Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

02 września 2014 20:24
hej dziewczyny i chłopaki :)
mam takie pytanie.....: proszę się nie śmiać, ale nie wiem jak się przyrządza szpinak.
Otóż moja PDP go lubi, moja poprzedniczka mi go zostawiła i ja chcę go przyrządzić, jest mrożony w takich kostkach. Będę wdzięczna jak mi podsuniecie pomysł jak go zrobić :) i z czym najlepiej podać?
02 września 2014 20:30
agamor

mam takie pytanie.....: proszę się nie śmiać, ale nie wiem jak się przyrządza szpinak.
Otóż moja PDP go lubi, moja poprzedniczka mi go zostawiła i ja chcę go przyrządzić, jest mrożony w takich kostkach. Będę wdzięczna jak mi podsuniecie pomysł jak go zrobić :) i z czym najlepiej podać?

hej,
weź na osobę 4 lub wiecej,zależy czy lubisz szpinak ?  rozmroż,dodaj 3 łyżki masła i po mału duś,jak odparuje woda,posól,ale próbuj czy nie jest już doprawiony...do smaku skrapia się cytryną świeża...

ale możesz ugotować jak wyżesz i podprawić śmietaną,solą i pieprzem,do tego ziemniaki i jajko-klasyczny piątkowy posiłek.

Pozdrawiam

02 września 2014 20:50
ania37

hej,
weź na osobę 4 lub wiecej,zależy czy lubisz szpinak ?  rozmroż,dodaj 3 łyżki masła i po mału duś,jak odparuje woda,posól,ale próbuj czy nie jest już doprawiony...do smaku skrapia się cytryną świeża...

ale możesz ugotować jak wyżesz i podprawić śmietaną,solą i pieprzem,do tego ziemniaki i jajko-klasyczny piątkowy posiłek.

Pozdrawiam

dzięki bardzo tak zrobię na maśle w czwartek bo jutro zupka warzywna jest :)

02 września 2014 23:33
Dziś był bigosik z ziemniakami :)
02 września 2014 23:37
kasia63

Dziś był bigosik z ziemniakami :)

Chyba smaczny bardzo,skoro jeszcze o tej godzinie pamiętasz  
02 września 2014 23:40 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

Ten w kostkach ,jesli Rahmspinat,to jest juz gotowy,wystarczy rozmrozić.
Ja dodaje tylko roztarty ząbek czosnku do niego.
03 września 2014 07:44
greenandy

Chyba smaczny bardzo,skoro jeszcze o tej godzinie pamiętasz :-) 

Hi hi hi,mniamuśny:)Wieczorem załowałam,że sobie nie odłożyłam na kolację tylko wszystko resztę zamroziłam:(
03 września 2014 08:52 / 1 osobie podoba się ten post
Dzis po polsku . Rosol z makaronem a na drugie danie schabowy z ziemniaczkami .
03 września 2014 10:43
Dziś po włosku -makaron wstązki + sos carbonara czyli sos śmietanowo-ziołowy z kawałkami szynki + grune w sosie balsamicznym.
03 września 2014 10:44
greenandy

Ten w kostkach ,jesli Rahmspinat,to jest juz gotowy,wystarczy rozmrozić.
Ja dodaje tylko roztarty ząbek czosnku do niego.

ok sprawdzę :), dzięki
03 września 2014 12:38
zupka jarzynowa z wkladka w postaci parowki
03 września 2014 12:49 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Hi hi hi,mniamuśny:)Wieczorem załowałam,że sobie nie odłożyłam na kolację tylko wszystko resztę zamroziłam:(

A ja dzisiaj robię bigos :D
03 września 2014 12:52
Piers z kurczaczka z pomidorami i mozarella, pieczone ziemniaczki i salata
03 września 2014 16:19
a ja dziś byłam w Mc Donaldzie na obiedzie ;]
do tego zjadłam ohydnego mc Flurry , miał być kokosowy, spodziewałam się cudów chyba, bo z kokosa były jedynie wiórki ;]

nie polecam!
03 września 2014 16:55 / 1 osobie podoba się ten post
Pierś z kurczaka w sosie curry.