U mnie dzis zupka kapusniaczek ze słodkiej kapusty!!
U mnie dzis zupka kapusniaczek ze słodkiej kapusty!!
No i masz !!!! Czy Ty dziś nie mijałaś z moim starym gdzieś tam w Niemczech?Wyobraż sobie ,że właśnie wraca do domu i chce ...........KAPUŚNIACZEK ze słodkiej kapusty.
Och ach ech...
Gosieńko , nie poznałam Cię z twarzy , troszkę się zmieniłaś -:)))))))))))))))))
Piers kurczaka, pieczarki, ziemniaki, kalafior na parze gotowany.
Do popicia rosol z wczoraj. Na deser budyn z twarozkiem homo.-razem wymieszane-i sokiem z truskawek.
Jutro mam dzien wolny od pracy i dzisiaj juz tez. Powyjadam wiec resztki z calego tygodnia. Mam nadzieje, ze przezyje.
A teraz bylam narwac owocow pigwy i zamierzam dla mojego Dziadzi ugotowac z nich zel i marmolade.
I kto mi zabroni robic przetwory?
A i powidla z truskawek i kompoty z mirabelek -mojej produkcji, mamy juz w polowie zjedzone.
Dziś bez wysiłku. po zakupowym szleństwie. Obiad " gotoała " narzeczona dziadzia. A zaserwowała mianowicie: Erbseneintopf z puszki + wkrojone w to 6 cienkich paróweczek. Istne szalenstwo w kuchni. Dziś ona rządzi w kuchni.Trudno jak się niema cosie lubiu to sie lubi cosie ma. Ja wybredna niejestem to i zjadłam i podziekowałam a jak ze.
Mnie dziś zaserwowano na obiad- Zwiebelkuchen, pierwszy raz to jadłam i powiem Wam pyszne :)
Mnie dziś zaserwowano na obiad- Zwiebelkuchen, pierwszy raz to jadłam i powiem Wam pyszne :)
No i masz !!!! Czy Ty dziś nie mijałaś z moim starym gdzieś tam w Niemczech?Wyobraż sobie ,że właśnie wraca do domu i chce ...........KAPUŚNIACZEK ze słodkiej kapusty.
Och ach ech...