Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

08 września 2014 08:00
Biały barszcz:)
08 września 2014 08:17
dzisiaj resztki weekendowe
08 września 2014 08:24
magdalena_k

dzisiaj resztki weekendowe

haha ja tak samo, nie ma tak dobrze :)
08 września 2014 08:27
Ja też resztki weekendowe , haha!
08 września 2014 08:30
Zupa śliwkowa, a z czerstwych bułek ''francuskie tosty'' w mleku i w jajku.
08 września 2014 09:01 / 1 osobie podoba się ten post
Bigosik ,co to go zamroziłam i ziemniaki:)Czyli nic do roboty:)
08 września 2014 10:40
magdalena_k

dzisiaj resztki weekendowe

mam ten sam obiad :)
 
08 września 2014 10:56
U mnie dzis leczo z przewaga pieczarek :)i ziemniaczki .
08 września 2014 10:59
Puree. Warzywa na patelnie i losos w panierce
08 września 2014 11:00 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie gulasz,dziś bez udziwnień,bo ostatnio dodałam marchewke,papryke,cukinie,bakłażana...itd., no i mój powybierał mieso a resztę zostawił,wiec dzis sie nie bedzie męczył
08 września 2014 11:55 / 2 osobom podoba się ten post
Atiii

mam ten sam obiad :)
 

ale rozne resztki chyba hahahha :)
 
08 września 2014 12:29
magdalena_k

ale rozne resztki chyba hahahha :)
 

to było oczywiste :)
 
08 września 2014 20:34 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Bigosik ,co to go zamroziłam i ziemniaki:)Czyli nic do roboty:)

Jutro tak zrobię. 
Lubię bigosik. Pierwszy raz zrobiłam ale to polskie jadło przypadło tu bardzo do gustu )
Byli goście, którzy po urlopie w Polsce, bardzo zachwalali polski bigos. 
Więc zrobiłam i ja.
 
08 września 2014 22:35
Jutro nie będę miała czasu pisać zatem dziś przedstawiam menu-polędwica wieprzowa smażona z dużą ilością też smażonej cebuli z sosem sojowym i miodem do tego surowe ziemniaki równięż smażone-chyba mi patelni zabraknie do tego surówka z kiszonej kapusty( to dla mnie) a dla niemieckiego żąłądka jakaś tam sałata.Kalorii będzie wiele ,raz nie zawsze. Zapomniałam jeszcze zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów
09 września 2014 07:59 / 1 osobie podoba się ten post
mała

Czy mogę prosić o przepis?

4 filety ulubionej ryby ( ja robę z dorszem)
2 pomidory,
2 kulki mozzarelli ( duże kulki)
czosnek, sól , pieprz cytrynowy , sok z połówki cytryny
,Filety z ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem cytrynowym.
Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w grubsze plastry. Ser mozzarella również pokroić w plastry.
Na każdym rybnym filecie układać na przemian plaster pomidora, mozzarelli i świeży liść bazylii. Oprószyć śweżo zmielonym czarnym pieprzem. Każdy filet owinąć folią aluminiową i piec ok. 35 minut w 180°C. Po tym czasie rozwinąć rybę z folii i zapiec z wierzchu jeszcze 5 minut.