duża i bogata :D

zalezy co kto lubi- mi tam jest dobrze. ale dla niektorych za daleko do stolycy :P za cicho, za spokojnie, bezrobocie duze.... ale ladnie to fakt  :)
08 sierpnia 2014 14:17 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Ja się nie będe śmiac bo też nie wiem jak korzystać jedynie co mi wiadome trzeba miec konto internetowe. Z miła chęcia dowiem się więcej.

no konta internetowe i w zlotowkach i euro mam- to znaczy, ze juz nie jest zle ;) tylko co dalej. "starzy wyjadacze" pomocy :P
08 sierpnia 2014 14:19
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

zalezy co kto lubi- mi tam jest dobrze. ale dla niektorych za daleko do stolycy :P za cicho, za spokojnie, bezrobocie duze.... ale ladnie to fakt  :)

Przemyśl mi się marzy :)
08 sierpnia 2014 14:24
neta

Przemyśl mi się marzy :)

dla mnie za daleko, za duzo roznej zbieraniny ludzi i za mocno zaciagaja ( mowa) ;) ale pieknie jest- to fakt. myslalam, ze w Bieszczady wszystkich bardziej ciagnie jesli chodzi o Podkarpacie...mnie w Rzeszowie jest dobrze- polecam kazdemu to miasto. problemy sa jak wszedzie, ale miasto spoko.
08 sierpnia 2014 14:34

no konta internetowe i w zlotowkach i euro mam- to znaczy, ze juz nie jest zle ;) tylko co dalej. "starzy wyjadacze" pomocy :P

zarejestruj się w kantorze internetowym.To bardzo proste.
Ja już od pięciu lat nie wymieniam EURO w kantorach.
Ja wymieniam w Poznaniu:)
08 sierpnia 2014 14:42 / 1 osobie podoba się ten post
neta

Jak ja lubie to 'ta joj' i charakterystyczne zaciąganie wyrazów :) od razu mi się mordka cieszy :)

Np w Przemyślu i nie tylko tam ,jak sie pójdzie na targ to się można nasłuchać,,ta jojku , ta joj''.
Jezdziłam do Lwowa,Truskawca,Samboru i tam ludzie pochodzenia polskiego  tez tak mówią.
Kiedys w niemieckim sklepie ekspedientka mówiła po niemiecku , ale akcent miała nie do podrobienia wschodni.Powiedziałam o tym PDP, a on twierdził że nie ona normalnie mówi.Wreszczie zapytał ją i przyznała ,że pochodzi z dawnej ZSRR.
08 sierpnia 2014 14:59 / 1 osobie podoba się ten post

mam pytanie, po ktorym pewnie polowa z Was bedzie sie ze mna smiac, ale co tam... raz kozie smierc. nigdy nie mialam potrzeby wymieniania wiekszej ilosci kasy, zawsze korzystalam z kantorow stacjonarnych. jak dzialaja internetowe? bede miec kase na koncie w euro i co dalej??? aaa i gdzie korzystniej?? czyzby w internecie?

Najlepiej mieć 2 konta w jednym banku: euro i złotówkowe.Wchodzisz na stronę banku,logujesz się i szukasz wykonaj przelew/własny.Wchodzisz zaznaczasz swoje dane,wykonaj przelew z euro na złotówkowe piszesz kwote i wyslij.Bank sam przelicza euro.
Na głównej stronie banku powinna być kwota za euro.Interesuje cie kupno(to co bank robi)
08 sierpnia 2014 15:01
ivetta

Np w Przemyślu i nie tylko tam ,jak sie pójdzie na targ to się można nasłuchać,,ta jojku , ta joj''.
Jezdziłam do Lwowa,Truskawca,Samboru i tam ludzie pochodzenia polskiego  tez tak mówią.
Kiedys w niemieckim sklepie ekspedientka mówiła po niemiecku , ale akcent miała nie do podrobienia wschodni.Powiedziałam o tym PDP, a on twierdził że nie ona normalnie mówi.Wreszczie zapytał ją i przyznała ,że pochodzi z dawnej ZSRR.

To prawda - byłam, słyszałam :)
Akcent zawsze zdradza nasze pochodzenie. Ja mieszkam od urodzenia na śląsku, i chociaż gwary śląskiej nie znam ni w ząb, to sposób akcentowania mam charakterystyczny dla ślązaków :)
08 sierpnia 2014 15:04
emi

To się nazywa mieć pecha. Ja w tym miesiącu dostanę kasę tylko za 4 dni :((((((((((((

Patrzcie na Kupno nie sprzedaż ! To nas interesuje :):):)
Wolałabym zeby było odwrotnie :)
Kupno większe niż sprzedaż :)
08 sierpnia 2014 15:06 / 2 osobom podoba się ten post

1) zarejestruj się na tej stronie:
https://internetowykantor.pl/rejestracja/
(trzeba podać nr konta bankowego i swoje dane zgodne z danymi podanymi w banku)

2) dokonaj przelewu kwoty w euro (jak chcesz wymienić na zł) na konto internetowykantor - tutaj koszty bankowe/przelewu w zalezności od banku (ja nnie płacę nic, bo mam konto w ING).

3) jak pieniążki dotrą - będziesz widziała po zalogowaniu - wymieniasz kiedy chcesz w godz. 8:30 - 20:00 (pn.-pt.)
* zatwierdzanie ręczne:  obserwujesz kurs i klikasz "zleć wymianę" jak kurs ci pasuje,
* zatwierdzanie automatyczne: możesz ustawić sobie minimalny kurs, po jakim ma być wymiana .....ale realny :))). W chwili, gdy kurs osiągnie tę wartość, nastąpi automatyczna wymiana.

Wg mnie wymiana jest korzystna w stosunku do zwykłych kantorów, a poza tym możesz ją zrobić zawsze, nawet jak jesteś w DE.

Poczytaj sobie dokładniej:
https://internetowykantor.pl/jak-to-dziala/
https://internetowykantor.pl/jak-to-dziala/informacje-ogolne/
https://internetowykantor.pl/regulamin/
08 sierpnia 2014 15:09 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

http://www.poloniusz.pl/o1-22gjin/?utm_source=powiadomienia&utm_medium=email&utm_campaign=2012-3

Nie to pierwsze ogłoszenie tylko nastepne.

W tym ogłoszeniu oprócz kasy ,dobre jest jeszcze ...,,mozliwość noclegu''....to ja bym wolała bez tego noclegu za tyle kasy ,to chyba bez wstawania do mamusi.
08 sierpnia 2014 15:39
Renata81

Najlepiej mieć 2 konta w jednym banku: euro i złotówkowe.Wchodzisz na stronę banku,logujesz się i szukasz wykonaj przelew/własny.Wchodzisz zaznaczasz swoje dane,wykonaj przelew z euro na złotówkowe piszesz kwote i wyslij.Bank sam przelicza euro.
Na głównej stronie banku powinna być kwota za euro.Interesuje cie kupno(to co bank robi)

i to bardziej korzystne niz na okolo przez kantor internetowy?
08 sierpnia 2014 15:47

no stronie mojego banku kurs kupna mam 4,08 , a normalnie w necie 4,20 ( bardzo duza roznica jak dla mnie) to chyba jednak jakos na zewnatrz bardziej mi sie oplaci niz w moim wlasnym banku....chyba, ze cos zle doczytalam....
08 sierpnia 2014 15:51 / 1 osobie podoba się ten post

Renata chyba  nie o tym pisze o czym Ty myślisz!
Bank nigdy Ci nie zapłaci tyle co kantor interneetowy'
U mnie cała wymiana trwaod 5 do 10 minut i kasa na koncie ,mam w BZWBK oba konta
Wszystko bez prowizji:))
08 sierpnia 2014 15:52 / 1 osobie podoba się ten post

no stronie mojego banku kurs kupna mam 4,08 , a normalnie w necie 4,20 ( bardzo duza roznica jak dla mnie) to chyba jednak jakos na zewnatrz bardziej mi sie oplaci niz w moim wlasnym banku....chyba, ze cos zle doczytalam....

Kochanie Ty chyba cały czas mylisz kantor internetowy z kontem internetowym.
To są dwie zupełnie rózne rzeczy.
Gabrysia Ci ładnie to opisała działanie kantorów internetowych.