Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

10 września 2014 23:11 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

a co to?:::))), aaaaa pieprznie w sensie ostro?, nie nie, tam w ogóle bardzo mało przypraw się używa, troszeczkę soli, pieprzu, na śniadanie musi byc wszystko w temperaturze pokojowej i na kolację też, jak kupiłam mus jabłkowy czy taki deserek to też temperatura pokojowa, inaczej nie zje, a obiad jakie ceregiele, no bynajmniej u mie tego w domu nie ma.
Nakładam po troszeczku na duży talerz, potem reszte obiadu rozdzielam do tzrech ceramicznych miseczek np. ziemniaki, mięsko i surówka i ona sobie dokłada to na co ma ochotę, a jak jej zrobiłam spagetti i nałożyłam na talerz to sobie odwalia na inny, poprosiła żebym do tego usmażyła jej jajka sadzone i ketchup, sos pomidorowy i ketchup, że ja nie znam na tyle języka żeby jej odpowiedzieć, cholercia

Pociesz się ja do tej pory miałam tylko 4 dania i tak w kółko : sznyce, brattkartofel i warzywa, placki ziemiaczane, naleśniki z boczkiem i stek. koniec kropka.  Teraz jest córka to wszystko zjada, nie wiem czy nie wróci do tych  dań / o mój boże/ jak córka odjedzie. U mnie jeszcze jest wszystko co do minuty !!!!!!!!!!!!!
10 września 2014 23:13
michasia

Pociesz się ja do tej pory miałam tylko 4 dania i tak w kółko : sznyce, brattkartofel i warzywa, placki ziemiaczane, naleśniki z boczkiem i stek. koniec kropka.  Teraz jest córka to wszystko zjada, nie wiem czy nie wróci do tych  dań / o mój boże/ jak córka odjedzie. U mnie jeszcze jest wszystko co do minuty !!!!!!!!!!!!!

buuuaaaaahaahahhaha, co to kuź..a za kraj?  "dziki kraj, dzicy ludzie"
10 września 2014 23:21 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

buuuaaaaahaahahhaha, co to kuź..a za kraj?  "dziki kraj, dzicy ludzie"

Ne napisałam jeszcze ,że nie jje nabiału tylko na śniadanie buła i dżem brzoskwiniwy / tak już rok / i na kolację chleb z masłem i czasami jajo gotowane,owoce kupujemy ale nie jje - masakra, wszystko co możliwe prponowałam - dziwni ludzie??????????? a teraz nie ogarniam bo nawet jadła pizze - co dalej zobaczę:)
A tak przy okazji to jestesmy krajankami, ostatnie latka w Olsztynie spędziłam bawiąc wnuki :)
10 września 2014 23:29
michasia

Ne napisałam jeszcze ,że nie jje nabiału tylko na śniadanie buła i dżem brzoskwiniwy / tak już rok / i na kolację chleb z masłem i czasami jajo gotowane,owoce kupujemy ale nie jje - masakra, wszystko co możliwe prponowałam - dziwni ludzie??????????? a teraz nie ogarniam bo nawet jadła pizze - co dalej zobaczę:)
A tak przy okazji to jestesmy krajankami, ostatnie latka w Olsztynie spędziłam bawiąc wnuki :)

uwaga podaję jadłospis: śniadanie: chleb tostowy, dżem brzoskwiniowy, kawa i ser gotowany----CO   DZIEN   NIE!!!!!!!!! obiad: ziemniaki, szpinak, jajka sadzone, zupa warzywna, ryba-łosoś, kapusta kiszona, buraki czerwone tarkowane, nie jada w ogóle drobiu kolacja: pół albo kromka chleba bez skóry, może byc pomidorek, paróweczka, te ichnie kiełbasy jak mortadela, sałatka ziemniaczana, śledź w pomidorach, ser pleśniowy wydłubywany środek bądź odkraiwany  AMEN
10 września 2014 23:30 / 2 osobom podoba się ten post
ale mam dzisiaj polewkę ahahahahhiihihihihih
10 września 2014 23:32
agamor

uwaga podaję jadłospis: śniadanie: chleb tostowy, dżem brzoskwiniowy, kawa i ser gotowany----CO   DZIEN   NIE!!!!!!!!! obiad: ziemniaki, szpinak, jajka sadzone, zupa warzywna, ryba-łosoś, kapusta kiszona, buraki czerwone tarkowane, nie jada w ogóle drobiu kolacja: pół albo kromka chleba bez skóry, może byc pomidorek, paróweczka, te ichnie kiełbasy jak mortadela, sałatka ziemniaczana, śledź w pomidorach, ser pleśniowy wydłubywany środek bądź odkraiwany  AMEN

To możemy sobie podać rękę :)/ w sensie skromne menu buhaha,,,, ale Ty jadasz to samo?
10 września 2014 23:34 / 1 osobie podoba się ten post
trochę tak trochę nie, kupuję sobie inne rzeczy, ale przecież nie nakupuję i nie nagotuję bóg wie czego, i w kółko to samo

a zapomniałam o 10.00 jest drugie śniadanie: płatki owsiane na mleku

matko bosko, gdzie ten dobrobyt i ta cywilizacja????
11 września 2014 08:24 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

ale mam dzisiaj polewkę ahahahahhiihihihihih

Aga, dawaj przepis. Na zelewajke juz mam, to moze i polewka sie przyda))))).

Na obiad krokiety ziemniaczane nadziewane szpinakiem  (z Aldika).
11 września 2014 08:46 / 2 osobom podoba się ten post
Ha, ha ha wreszcie i ja mam super sztele, dziadek kucharzy, ja tylko robie sobie kawe i dla niego herbatke. Dzisiaj na ten przyklad zrobił jaja po holendersku, pychota a co na obiad? Słodka tajemnica.....i dodatki
11 września 2014 09:29
Margolcia szczesciaro . Ja dzisiaj nie wiem co zrobie na obiad , poszukuje inspiracji na forum .
11 września 2014 12:15
Dziki ryz +filet kury mniej dziki gotowany+ marchewka z groszkiem i sos pieczarkowy :)
11 września 2014 12:19 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

Aga, dawaj przepis. Na zelewajke juz mam, to moze i polewka sie przyda:-)))))).

Na obiad krokiety ziemniaczane nadziewane szpinakiem  (z Aldika).

Juz miałam nadzieje,ze sama robiłas:(
Jadłam tutaj krokiety ziemniaczane w niedziele podczas wspólnego,rodzinnego obiadu przygotowanego przez córkę.Bardzo mi smakowały.Poprosiłam o przepis.Odpowiedź-Bofrost:))
11 września 2014 12:19
margolcia

Ha, ha ha wreszcie i ja mam super sztele, dziadek kucharzy, ja tylko robie sobie kawe i dla niego herbatke. Dzisiaj na ten przyklad zrobił jaja po holendersku, pychota a co na obiad? Słodka tajemnica.....i dodatki

Margolcia liczymy na ciebie ,że będziesz codziennie wpisywała menu co nam pomorze odciązyć głowę -co tu ugotować . Ja wiele razy korzystałam z podpowiedzi
11 września 2014 12:56
Papryka nadziewana brązowym ryżem z mięsem,salatka z pomidorów, zamiast wiecznego kiślu na deser,dzisiaj jogurt i owoce.
11 września 2014 12:58
Ja już jestem po obiedzie.Tradycyjnie:schaboszczak,buraczki,ziemniaczki.