Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

11 września 2014 17:46 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Tina, ja nawet nie zmywam!!!
Ja w Posce na urlopie przez pierwszy tydzien piekłam kurczaki i golonki na przemian, moj ex sie popisał, naprawił mi drzwiczki w kuchence czyli wstawił szybe. 

Margolcia zaloż topik "Co dziadek gotuje na obiad" nie wypada Ci w tym pisać:)
11 września 2014 17:51 / 5 osobom podoba się ten post
mleczko47

Margolcia zaloż topik "Co dziadek gotuje na obiad" nie wypada Ci w tym pisać:)

E tam, ja jak tu jestem na forum to zadnego tematu nie"urodziłam" i niech tak zostanie, ha ha ha . Tu będę sie chwalic co mi podano do jedzenia.

Założe topik, a dziadek zastrajkuje i co? Z moim pechem wsio mozliwe jest.
12 września 2014 06:43 / 1 osobie podoba się ten post
Margolcia, nie ma prostszej zupy od dyniowej z zacierką. Gotujesz mleko ,lekko osolone z drobno pokrojoną dynią, do miekkości,robię na oko,np.1l tłustego mleka +0,5 kg dyni.po ugotowaniu miksuję, dosmaczam solą i cukrem.Zacierka to 1jajo, szczypta soli i tyle mąki ile się wgniecie,można skubać lub trzeć na tarce jarzynowej,można ugotować osobno, ja zarzucam na gotującą zupę. To zwykła zupa mleczna, ale bardzo smaczna i pożywna,
12 września 2014 07:10
Jeżu,takie smakowitości z samego rana to co bedzie póżniej jak się dzień na dobre rozkręci?
12 września 2014 08:31 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dzisiaj pójdę na łatwiznę i zrobię spaghetti .
12 września 2014 08:42 / 1 osobie podoba się ten post
Gulasz się odmraża,gnocchi/gotowiec/ ,jarzynka-jeszcze nie wiem:)
12 września 2014 08:56
Muszę przerobić dynię,którą zostałyśmy obdarowane,mam ochotę zrobić ze 3 słoiki w occie,ale po ostatniej stelli,mam uraz i ocet omijam z daleka. Pamiętam jak w przedszkolu,pani mnie napchała kopytkami wymiotowałam 2 dni. Od tamtego dnia ,przez 30lat nie tknęłam kopytek,przeszło, robię i zjadam,ale bez szału.Zrobię rzeczoną zupę i może zapiekę według przepisu Barbarelki.
12 września 2014 09:19
Zupa kalafiorowa
12 września 2014 09:48
schabowy, ziemniaczki z koperkiem i sałata :)
12 września 2014 10:05 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Marchewka z gruszką, czyli ze jak? Cuzamen;) do kupy starte i wymieszane?

Tak, na grubych oczkach ucieram gruszkę, na mniejszych marchewkę.
Nieco soku z cytryny, szczypta cukru, troszkę oleju lnianego i płaska łyżeczka majonezu.
Soczysta i zdrowa )
12 września 2014 10:28 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś powtórka z rozrywki- jakiś tam gulasz , ziemniaki i jakaś tam czerwona kapusta- wszystko jakieś tam bo mam dziś bardzo ważny dzień-wyjazdowo.
12 września 2014 10:54 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

Dziś powtórka z rozrywki- jakiś tam gulasz , ziemniaki i jakaś tam czerwona kapusta- wszystko jakieś tam bo mam dziś bardzo ważny dzień-wyjazdowo.

To samo co Ty ... tylko surówkę jakąś wymodzę , bo bardzo lubię czerwoną kapustę , ale po niej mam zbyt głośną muzykę w moich jelitach -:)))
12 września 2014 10:55
jak zwykle w piątek -ryba+ ziemniaki+szpinak +owoce z puszki na deser= luzik...
12 września 2014 11:00
Hering z sosem i pel kartofel (nie wiem czy dobrze napisałam)
12 września 2014 11:07
Evvex

Margolcia, nie ma prostszej zupy od dyniowej z zacierką. Gotujesz mleko ,lekko osolone z drobno pokrojoną dynią, do miekkości,robię na oko,np.1l tłustego mleka +0,5 kg dyni.po ugotowaniu miksuję, dosmaczam solą i cukrem.Zacierka to 1jajo, szczypta soli i tyle mąki ile się wgniecie,można skubać lub trzeć na tarce jarzynowej,można ugotować osobno, ja zarzucam na gotującą zupę. To zwykła zupa mleczna, ale bardzo smaczna i pożywna,

a dynia to ta pomaraczowa ? i ze skórką czy bez ?