Dziś kotleciki mielone,ziemniaczki(tylko dla mnie bo babcia nie lubi)oraz pyszna sałatka.
ORIM (Usunięty)
31 sierpnia 2014 09:37 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis na szybko i bez ułańskiej fantazji ha ha Narusze zapasy na wrazie "W" Mowiac inaczej dzis pancernik ( puszka) do otwarcia i podgrzania.Jeszcze nie wiem co ale chyba to co bedzie pod reka
...zupa-krem z cukini i cielecina w sosie ,puree ziemniaczane i mini marchewka w maselku.
Chętnie bym się załapała na taki obiadek -najlepiej smakuje jak jest tobie podany.
Własnie przygotowuję składniki do chłopskiego garnka -bardzo tutaj cała familia to lubi
sznycel z ananasem z zoltym serem zapiekany, ziemniaczki smazone , marchewka z groszkiem w bialym sosie
amelka (Usunięty)
31 sierpnia 2014 12:22
Wolny dzien dzisiaj ale wymyslilam na szybko: makaron -z wczoraj-z panierowana piersia kurczaka, pomidorem, pieczarkami, cebula, kaparami i sosem paprykowym ze sloika-nie z papierka ), posypalam swiezym oregano z ogrodka.
Do tego kwaszona kapusta zasmazana- z wczoraj.
Bez wysilku ale smakowalo bardzo dobrze .-))
31 sierpnia 2014 12:52 / 1 osobie podoba się ten post
Zapiekanka makaronowa z cukinią ,marchewką,cebulką i kurzą piersia pokrojoną w kostkę.Makaron dodatkowo wymieszałam ze szpinakiem ,który mi został z wczoraj.To wszystko zapieczone pod beszamelem posypanym z wierzchu żółtym serem.Do tego sałatka z pomidorów.
31 sierpnia 2014 14:13 / 7 osobom podoba się ten post
Dla Zysi reszta kartoffelsalad (dary po przyjęciu) klopsiki rybne (zalegały w zamrażarce ostatnie2), a ja zjem resztę sernika i dobiję się kawą z bitą śmietaną, a taki Dzień Opiekunki sobie urządze.