09 września 2014 07:59 / 1 osobie podoba się ten post
małaCzy mogę prosić o przepis?
4 filety ulubionej ryby ( ja robę z dorszem)
2 pomidory,
2 kulki mozzarelli ( duże kulki)
czosnek, sól , pieprz cytrynowy , sok z połówki cytryny
,Filety z ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem cytrynowym.
Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w grubsze plastry. Ser mozzarella również pokroić w plastry.
Na każdym rybnym filecie układać na przemian plaster pomidora, mozzarelli i świeży liść bazylii. Oprószyć śweżo zmielonym czarnym pieprzem. Każdy filet owinąć folią aluminiową i piec ok. 35 minut w 180°C. Po tym czasie rozwinąć rybę z folii i zapiec z wierzchu jeszcze 5 minut.