Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

13 września 2014 09:34 / 3 osobom podoba się ten post
Prawie dwa dni spedzilismy z pdp w Holandii u jego znajomych, stołowalismy sie w restauracjach, dzisiaj dziadek przy garkach juz od godziny, na obiad order cielęcy, puszyste(?)kartofle i surówka z cykorii+ ciasto sliwkowe do kawy, ktore sie juz piecze, och życie jest piękne!
13 września 2014 09:40
pomidorówka z ryżem,co mi została od poprzedniego razu wiec zamroziłam i dzisiaj tylko jakąs wkładke walne i laba....oj, oj wolna sobota,,,,,czego i wam życzę...pa
13 września 2014 10:42 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Prawie dwa dni spedzilismy z pdp w Holandii u jego znajomych, stołowalismy sie w restauracjach, dzisiaj dziadek przy garkach juz od godziny, na obiad order cielęcy, puszyste(?)kartofle i surówka z cykorii+ ciasto sliwkowe do kawy, ktore sie juz piecze, och życie jest piękne!

oj margolcia, nie za dobrze Ci tam :)
13 września 2014 11:13 / 2 osobom podoba się ten post
nesca_nebesca

oj margolcia, nie za dobrze Ci tam :)

Czasem tez myśle, ze to sen, ha ha ha ! Zycze wszystkim takie szteli. 
13 września 2014 11:17
Buraczki na ciepło,ziemniaki i mielony po ichniemu:)
13 września 2014 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
Duszona marcheweczka i do tego rybeczka(gotowiec).
13 września 2014 11:55
@babultka, dasz przepis na marchewke?
13 września 2014 12:24 / 3 osobom podoba się ten post
Z lenistwa wyciągnęłam zamrozoną zupkę pieczarkową. Danie się odmroziło, zaglądam do pojemniczka z opisem ,, Zupa pieczarkowa 1 porcja,, a tam ciasto z porzeczkami! No i co ja mam teraz zrobić, jak tu pora obiadu :(((((((((

Dodać muszę, że zupę tę opisała i zamroziła, moja ukochana ostatnia , zmienniczka :)))))))))))
13 września 2014 13:10
Dzisiaj kartofelki zapiekane, kapusta kiszona z białą kiełbaską opiekaną.
13 września 2014 14:35
Magdalena_Sewicka

@babultka, dasz przepis na marchewke?

dasz?
13 września 2014 14:38 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Margolciu,podpytaj się go o przepis na surówkę z cykorii.

U mnie dzisiaj rosół z kurczaka,sama robiłam,więc warzywa były obrane:),oraz risotto.
13 września 2014 15:12 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dziś ryż , warzywa z mięsem i sosik ....ja nie nazywam tego risottem , tylko wyspą ryżową ... Boszeee, jak to pięknie i apetycznie wygłąda jak pierdyknę na środku " babeczkę z ryżu ", jako foremka jest zgrabna filiżanka a naokoło warzywa pokrojone w słupki - marchewka , cukinia , kalarepa i zdziebko pora .... Pływa se toto w sosie , mięciuteńkie ... no raj w gębie ....ładnie jest tylko na moim talerzu , bo Pusi i tak to muszę wszystko razem wymiętolić , bo sosy to ona lubi w ilości zupy .... ale jak by ktoś wszedł znienacka to bym bodaj palcami a babeczkę na śsrodku uformowała , zeby miało to wygląd !!!!.... wszystko na talerzu musi mieć ciapciowate , wymiętolone ... a przed panieńskim nazwiskiem " Von " posiadała .... musi mezalians nie wyszedł jej na dobre ! -:)))
13 września 2014 15:14 / 1 osobie podoba się ten post
nie no ja padnę z Ciebie,ale ty piszesz ,ja az tak nie potrafie,za to pyskowac umiem ha ha
13 września 2014 15:21 / 2 osobom podoba się ten post
Kupiłam w polskim sklepie słoik kiszonej kapusty, żeberka, boczek chudziutki i co zrobiłam? Tak jest! Cudowny polski kapuśniaczek. Mój POP nigdy nie jadł takiej zupy, ale... zjadł dwa talerze! Tak mu smakowalo! Bo gdzież tym niemieckim brejom do naszych zup...
13 września 2014 16:35
doda1961

Z lenistwa wyciągnęłam zamrozoną zupkę pieczarkową. Danie się odmroziło, zaglądam do pojemniczka z opisem ,, Zupa pieczarkowa 1 porcja,, a tam ciasto z porzeczkami! No i co ja mam teraz zrobić, jak tu pora obiadu :(((((((((

Dodać muszę, że zupę tę opisała i zamroziła, moja ukochana ostatnia , zmienniczka :)))))))))))

HAHAHA, dobre,dobre;))))))))))))) I co zrobiałas?