Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

06 września 2014 19:44
Berdi ja nie lubię tak mlecznie zmiękczonych. Moja córa owszem ale nie ja
06 września 2014 19:55
didusia

No Iwunia nie mogłam porównać wieku bo twój profil jest jak konto bankowe męża nie do otwarcia a na zdjęciu wyglądasz młodo  a tak na powaznie miałam 6 lat temub wypadek samochodowy gdzie połowa zębów była na wygnaniu i złamany nos  -od tej chwili staram sie takich produktów jak musli unikać chociaz nie powiem bardzo lubie i czasami omie podjadam jak robie jej sniadanie.

no już didusia,męża nie mam więc jego konta też,heheheh a konto  moje już odblokowane,,,zapomniałam,że sobie zamknełam,,możesz lukać,zdjęcie aktualne sprzed dwóch miesiecy....pa
06 września 2014 20:01
iwunia

no już didusia,męża nie mam więc jego konta też,heheheh a konto  moje już odblokowane,,,zapomniałam,że sobie zamknełam,,możesz lukać,zdjęcie aktualne sprzed dwóch miesiecy....pa

Dziękuje bardzo zaraz zalukam ale najpierw oma  ząbki,pipi i myjy,myju i do koja -pa
06 września 2014 23:31
ja też przygotowałam obiad na jutro dla mnie i pdp, spagetti, a co, posmakowała i powiedziała, że dobry sos zrobiłam, bo ja pierwszy raz jestem :)
06 września 2014 23:34
agamor

ja też przygotowałam obiad na jutro dla mnie i pdp, spagetti, a co, posmakowała i powiedziała, że dobry sos zrobiłam, bo ja pierwszy raz jestem :)

Wiesz jak to sie mowi: co masz zrobic dzisiaj zrob jutro, a co masz zjesc jutro zjedz dzisiaj:) Napisz jak robiłas sos,może cos nowego napiszesz.Kazda ma swoje tajniki.
07 września 2014 00:15 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Wiesz jak to sie mowi: co masz zrobic dzisiaj zrob jutro, a co masz zjesc jutro zjedz dzisiaj:) Napisz jak robiłas sos,może cos nowego napiszesz.Kazda ma swoje tajniki.

eeee co tam się chwalić będę, podpieram się gotowcami trochę głównie neapolitański, ale daję sporo pomidorów z puszki tych do pizzy, zioła, podduszam wcześniej cebulkę, potem pomidory te właśnie z puszki, też się duszą potem ten gotowiec, zioła, a mięso musiałam jej najpierw podsmażyć potem dusić bo cholera jedna nie chce twrdych rzeczy jadać, ato jej posmakowało, oczywiście zapodamz serem Granpadano :)
07 września 2014 08:50 / 1 osobie podoba się ten post
Niedziela, więc jak zwykle: mieso w sosie, kartoffelsalat, szpecle,co tydzień to samo, litości:(
07 września 2014 08:58 / 1 osobie podoba się ten post
Ryż i potrawka ze świntucha z papryka i pieczarkami,może kukurydzy jeszcze dorzucę:) Mam cudne schaboszczaki ,ale tu takie nasze ,niedzielne w panierce nieznane....
07 września 2014 09:18
gulasz drobiowy, ziemniaczki i mizeria
07 września 2014 09:20 / 1 osobie podoba się ten post
melonee,pyrki i kapucha czerwona albo modro- jak kto woli....ale mnie dzisiaj nosi.....aaaaa i na deser lody...uffff
07 września 2014 10:47
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem, ziemniaczki gotowane i surówka :)
07 września 2014 19:13
Joasia

U mnie dzisiaj na obiad ryba zapiekana z plasterkami pomidora i mozzarellą do tego ryż :):)

Czy mogę prosić o przepis?
07 września 2014 19:21 / 1 osobie podoba się ten post
balutka

Didusia brzmi smakowicie napisz jak to robisz,a skorzystam napewno. 

Uwaga piszę -przepis nieskomplikowany--kawałki piersi indyka smażę nie za długo aby nie przesuszyć -posypuję przyprawą do mięsa duszonego ( Kamis) .Do garnka wlewam tyle wody ile chce sosu dodaję bulionetkę drobiową, wegeta, trochę cukru oraz w kostkę pokrojoną marchewkę -gar się gotuje- jak marchewka ugotowana wyjmują ją na inny talerz -do wywaru robię zasmażkę ( masło+ mąka) dodaję potem spora łyżkę Schmand( taka kwaśna smietana 24 % tł.) razem wszystko załatwiam blenderem. Do tego sosu dodaję ugotowane marchewki i kawałki indyka. Smacznego-prosty i znany w moich rejonach sos.
07 września 2014 19:43 / 2 osobom podoba się ten post
Jakby ktos widział Binor to powiedzcie jej ze w wątku kulinarnym ma przepis na zalewajke/ bo sie o ten przepis dopraszała/.
08 września 2014 07:44 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Uwaga piszę -przepis nieskomplikowany--kawałki piersi indyka smażę nie za długo aby nie przesuszyć -posypuję przyprawą do mięsa duszonego ( Kamis) .Do garnka wlewam tyle wody ile chce sosu dodaję bulionetkę drobiową, wegeta, trochę cukru oraz w kostkę pokrojoną marchewkę -gar się gotuje- jak marchewka ugotowana wyjmują ją na inny talerz -do wywaru robię zasmażkę ( masło+ mąka) dodaję potem spora łyżkę Schmand( taka kwaśna smietana 24 % tł.) razem wszystko załatwiam blenderem. Do tego sosu dodaję ugotowane marchewki i kawałki indyka. Smacznego-prosty i znany w moich rejonach sos.

Dzięki serdeczne.No to do dzieła.