Na wyjeździe #12

16 sierpnia 2014 18:43
romana

Czerwony i złoty to kolory szczęscia u Chińczyków, dlatego ich knajpy często mają taki wystrój.

Pozdrawiam wszystkich, szczególnie tych wkurzonych, niewyspanych, zmarnowanych i mających dość! Bo do każdej grupy się zaliczam po dzisiejszej nocy, prawie nieprzespanej, oczywiście!
Wiem, że ostatnie słowa mojej babci przed smiercią będa brzmieć
-Romana, ich muss zur Toilette!
Może to będzie Kryśka, Barbara, Zocha, nie ma znaczenia. Toaleta będzie na pewno i mus także zarówno.

Pozdrawiam wszystkich bojowników w walce o nieprzerwany sen!

Do dzisiaj pamiętam słowa omy Ich habe durst nawet w ostatniej minucie jej życia. Do pozdrowień się dolączam chociaz noce mam przespane.
16 sierpnia 2014 19:05
Alina

Mój dziadek wczoraj też musiał aufs klo ale niestety nie zdążył i obsrał się łącznie ze skarpetkami. Mało tego, gdy zaczęłam go myć to zaczęło mu lecieć z pupy na moje ręce. Do tej pory mam wrażenie, że mi zajeżdżają gó..nem Nie mam jeszcze pieniędzy na koncie i mnie to martwi bo moja agencja ten kontrakt wypowiedziała. Pierwszy raz spotykam się z tym aby agencja wypowiedziała kontrakt. Z regóły trzymają nawet takie gdzie wymaga się od opiekunki aby oporządzała konie. Martwię się bo nie wiem o co kaman. Jak w poniedziałek jeszcze w dalszym ciągu nie będę mieć kasy na koncie to zaczynam alarm. Może to tylko opóźnienie spowaodowane urlopami i niepotrzebnie panikuję ale kasa zawsze wprowadza człowieka w stan nerwówki, a zwłaszcza jej brak.

Wszystkie informacje  o stanie zdrowia podopiecznego zgodne?,nie ma nic ukrytego-ansteckende Krankheit ( choroba zakażna ).?

16 sierpnia 2014 19:19 / 1 osobie podoba się ten post
Chyba z początkiem miesiąca. Dowiedziałam się tego od przedstawicielki agencji niemieckiej i mojej pdp. 
16 sierpnia 2014 20:04 / 5 osobom podoba się ten post
Chcę się z Wami podzielić wspaniałą wiadomością: W niedalekim miasteczku, gdzie mieszkam (20 km ), otwarto polski sklepik! Pomimo, że dowiedziałam się o tym krótko po przyjeździe z Polski,co oznacza, że przywiozłam sobie mnóstwo produktów spożywczych, pojechaliśmy tam z mężem i nakupiliśmy pierdół, tylko po to, żeby wesprzeć ich. Sklep prowadzi młode małżeństwo, otwarci, na wszelkie nowości. Sami zaproponowali,że chcieliby, żeby ten ich sklepik, był takim - miejscem integracji i spotkań Polaków mieszkających w okolicy. A ja wymyśliłam,żeby u nich w sklepiku założyć "bibliotekę uczciwości"- przynosimy przeczytane książki, inni je wypożyczają, i odnoszą.Inni też przynoszą swoje książki i tak dalej.
16 sierpnia 2014 20:20
20 km od Fuldy.
16 sierpnia 2014 20:26 / 1 osobie podoba się ten post
pipeta

Chcę się z Wami podzielić wspaniałą wiadomością: W niedalekim miasteczku, gdzie mieszkam (20 km ), otwarto polski sklepik! Pomimo, że dowiedziałam się o tym krótko po przyjeździe z Polski,co oznacza, że przywiozłam sobie mnóstwo produktów spożywczych, pojechaliśmy tam z mężem i nakupiliśmy pierdół, tylko po to, żeby wesprzeć ich. Sklep prowadzi młode małżeństwo, otwarci, na wszelkie nowości. Sami zaproponowali,że chcieliby, żeby ten ich sklepik, był takim - miejscem integracji i spotkań Polaków mieszkających w okolicy. A ja wymyśliłam,żeby u nich w sklepiku założyć "bibliotekę uczciwości"- przynosimy przeczytane książki, inni je wypożyczają, i odnoszą.Inni też przynoszą swoje książki i tak dalej.

Spotkałam  już sklepik polski  z wymianą książek, czasopism w Benscheim.....
16 sierpnia 2014 20:41
berdi - Schlitz
16 sierpnia 2014 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
emi

A może to opóźnienie spowodowane jest opóźnieniem ze strony dziadka. A to już może być przyczyna rozwiązania kontraktu.

Właśnie tego się obawiam, bo jak nie wiadomo o co chodzi to zazwyczaj chodzi o pieniądze.
16 sierpnia 2014 22:03
Jeszcze dwa tygodnie. Kurcze, denerwuję się. Może niepotrzebnie się nakręcam ale ta moja pdp trasznie jest skąpa i do tego kłamczucha więc nieuczciwość też by mi do niej pasowała.
16 sierpnia 2014 22:08
zosia_samosia

Wszystkie informacje  o stanie zdrowia podopiecznego zgodne?,nie ma nic ukrytego-ansteckende Krankheit ( choroba zakażna ).?

Sraczka mojego dziadka była spowodowana kropelkami na sranie, które sama mu zaaplikowałam. Jest chory na Parkinsona i ma problemy z wypróżnianiem. Zazwyczaj wszystko jest ok ale tym razem moja rozgarnięta podopieczna podała mu na obiad linsen zupę no i co za dużo to niezdrowo.Kropelki + soczewica= moje obsrane ręce.
17 sierpnia 2014 00:28
Która Pani z Wrocławia?:)
17 sierpnia 2014 00:37 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Jeszcze dwa tygodnie. Kurcze, denerwuję się. Może niepotrzebnie się nakręcam ale ta moja pdp trasznie jest skąpa i do tego kłamczucha więc nieuczciwość też by mi do niej pasowała.

Alinka ,
 nie wiem jak u Ciebie, ale mój Opcia zawsze 18 płaci za bieżacy m-c.
Jeśli zerwali z początkiem m-ca umowę, to czarno to widzę.
Dziadek Twój nie zaplacil za sierpień, to agencja tez nie...
Czegoś nie rozumiem, jak umowa zerwana, to czemu agencja Cię tam trzyma?
17 sierpnia 2014 07:15 / 3 osobom podoba się ten post
Dzien doberek nik na kawke nie zaprasza co jest jeszcze spicie spioszki?Pobutka wstawac to ze niedzela jest najluzniejszym dniem w tygodni to dobrze !! Ale nie od forum miłej, przesympatycznej , usmiechnietej niedzieli!! To ze jeszcze słonko nie swieci nie martwcie sie Zaswieci jeszcze chociazby w naszych sercach!! Wytrwałosci tym co na wyjezdzie ,uropowicza miłego odpoczynku:))Pa miłego:))
17 sierpnia 2014 09:58 / 2 osobom podoba się ten post
Witam także i dołaczam do klubu bom leń z natury :)
17 sierpnia 2014 10:20 / 5 osobom podoba się ten post
Renata81

Witam także i dołaczam do klubu bom leń z natury :)

A ja to pracuś jestem - zawsze mocno pracuję nad tym, co by tu zrobić, aby się nie narobić!

U nas słońce świeci od rana, dziwny widok, bo od dobrych kilku dni padało codziennie. Wyspałam się bez wstawania w nocy, po raz pierwszy od kilkunastu dni, bo babcia dostała więcej kropli przeciwbólowych i podziałało jej na sen. Oby tak już zostało!
Jestem w tak dobrym nastroju, że chyba sobie przetłumaczę kolejny reportaż Kapuścińskiego z niemieckiego. A Wy co będziecie robić?

Miłego dnia wszystkim!