Co dzisiaj gotujesz na obiad ?

20 września 2014 14:09 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Ja juz po obiedzie i teraz moge napisac co jedliśmy,gdyz czesto co innego mi wyjdzie od zamierzonego.Jak pdp pyta co dzisiaj jemy zawsze mowie niespodzianka i dopiero po osiągnięciu koncowego efektu wiem co podaję.

Dzisiaj zrobilam < cebulka w kostkę - filet z kurczaka - pieczarki - smietana - na koniec dodałam koktajlowe pomidorki i zapiekłam > oczywiscie przyprawy.
W trakcie obiadu moja Pani powiedziala - fantastyczne danie - i to mi wystarczy.

Teraz zagniotłam ciasto na strudla i muszę czekac godzinę,bo inaczej sie nie rozciagnie.Jabłek mamy cały ogrod,trzeba chociaż część zjeść.

Ja jutro robię ciasto śliwkowę moje pierwsze mam nadzieję,ze się uda ;> Hihi
20 września 2014 15:29 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Ja jutro robię ciasto śliwkowę moje pierwsze mam nadzieję,ze się uda ;> Hihi

Jeśli się uda, poproszę o przepis.
Bardzo lubię ciasto śliwkowe, ale nie potrafię go zrobić.
20 września 2014 17:26 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Didusia nie leń sie - gotuj, w domu jesteś:)

Bardzo dziękuję ale nie ,dziś obchodzilismy urodziny mojej mamy tzn. jestem już po ,jedzonko było super miałam polówki ziemniaka pieczonego z kurką w sosie smietanowym do tego szarmę wieprzową z dodatkami . Reszta towarzystwa -zupa brokułowa cebulowa z grzanka serową , medaliony w sosie kurkowym , kieszonka z kurczaka faszerowana ziołami Na deser lody z owocami smazonymi a ja konkretnie z gruszka pieczoną . Brzuch pełny zatem kładę się do łóżeczka i wstaje jutro.
20 września 2014 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Bardzo dziękuję ale nie ,dziś obchodzilismy urodziny mojej mamy tzn. jestem już po ,jedzonko było super miałam polówki ziemniaka pieczonego z kurką w sosie smietanowym do tego szarmę wieprzową z dodatkami . Reszta towarzystwa -zupa brokułowa cebulowa z grzanka serową , medaliony w sosie kurkowym , kieszonka z kurczaka faszerowana ziołami Na deser lody z owocami smazonymi a ja konkretnie z gruszka pieczoną . Brzuch pełny zatem kładę się do łóżeczka i wstaje jutro.

No tak......................................to sie nazywa urlop!
21 września 2014 07:45 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś mam święto nad świętami:):):)Szef wybywa do familii a ja sobie wreszcie rosołku ugotuję:)Z makaronem:)Tylko dla siebie :)I zjem całą zawartość garnka:):):)
21 września 2014 07:58 / 1 osobie podoba się ten post
A ja rosołek już za tydzień będę jadła w domciu.A dziś oczywiście nic skomplikowanego-piersi kurczaka,ziemniaczki i sałatka.
21 września 2014 08:15
U mnie dzisiaj gołąbki w sosiku i ziemniaki, do tego surówka i budyń czekoladowy na deser.
21 września 2014 08:38 / 1 osobie podoba się ten post
Ja robię dzisiaj na obiad danie arabskie - szukuje sie juz od tygodnia.Moja pdp zjada wszystko z apetytem to wykorzystuję.Niedziela - to obiad jednorankowy - i zmywania nie wiele:)
21 września 2014 08:45 / 2 osobom podoba się ten post
O , jeny One tu już o obiedzie a ja jeszcze mojej Pusi śniadania nie "zapodałam " a już jest po porannej toalecie , nic trza się brać za robotę -:)))).... Oiad dzisiaj robię prosty : udka usmażę , sos - bo bez tego się nie obejdzie , Pusia lubi na mokro , ziemniaki i surówka z pora , jabłka i marchewki , doprawiona lekko chrzanem i majonezem ....i jak by nie liczyć około 800 kalorii się na " łebka " wrzuci !!!!.... Boszszeee , czemu ja nie mogę schudnąć ??????-:))))))))))
21 września 2014 09:02 / 2 osobom podoba się ten post
Moje wykwintne danie na dziś - ziemniaki z marchewką i groszkiem...
21 września 2014 09:10 / 2 osobom podoba się ten post
Brawo Wichurra!Babcia serwuje tam zdrową kuchnię,stosuje zasady nie łączenia posiłków-jak ziemniaczki i warzywka-to bez mięska!Tylko pozazdrościć smukłej linii po zakończerniu "turnusu".
21 września 2014 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
Tylko później dopycham się chipsami. Ale muszę z tym skończyć!
21 września 2014 09:25
wichurra

Wow !!!! Szalejesz....
21 września 2014 09:35
To i tak lepsze niż ziemniaki i sałata - dlatego uważam, że już wykwintnie jest:)
21 września 2014 09:55 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Nie jesz mięsa czy dla siebie nie możesz czegoś zrobić?Strasznie jałowo jedza te Twoje dziadki:(Masakra.Chybabym się ostro zbuntowała bo ja mięsiara jestem:)