Nasze hobby #1

20 grudnia 2013 10:40
sas-anka

Asik teraz np. taką zrobiłam na prezent. Zdjęcia nie oddają jej uroku, taki ze mnie fotograf  jak z koziej...wiadomo co:) Preferuję chusty lekkie z dodatkiem jedwabiu.

Hallo , takie talenty tutaj bywają:), wykonujesz, dziergasz też ew na zamówienie? Bym się pisała na takie cudo:) w epoce internetu wszystko można dogadać.
Do tego jeszcze po niemiecku Pulswaermer, na przeguby dłoni:)
20 grudnia 2013 10:40
Asik

Jesli możesz to powiedz jaki to "Labirynt" dokładnie. Chciałam sobie nagrać ale wyskoczyły mi dwa filmy o tym samym tytule i nie wiem o którym pisałaś. Czy o tym gdzie porwno dwie dziewczyny i ojciec sam ich szuka?

Tak Asik, dokładnie o ten film chodzi :) obejrzyj koniecznie... a potem daj znac co myslisz zarowno o filmie jak i o grze hugh jackaman - moim zdaniem zgaral genialnie, byl taki wiarygodny...

A drugi, ktory Ci wyskoczyl to jaki? "Labirynt Fauna" czy cos innego jesczze?
20 grudnia 2013 12:40
sas-anka

Asik teraz np. taką zrobiłam na prezent. Zdjęcia nie oddają jej uroku, taki ze mnie fotograf  jak z koziej...wiadomo co:) Preferuję chusty lekkie z dodatkiem jedwabiu.

Jak mgiełka :) Cudo! Ach jak ja ci zazdraszczam....Naturalnie ...chusta wygrała :)
20 grudnia 2013 12:52
Dorarado

Tak Asik, dokładnie o ten film chodzi :) obejrzyj koniecznie... a potem daj znac co myslisz zarowno o filmie jak i o grze hugh jackaman - moim zdaniem zgaral genialnie, byl taki wiarygodny...

A drugi, ktory Ci wyskoczyl to jaki? "Labirynt Fauna" czy cos innego jesczze?

Jakas opowieśc chyba fantastyczna. Dziewczynka ma sie opiekowac bratem czy cos. Próbowałam wkleic opis ale sie nie dało. I jeszcze jest "Labirynt strachu" Ale to horror wiec nawet nie czytam o czym :) "Labirynt Fauna" też jest ...potem zobacze o czym i czy mnie bedzie interesować. Teraz jak mam twardy dysk to szaleje z tymi filmami. Jak znasz jakies interesujące pozycje to podaj tytuły.
20 grudnia 2013 12:56
ORIM

"Labirynt" chyba nie widzialem.Polecam "Dziewczyna z tatuazem" " Pozdrowienia z Paryza" a takie bardziej przykuwajace oko to " Profil Mordercy" " Jack Reacher jednym strzalem"

"Dziewczyne z tatuażem" oglądałam. Mocne. Ale wydawalo mi sie że tytuł był "Milenium" Może sie myle . "Profil mordercy" juz ściągnęłam :)
20 grudnia 2013 12:59 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Jak mgiełka :) Cudo! Ach jak ja ci zazdraszczam....Naturalnie ...chusta wygrała :)

Asik,podpowiedz mi dlaczego jak robie szalik to zakonczenie jest szersze jak początek,chociaz oczka sie zgadzaj.):):)
20 grudnia 2013 13:11
mleczko47

Asik,podpowiedz mi dlaczego jak robie szalik to zakonczenie jest szersze jak początek,chociaz oczka sie zgadzaj.):):)

Nie jestem biegła w tej materii :) ale najprawdopodobniej chodzi tu o naciąganie nitki. Chyba robisz zbyt luźno. Ja na początku tez miałam taki problem :)
20 grudnia 2013 13:43 / 2 osobom podoba się ten post
Asik

Nie jestem biegła w tej materii :) ale najprawdopodobniej chodzi tu o naciąganie nitki. Chyba robisz zbyt luźno. Ja na początku tez miałam taki problem :)

No dosc praktyczna porada.Ale wprowadzić ja w czyn!
20 grudnia 2013 15:31 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Co prawda pytanie nie do mnie, ale odpowiem, bo trochę się na tym znam:)))
Za luźno zamykasz  oczka na końcu szalika, a na początku są ciasno nabrane:)
20 grudnia 2013 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
berdi - dzieki ale ja sobie żart zrobiłam.Przypomnialo mi sie jak moj syn w szkole na prace reczne robił szalik i ciagle wychodzil mu w formie klina.Nie mam zbytnich zdolnosci manualnych ale szalik i rekawice z jednym palcem zrobie.Aha czapke prosta tez.Dzieki Ci bardzo,
23 grudnia 2013 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
Asik nie wiem jakie filmy lubisz, wiec podam kilka moich u;lubionych po prostu, jak poczyatsz opisy to moze wybierzesz cos dla siebie :)

Lolita
Chlopiec w pasiastej pizamie
Miasto slepcow - !!!!
Efekt motyla
Po prostu walcz
03 stycznia 2014 18:57
Interesuje się tu ktoś patchworkiem? Mnie ostatnio zainteresował, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Strasznie mi się podobają takie rzeczy. A dziś w D na poczcie trafiłam pierwszy numer z nowej serii "Patchwork leicht gemacht". W środku książeczka ze wzorami, białe nici, 16 sztuk igieł i skrawki kolorowych materiałów na pierwszy kwadrat patchworka. A to wszystko za całe 1 Euro! Jasne że kupiłam :) Ma to wychodzić co tydzień, ale następna cena już ma być 6 euro. Ile tych części będzie, nie wiem, ale z tego co widać na obrazku (narzuta na łóżko do zrobienia) to bardzo dużo. Na początek fajna rzecz do nauki wzorów. Ma ktoś doświadczenia z patchworkiem???
14 stycznia 2014 15:42
Siedze w kurniku. Niech mi powiekajaś dobra dusza co to malarstwem sie para...chce malowac na plastiku farbami akrylowymi, no i tam mówią żeby najpierw podkład dac. Fajnie ale jaki? Musi być bezbarwny bo malowac będe po wewnętrznej stronie. W sklepach internetowych są ale białe i czarne...np...Jak dam biały to wzoru nie bedzie widac. Pomożecie?
14 stycznia 2014 16:00
Asik

Siedze w kurniku. Niech mi powiekajaś dobra dusza co to malarstwem sie para...chce malowac na plastiku farbami akrylowymi, no i tam mówią żeby najpierw podkład dac. Fajnie ale jaki? Musi być bezbarwny bo malowac będe po wewnętrznej stronie. W sklepach internetowych są ale białe i czarne...np...Jak dam biały to wzoru nie bedzie widac. Pomożecie?

Asik wczoraj przyjechałam do DE i zaczynam Twoją chustę:)

14 stycznia 2014 16:02
sas-anka

Asik wczoraj przyjechałam do DE i zaczynam Twoją chustę:)

Matko! Naprawdę? Ty mi tu chutko gadaj co ja mam ci wyszyć. Bo kurczaków mam pełno a wiesz ile z nimi roboty :)